AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anadolu'yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlasıyla ödedik, hala da ödüyoruz.

11.03.2018 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anadolu'yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlasıyla ödedik, hala da ödüyoruz. Hafıza tazelemek isteyenler, gitsinler kendi yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler, gitsinler masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar. Sakarya Meydan Muharebesi'nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek nasıl terk ettiklerini çok iyi öğrensinler." dedi.

Erdoğan, Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Sakarya 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Osmanlı Tokadını Unutma" yazılı pankartın açılması üzerine gençlerin Osmanlı tokadını iyi attığını ancak dün beraber yürüdüklerinden bazılarının Osmanlı tokadını henüz anlayamadığını, onların anlayıp anlamamasının önemli olmadığını, kendilerinin işlerine baktığını söyledi.

Osmanlı tokadını sadece Afrin'deki 3 bin 300 teröristin yemediğini, onların dışında da bazılarının yediğini ifade eden Erdoğan, "Tabi bildiklerimiz çok ama bu bildiklerimizi kağıda dökeceğimiz zamanlar da gelecek. Sabreden kimse evelallah zaferi yakalar, oraya da ulaşır." dedi.

Erdoğan, Şerife Bacıları, Nene Hatunları selamladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Önümüzde ne var mart var, 2019 Mart. Kadın kollarımız, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Üniversitelerdeki bütün arkadaşlarımıza, özellikle onlara bu meseleleri anlatmaya var mıyız; gençler bir de sizi göreyim, gençler üniversitede, lise son sınıftaki bütün arkadaşlarınıza ulaşmaya... Onlara 15 yılda ne yaptık, gençlik için ne yaptık? Gençlere 30 yaşında seçilme yaşı verilirken, onlara 18 yaşında seçme ve seçilme yaşını biz verdik. Bunları anlatmalısınız çünkü biz farklı baktık. Neden? Benim ecdadım Fatih Sultan Mehmet Han, 18, 19, 20, 21 yaşında bir çağ kapayıp bir çağ açtıysa onun torunları olarak bizim gençliğimiz de inşallah 18 yaşında seçilme hakkına sahip olmalı dedik, bunun önünü açtık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençliğe inanmayanların da olduğunu kaydederek, "Bu gençliğe inanmayanlar var. Niye inansınlar ki? Onlar Kandil Dağı'nda veriyorlar 14-15 yaşındaki çocuğun eline tüfeği, nasıl adam öldürülür, onu öğretiyorlar. Biz ise veriyoruz eline tableti, nasıl dünyaya istikamet çizilir, onu öğretiyoruz. Farkımız bu. Onun için inşallah önümüzdeki mart yerel seçimleri, ardından kasım Hükümet Sistemi Cumhurbaşkanlığı seçimi, buna çok iyi hazırlanmamız lazım. Ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte inşallah Türkiye olacağız." ifadelerini kullandı.

"Şehit ailelerinin asaleti bizlere örnek teşkil ediyor"

Sakarya'yı farklı gördüğünü, salonu da coşkulu bulduğunu dile getiren Erdoğan, "Başta Sakarya'nın yiğit evladı, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, gazilerimize Allah'tan şifalar diliyorum. Unutmayın, 'Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz' diyerek üzerlerine atıldıkları katil sürülerini darmadağın eden kahramanlarımıza, terörle mücadele şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum." diye konuştu.

Şehit ailelerinin vakur hallerinin kendilerine örnek teşkil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehit ailelerinin ortaya koydukları o asalet, hakikaten bizlere örnek teşkil ediyor. Gazilerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum. Gençler, şimdi sizin bu coşkunuzu görünce, merhum Abdurrahim Karakoç'u anmamak mümkün değil. Ne diyor? 'Gökten yağmur, yağmur yağacak renkler/ Daha hoş kokacak, otlar, çiçekler/ Ardından bitmeyen mutlu gerçekler/ Bir sabah gelecek kardan aydınlık/ Vurulup ömrünün ilkbaharında/ Kanından çiçekler açar yarında/ Cümle şehitlerin omuzlarında/ Bir sabah gelecek kardan aydınlık."

"Anadolu'yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlasıyla ödedik"

Millet olarak ne yapılırsa yapılsın, şehit ve gazilere olan borcun ödenemeyeceğinin farkında olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Şehitlerin kanlarını yerde bırakmamakta da kararlıyız. Nasıl şehit kaymakamımızın kanını yerde koymadıysak, yurt içinde ve dışında bekamıza kasteden soysuzlardan da işledikleri cinayetleri muhakkak soracağız, soruyoruz. Nasıl ki Türkiye tüm imkansızlıklara rağmen, bir asır önce bekasına yönelik senaryoları Çanakkale'de, Sakarya Meydan Savaşı'nda paçavraya çevirmişse bugün de aynısını yapacak güç ve kudrete sahiptir." diye konuştu.

Türkiye'nin kimsenin ihsanı, lütfu ve birilerinin kolları altında kurulmadığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bu toprakları 1071'den beri, şehitlerimizin kanlarıyla yoğurarak, kendimize vatan kıldık. Anadolu'yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlasıyla ödedik, hala da ödüyoruz. Hafıza tazelemek isteyenler, gitsinler kendi yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler, gitsinler masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar. Sakarya Meydan Muharebesi'nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek nasıl terk ettiklerini çok iyi öğrensinler. Her zaman söylüyorum ancak burada bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum; bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur. Ne komşularımıza ne de diğer ülkelere hiçbir zaman husumetle yaklaşmadık, yaklaşmıyoruz. Hiçbir ülke ile de ilişkilerimizi zedelemek istemiyoruz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Sakarya 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement