AK Parti'nin Urfa Adayları Kim? - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Urfa Adayları Kim?

AK Parti\'nin Urfa Adayları Kim?

7 Haziran seçimleri için milletvekili aday listelerini açıklayan AK Parti'nin Urfa'da aday gösterdiği isimler arasında profesör de var, çiftçi de...

10.04.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti milletvekili aday listelerini kamuoyuna açıkladı. Peki, AK Parti'nin Urfa için aday gösterdiği isimlerin geçmişleri, eğitimleri ve medeni durumları nasıl?

İŞTE AK PARTİ'NİN URFA ADAYLARI

1- Nurettin Nebati: 1 Ocak 1964'te Viranşehir'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora unvanını aldı. Aile şirketine bağlı akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. AK Parti İstanbul il başkan yardımcılığından sonra milletvekili seçilen Nebati, teşkilattaki son görevi AK Parti genel başkan yardımcılığı oldu. İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

2 - Kasım Gülpınar: 20 Eylül 1969'da Siverek'te doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de mütercim olarak çalıştı. Samanyolu Televizyonunda Diplomasi Muhabirliği yaptı. Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu. 24. dönemde Meclis'e girdikten sonra Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyesi oldu ve halen bu görevlerini sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

3 – Seyit Eyüpoğlu: 10 Nisan 1942'de Şanlıurfa'da doğdu. Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunu bitirdi.
Serbest ticaret ve çiftçilikle uğraştı. Anavatan Partisi'nde il başkanlığından sonra 19 ve 20. dönemde yine aynı partiden vekil seçilerek Meclis'e girdi. Bir dönem Genç Parti'nin il başkanlığını da yapan Eyyüpoğlu, 23. dönemde bağımsız milletvekili seçilerek üçüncü kez Meclis'e girdi. AK Parti'ye geçiş yaptıktan sonra 24. dönemde de Meclis'e girmeyi başaran Eyyüpoğlu, Arapça biliyor, evli ve 18 çocuk babasıdır.

4- Mazhar Bağlı: 1965 yılında Halfeti'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini; Birecik, Nizip, Gaziantep ve Şanlıurfa'da gördü. 1992 Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans derecesini aldı. 1999 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında "Bilgi Sürecinde Modern Bilincin Mahremiyeti İfşası" adlı tezi ile doktora unvanını aldı. 1993-1999 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999-2011 yılları arasında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde görev yapan Bağlı, 1999 yılında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent ve 2012 yılında profesör oldu. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. AK Parti MKYK üyesi de olan Bağlı, günlük gazetelere de yazılar yazmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

5 - Halil Özcan: 1 Ekim 1964'te Harran'da doğdu. Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümünde, doktorasını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde yaptı.
Bir süre Suudi Arabistan'da öğretmenlik yaptı. 1993'te Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. İngiltere'de dil eğitimi gördü. Harran Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı. Arapça Dil Merkezi kurdu. Şuanda halen milletvekilidir. Çok iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Özcan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

6 - Hamide Sürücü: 1 Ocak 1980 tarihinde Birecik'te dünyaya geldi. Harran Üniversitesinde Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Sürücü, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Kendisi Hartavi ailesinden olan Sürücü, Baziki ailesinin de gelinir. Ayrıca listenin dördüncü sırasındaki MKYK Üyesi Mazhar Bağlı'nın da yakınıdır.

7- Ahmet Eşref Fakıbaba: 16 Aralık 1951'de Birecik'te doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. 1982 yılında İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesinde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. Aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesinde göreve başladı. İki yıl başhekimlik yaptıktan sonra 1984 yılında Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin oldu. 1994-2004 yılları arasında 11 yıllık başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AKParti'den Şanlıurfa belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve tekrar kazandı. Daha sonra Saadet Partisi'ne katılan Fakıbaba, Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışını sebep göstererek partiden istifa etti. İyi derecede İngilizce bilen Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babasıdır.

8- Mehmet Akyürek: 20 Kasım 1950'de Viranşehir'de doğdu. Lise mezunudur. Gençlik yıllarında Viranşehir bölgesinde çiftçilik yapıyordu. Aile şirketi Akyürek Kardeşler Grubuna dâhil bin 700 çalışanı olan, 13 şirkette yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. Viranşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucusu olan Akyürek, şuanda halen milletvekilidir. Arapça ve Kürtçe bilen Akyürek, evli ve 6 çocuk babasıdır.

9-Mahmut Kaçar: 10 Ekim 1975'te Şanlıurfa'da doğdu. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1993'te memuriyet hayatına başladı. 1996'da Sağlık-Sen'in Şanlıurfa Kurucu Şube Başkanı oldu. 2002'de Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılığına, 2008'de genel başkanlığına seçildi. Memur-Sen Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 24. Dönem vekil olarak girdiği Meclis'te halen Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu başkanlığını yürütüyor. İyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Kaçar, evli ve 1 çocuk babasıdır.

10-Yusuf Eğilmez: 2 Ağustos 1975 yılında Hilvan'da dünyaya gelen Yusuf Eğilmez, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini okudu. İnsan ve Hukuk Derneği ile Şanlıurfa Hukukçular Derneği'nin başkanlığını yaptı. Şanlıurfa'da bir dönem AK Parti İl Başkan yardımcılığı iki dönem de başkanlık görevinde bulunan Eğilmez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olduğu için 4 Ocak'ta görevi bıraktı.

11-Yıldız Konal Süslü: Siverek'te dünyaya gelen Süslü, evli ve iki çocuk annesidir. Dicle Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra, Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi uygulamalı psikolojide mastır yaptı. 5 yıl boyunca 'Bizim Hane' adlı hayat aktüel bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptı. Birçok STK ve dernekte toplumsal iletişim üzerine seminerler verdi. Siyasette AK Parti İstanbul il başkanlığında il yönetim kurulu üyesi ve il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

12-Abdullah Yeşil: 1964 Suruç doğumlu olan Yeşil, imam hatip lisesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doğu Ve Batı Bilim Düşüncesinin Öncüleri Machiavelli ve Nizamü'l Mülk Örneği adlı tezi ile yüksek lisans/master eğitimini tamamladı. Çalışma Bakanlığında "resmi arabulucu" olarak çalıştı. Şanlıurfa Mali Müşavirler Odasında iki dönem başkanlık yaptı. Aziz Babuşçu'nun öncülük ettiği Meslekte Birlik Grubunun Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin Temsilcisidir. Türkiye Mali Müşavirler Birliği Üst Kurul Delegesidir.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Urfa Adayları Kim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Demhat WELAT: ben bir viransehirli olarak akp. ye destek veren viransehirliler adina utaniyorum bakin viransehirden millet vekili cikan iki adayinda neredeyse viransehirde kendilerine oy verecek tek akrabalari yoktur onlari destekleyen o asiret sahibi ayi kadar yüksek olanlardan bari biri aday olsalardi onun iicin utaniyorum pesin söyleyeyim ben akp, li deyilim Viransehirli 9 1 Yanıtla
  • Mehmet kargaç: Baya değişiklik yapmış AKP galiba gene birinci olur 0 1 Yanıtla
  • Memo can: Bir viranşehirli olarak utaniyorum hala aşiret hala ak parti utanmanın kac tane şehit geldı viranşehire hala ak parti diyodunuz vay sızın aşiretınızın yerın dibin batsın utanın ama utanma olmaz aşiret sahaiblerıne 0 0 Yanıtla

Advertisement