AK Parti Sakarya Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti Sakarya Mitingi

AK Parti Sakarya Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Ne diyor, 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim.' Ya neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin?

20.03.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ne diyor 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim.' ya neden kendi ülkende inziyvaya çekilmedin? Sakarya'da inzivaya çekilemez miydin? Bursa'da çekilemez miydin? Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? Niye oralar değil de Pensilvanya? Bu nasıl bir inziva Allah aşkına, 'inzivadayım' diyor holding yönetiyor, şirket yönetiyor. Milyarlarca doları yönetiyor. 'İnzivadayım' diyor Türkiye'de insanların telefon konuşmalarını dinliyor. Hatta yatak odalarını izliyor" dedi.

Erdoğan, partisinin Adapazarı Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, ?14 yıl önce yola nasıl çıktılarsa Sakarya'nın yine aynı coşku ve heyecanla Başbakanı'na, iktidarına sahip çıktığını dile getirdi.

Sakarya'nın bugün şu meydandaki haliyle yeniden bir tarih yazdığına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sakarya bugün bu coşkuyla demokrasiye sahip çıkıyor, milli iradeye sahip çıkıyor, sandığa sahip çıkıyor, Sakarya bugün davasına, hareketine, partisine sahip çıkıyor. Ben bu meydanda çok farklı bir hassasiyeti görüyorum. Bu meydanda milletin itirazını, milletin haykırışını, milletimin adeta şahlanışını görüyorum. Millet çirkin siyasete itiraz ediyor, millet kaset, iftira, montaj siyasetine itiraz ediyor. Millet diniyle alay edenlere, dini değerlerini ayaklar altına alanlara, devlet içinde yapılanma, din içinde paralel din kurmaya çalışanlara buradan itiraz ediyor. Tek ceketim var deyip, o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletim itiraz ediyor.

Pensilvanya'da inziyaya çekildim deyip oradaki malikanesinden Türkiye'yi karıştıranlara, Türkiye'de fitne çıkarmaya çalışanlara milletim itiraz ediyor. Ne diyor 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim.' ya neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin? Sakarya'da inzivaya çekilemez miydin? Bursa'da çekilemez miydin? Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? Niye oralar değil de Pensilvanya? Bu nasıl bir inziva Allah aşkına, 'inzivadayım' diyor holding yönetiyor, şirket yönetiyor. Milyarlarca doları yönetiyor. 'İnzivadayım' diyor Türkiye'de insanların telefon konuşmalarını dinliyor. Hatta yatak odalarını izliyor. 'İnzivadayım' diyor spordan darbelere, MİT raporlarından Susurluk'a, hukuktan siyasete, atamalardan görev almalara kadar her meseleye müdahale ediyor."

"Ölçüleri yanlış olanların bütün ölçümleri de yanlış olur"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Sakarya'da Mehmet Selahattin Şimşek adında bir gönül insanı yetiştiğini ve tanıyanların olacağını belirterek, "Ömrünü ilme, talebe yetiştirmeye adamıştı. Hiçbir karşılık beklemeden tamamen hak için, halk için çalıştı. Geride şerefli bir isim bırakarak hakkın rahmetine kavuştu. Mekanı inşallah cennet olsun" diye konuştu.

Selahattin Şimşek'in, "Hakikatler yapraklarını hiçbir sonbaharın dökemediği asırlık ağaçlardır. Ölçüleri yanlış olanların bütün ölçümleri de yanlış olur" dediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte bu Pensilvaya'daki zat, bu topraklar üzerinde yetişmiş asırlık hakikat çınarlarının yapraklarını dökebileceğini zannetti. İşte bu Pensilvanya'daki zat yanlış ölçülerden yola çıkarak, yanlış ölçümler yaptı, yanlış hesaplar yaptı. Bitmedi, Bediüzzaman Saidi Nursi'yi sevdiğini anlatıyor değil mi? Ne diyor Bediüzzaman? Bediüzzaman hazretleri şunu söylüyor; bakın burası çok önemli, 'Baki hakikatlar fani şahsiyetler üzerine bina edilemez'... İşte bu Pensilvanya'daki zat kendi fani şahsiyeti üzerine, kendi hırsları, arzuları üzerine güya baki hakikatler inşa etmeye çalıştı. Yok böyle bir şey, bizim dinimizde, bizim itikatımızda böyle bir şey yok. Biz yola çıkarken 'kula kulluğa hayır' dedik. Sadece 'Allah'a kulluğa evet' dedik. Onun için ne dedik; 'Dik duracağız dikleşmeyeceğiz.' Ne dedik; Sadece rükuda eğileceğiz ama başka hiçbir yerde hayır.' Efendim 'Pensilvanya'daki söylediyse bir hikmet, keramet vardır'. Hadi oradan canım Allah'ın hükmünün üstünde hiçbir hüküm yoktur. Nereden çıkarıyorsun bunu? Ne demek o. Yani o yanlış yapmıyor mu onun yanlışları yok mu? Onun her söylediği doğru mu? Geç bu işleri geç. Tabi canım kerameti kendinden menkul bunlar."

"Bu yola 81 vilayetle, 77 milyonla hep birlikte çıktık"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yola 81 vilayetle 77 milyonla hep birlikte çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Dünyanın bütün mazlumlarıyla yol arkadaşı olduk. Mağdurun, garibin, gurabanın elinden tuttuk. Yol arkadaşımız yaptık, yolda kalmışları kaldırdık, onları yol arkadaşımız yaptık, bu yolda her zaman milletle yürüdük. Bu yolda temiz bir kalple, samimi niyetlerle yürüdük. Ama dikkat edin Pensilvanya kimlerle arkadaşlık yapıyor? Çok dikkat edin. Pensilvanya, tarihi dine ve dindarlara zulümle geçmiş CHP ile yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, Saidi Nursi'nin dirisine de ölüsüne de zulmetmiş CHP ile yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, camileri ahıra, depoya çeviren, Kur'an-ı, kitapları yasaklayan, başörtüsüne zulmeden CHP ile yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya MHP ile yol arkadaşlığı yapıyor, Pensilvanya gezicilerle marjinal sol örgütlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa hangi uluslararası medya, örgüt varsa Pensilvanya onlarla yol arkadaşlığı yapıyor. Manşetlerinden kan damlayan medya ile rant peşinde koşan işverenlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Niye biliyor musunuz? Yeter ki AK Parti'yi düşürelim, yeter ki AK Parti'yi indirelim. Ama başaramayacaklar. Niye işte tablo burada, cevap burada, Halep oradaysa arşın Sakarya'da."

- Sakarya

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement