AK Parti Seçimde Kaybettiği Belediyeyi MHP'den Transfer Etti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Seçimde Kaybettiği Belediyeyi MHP'den Transfer Etti

AK Parti Seçimde Kaybettiği Belediyeyi MHP\'den Transfer Etti

Çanakkale'de bir süre önce partisi MHP'den istifa eden Eceabat Belediye Başkanı Ajdem Ejder, Ak Parti'ye geçti.

05.01.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de bir süre önce partisi MHP'den istifa eden Eceabat Belediye Başkanı Ajdem Ejder, Ak Parti'ye geçti. Parti tabanının durum karşısında rahatsız olduğunu söyleyen Ak Parti Eceabat İlçe Başkanı Öcal Gezen ise görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ak Parti, Eceabat'ta 2014 yılındaki yerel seçimlere, o dönemki Belediye Başkanı Kemal Dokuz ile girdi. Ancak seçimi MHP'li Adem Ejder kazandı. Ak Parti, üçüncü parti olarak kaybettiği Eceabat Belediyesi'ni, yaklaşık iki yıl aradan sonra MHP'den istifa eden Adem Ejder'i saflarına katarak tekrar aldı. Ancak AK Parti, bir ilçe belediyesini geri alırken, duruma tepki gösteren İlçe Başkanı'nı kaybetti.

AK Parti Eceabat İlçe Başkanı Öcal Gezen, bağımsız Belediye Başkanı Adem Ejder'in AK Parti'ye geçişine tabanın tepki gösterdiğini belirterek istifa dilekçesini hem Genel Merkezi, hem de İl yönetimine sundu. 2009- 2014 döneminde AK Parti Eceabat İl Genel Meclis üyesi olarak görev yapan Öcal Gezen, 15 Temmuz 2015 tarihinde atamayla İlçe Başkanlığı görevine getirildiğini, ancak o dönemde Adem Ejder'in partiye geçişiyle ilgili hiçbir girişimin bulunmadığını belirtti, şunları söyledi:

"Son günlerde Adem Ejder'in partiye geçişiyle ilgili bilgiler dolaşıyordu. Ancak tabanda bununla ilgili büyük bir rahatsızlık oldu. Ben de Ejder'in partiye geçişine tepki amacıyla görevimden istifa ettim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yapılan Grup Toplantısı'nda, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile Çan'ın Terzialan Beldesi Belediye Başkanı Tuncay Göymen'e parti rozetlerini taktı.

AK Parti'ye geçen Adem Ejder, 1994- 2009 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Eceabat Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 23 Aralık 2015 tarihinde ise MHP'den istifa ederek görevine Bağımsız olarak devam etti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Seçimde Kaybettiği Belediyeyi MHP'den Transfer Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • baba kurşun: Tipi bile dönem gibi zaten yakında ak partisinde satar gibi 0 0 Yanıtla

Advertisement