AK Parti'nin Sakarya Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Sakarya Mitingi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Metin Temel Paşa'mıza saldırılarının asıl sebebinin terörle mücadelede gösterdiği kahramanlıklar olduğunu biz çok iyi biliyoruz.

05.06.2018 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Metin Temel Paşa'mıza saldırılarının asıl sebebinin terörle mücadelede gösterdiği kahramanlıklar olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bunların esas kuyruk acısı bundan kaynaklanıyor. Biliyorsunuz ordumuzu Afrin'e göndermek istemiyordu Bay Kemal. Bunlar istemiyordu. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'i ele geçirmesi belli ki sadece PKK'nın, sadece bu örgütün güdümündeki partinin ve onun cezaevindeki liderinin değil, bunların da içine oturmuş." dedi.

Erdoğan, partisinin Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği mitingde, Muharrem İnce'nin ayaklarının daha adayken yerden kesildiğini, gözünün kimseyi görmediğini, kamu görevlilerini işten atmakla tehdit ettiğini anlattı.

"Hatta insanları, bakıyorsun kürsüye çıkarken ite kaka. Ne yapıyorsun? Korumaları selfi yapan bir genci sahneden atıyor." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizi temsil görevimiz sebebiyle mecburen alınan güvenlik önlemleri yüzünden tek bir vatandaşımızın dahi incinmesine rıza göstermiyoruz. Ama bunun bir de biliyorsunuz sosyal medyası var. Geçen gün öyle diyor. Prompteri unutmuşum. Duydunuz mu? Ben prompteri falan unutmadım. Prompterin dersini veririm sana Bay Kemal, Bay Muharrem. Ben prompteri falan unutmadım. Kanaat önderleriyle yaptığımız iftarda yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Ben konuşmamı yaparken o dönüyordu. Korumalar önünü kestiler, onu tekrar sandalyesine göndermediler. Bu beni rahatsız etti. Rahatsız edince koruma müdürümü çağırdım. Dedim 'bak şurada hoca efendinin önünü kestiler, onu tekrar yerine döndürmediler' dedim. Bu benim ilim ehline gösterdiğim saygımdır Bay Kemal, Bay Muharrem. Öyle sosyal medyadan saldırmakla netice alamazsınız. Bunların her işi böyle. İftirayı, yalanı, çarpıtmayı hakareti siyaset yapmak sanıyorlar. Şimdiden böylesine zıvanadan çıkanların Allah göstermesin ülkenin başına geçme imkanı bulsalar neler yapacaklarını tahmin bile edemiyoruz."

2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'e yapılan eleştirilerin ve saldırıların amacının farklı olduğu dile getiren Erdoğan, "Metin Temel Paşa'mıza saldırılarının asıl sebebinin terörle mücadelede gösterdiği kahramanlıklar olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Bunların esas kuyruk acısı bundan kaynaklanıyor. Biliyorsunuz ordumuzu Afrin'e göndermek istemiyordu Bay Kemal. Bunlar istemiyordu. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'i ele geçirmesi belli ki sadece PKK'nın, sadece bu örgütün güdümündeki partinin ve onun cezaevindeki liderinin değil, bunların da içine oturmuş." ifadelerini kullandı.

"İnce, ilk iş olarak cezaevinde bölücü örgütün kuklası olan kişiyi ziyaret etti"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin ilk iş olarak cezaevinde bölücü örgütün kuklası olan kişiyi ziyaret ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Deli saçması bir bahaneyle Afrin harekatının komutanını hedef almalarının asıl sebebi işte bu. Ey Kılıçdaroğlu, ey Muharrem İnce sizin de ziyaretine gittiğiniz, elinde 53 vatandaşımızın kanı bulunan o kişinin de daha çok içine oturtacağız. Allah'ın izniyle, Suriye ve Irak'ta silahını ülkemize doğrultmuş tek bir terörist bırakmayana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Yanındakilerden, elinden tutup Meclis'e taşıdıklarından kaç tanesinin FETÖ'den hapse girdiğini sayamadığımız CHP Genel Başkanı'na Sakarya'dan öyle bir ses verin ki kulakları çınlasın, yüreği daralsın."

Sakarya'nın, 24 Haziran'da bu terörist yoldaşlarına bir kez daha derslerini vereceğini ifade eden Erdoğan, "Vakit birlik vakti mi? Vakit Sakarya vakti mi? Vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Biz seçimlerde ne kadar çok adayla yarışırsak o kadar memnun oluyoruz. Onun için durmayacağız. Bütün yakınlarımıza, bütün dostlarımıza ulaşacağız. Muhakkak sandıklara gideceğiz." dedi.

Mitingden notlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Sakaryaspor Altyapı Tesislerine indi, mitingin yapılacağı Demokrasi Meydanı'na ise otobüsle geldi. Erdoğan güzergah boyunca otobüsten halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya kürsüde kısa birer konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan ve milletvekili adayları sahneden vatandaşlara satranç takımı dağıtırken, korumalar da çocuklara oyuncak verdi.

Bu arada, miting meydanına motosikletle gelen AK Parti Sakarya 3. sıra milletvekili adayı Kenan Sofuoğlu da vatandaşlardan ilgi gördü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Sakarya Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement