AK Parti'nin Kocaeli Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Kocaeli Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz Osmanlı ile onur duyarız, onur.

23.05.2015 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz Osmanlı ile onur duyarız, onur. Şimdi fark ettiler Türkiye'nin merkez olduğunu. Bunlar Osmanlı'dan utanır, Selçuklu'yu bilmez. Bunlar tarih cahilidir. Bunlar coğrafya cahilidir" dedi.

Kocaeli'nde Perşembe Pazarı alanında düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap eden Davutoğlu, Makedonya'da 21 Aralık'ta düzenlenen Türkçe Bayramı'nı anımsattı.

Davutoğlu, "Orada dediler ki 'Sayın Başbakanım, bize biraz al bayrak gönderir misin, aziz bayrağımızı.' Dedim ki 'Evlad-ı Fatihan bayrak isterse, Balkanlar'da her eve üç kutsal emanet gönderilecek.' Al bayrak, Kur'an-ı Azimüşşan ve Türkçe sözlük, şimdi Balkanlar'daki her eve gidiyor" ifadelerini kullandı.

CHP ile HDP'nin aynı dili kullandığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biri diyor ki 'Diyanet'i kaldıracağım.' Diğeri 'Ben de kaldıracağım' diyor. Birisi 'İmam hatiplerin orta kısımlarını kapatacağım' diyor, biri de öyle diyor. Birisi 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyor, diğeri de 'Bizim İsrail'de niye büyükelçiliğimiz yok' diye bize hesap soruyor. Biz Mescid-i Aksa'ya postallarla girenlerle dost olur muyuz? Biz 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyene ders verecek miyiz? Hem tutup 'Biz Kürt kardeşlerimizi, Kürtleri temsil ediyoruz' diye ortalıkta dolaşacaklar hem de Selahaddin Eyyubi'nin fethettiği Kudüs'e 'Yahudilerin' diyecekler. İzin verir miyiz? İşte aramızdaki zihniyet farkı bu."

Aralarında hizmet farkının da bulunduğunu dile getiren Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, seneler sonra coğrafya dersi öğrenmeye başlamış, coğrafya öğrenmeye başlamış, 'Türkiye merkez ülke' diye. Türkiye'nin merkez ülke olduğunu dünyaya kim gösterdi? Türkiye'nin bütün çevre havzalarla bütünleşmesini kim sağladı? Orta Asya'da, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ile Türk Dünyası Konseyini kim kurdu? Balkanlar'da Saraybosna'ya, Üsküp'e kim sahip çıktı? Oradaki Boşnak kardeşlerimiz Srebrenitsa'nın acısını dindirsin diye onlara 100 milyon avro krediyi kim açtı?" şeklinde konuştu.

Paralel çetenin o zaman bu nedenle de aleyhlerinde dava açtığını anlatan Davutoğlu, "Şimdi yine Afrika'yı fark etmişler. Afrika'ya, Somali'ye ilk giden uçak kimin uçağı? Somalili kardeşlerimiz acılar içinde kıvranırken oraya inen ilk uçak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağıydı. Birlikte gittik o zaman" dedi.

"Niye Osmanlıca'ya düşman oluyorsun"

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"12 yıllık bir başarı hikayesinin üzerinde, biz Türkiye'yi bütün çevre bölgelerin merkezi yaparken, yapmaya çalışırken, iki güne bir Batı'ya gidip, Washington'a, Brüksel'e, 'Bunlar yeni Osmanlıcı' diye şikayet ediyorlardı bizi. Biz Osmanlı ile onur duyarız, onur. Şimdi fark ettiler Türkiye'nin merkez olduğunu. Bunlar Osmanlı'dan utanır, Selçuklu'yu bilmez. Bunlar tarih cahilidir. Bunlar coğrafya cahilidir. 'Git önce Selahaddin Eyyubi'yi öğren' diyecek miyiz o Demirtaş'a. O Kılıçdaroğlu'na 'Anadolu'yu merkez kılan Osmanlıydı' diyecek miyiz? 'Niye Osmanlıca'ya düşman oluyorsun' diye soracak mıyız? O Bahçeli'ye 'Senin iktidarında bu millet kendi piyade tüfeğini bile yapamıyordu' diye soracak mıyız?"

Şimdi Türkiye'nin kendi tankını, savaş uçağının planlamasını, helikopterini, savaş gemisini yaptığını vurgulayan Davutoğlu, "Depreme karayoluyla ulaşamayan o Türkiye'den, bugün Uzay Ajansını kuran Türkiye'ye kim getirdi?" diye sordu.

"Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ediyoruz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mega proje meraklısı olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Anadolu'yu merkez kılıp bir mega kent kuracaklarmış. Bakın biz bunu zaten yaptık ama bir de şunu soralım. Büyük mega projeler olarak şu anda dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa ediyoruz. 150 milyon kapasiteli. Biz o havalimanının ihalesini yapıp, temelini attığımızda Taksim'de Gezi provokasyonları çıkardılar. Başka ülkelerin adına Türkiye'yi karıştırmaya kalktılar. Ama öyle veya böyle İstanbul dünyanın en büyük havalimanına kavuşacak" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, dünyadaki ilk yerin altından geçen üç katlı tüneli yaptıklarını bildiren Davutoğlu, Avrasya Tüneli'ni de yaptıklarını, Marmaray'ın da metroyla İzmit'e kadar geleceğini belirtti.

Davutoğlu, konuşması sırasında, alandaki vatandaşların "Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek, dudaklarımdan yıllarca düşmeyecek" sözleri üzerine, "Siz AK gençlik, bizim dudaklarımızdan asırlarca düşmeyecek bir davanın sözcüsüsünüz. O zaman söz verin, bu davayı ömür boyu koruyacak mısınız? Bu davanın aşkını ömür boyu kalbinizde besleyecek misiniz? Ey gençlik, biz 2023'ü inşa ediyoruz, siz 2053'ü inşa edecek misiniz? 2071'e yürüyecek miyiz?" diye konuştu.

Türk Hava Yolları'nın gençlere yapacağı indirim uygulamasını anımsatan Davutoğlu, "12-25 yaş arasındaki gençler, bundan sonra yurtdışına çıktıklarında biletleri yüzde 30 indirimli olacak. Gençlerimiz Tuna boyuna gitsin, Orta Asya'ya gitsin, Maveraünnehir'e gitsin. Tarihi keşfetsin, tarih yazsın. Tarih yazmaya var mısınız?" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Kocaeli Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement