AK Parti Şırnak Heyetinden Ankara'ya Çıkarma - Son Dakika
Güncel

AK Parti Şırnak Heyetinden Ankara'ya Çıkarma

AK Parti Şırnak Heyetinden Ankara\'ya Çıkarma

AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara’da bir dizi görüşmelerde bulunduklarını belirterek, Cudi Dağı’nın milli park ilan edilmesini ve Uludere’ye sınır kapısı açılmasını talep ettiklerini ifade etti.

07.03.2018 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara'da bir dizi görüşmelerde bulunduklarını belirterek, Cudi Dağı'nın milli park ilan edilmesini ve Uludere'ye sınır kapısı açılmasını talep ettiklerini ifade etti.

AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara'ya çıkarma yaparak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Orman ve Su İşleri, Çevre ve Şehircilik, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Kalkınma, Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarında bir dizi görüşmede bulundu. Erkan, görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmelerinde, Şırnak'taki yatırımlar ve sorunların ele alındığını belirten Erkan, "Siyasetin tek amacı, insana hizmet etmektir. Toplumun sorunlarını en üst düzeyde ele alıp, en etkin çözümleri üretmek siyasetin en önemli amacıdır. Bizde bu kapsamda İl kongremizden sonra bütün birimlerimizi gezdik. 7 ilçe, 300 köy ve mezrada vatandaşlarımızla buluşup, onların sorunlarını, taleplerini aldıktan sonra bire bir bunları bakanlarımıza ilettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Orman ve Su İşleri, Çevre ve Şehircilik, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Kalkınma, Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarımızda heyetimiz ile beraber en üst seviyede ifade ettik. Hem de sorunlarımızı intikal ettirdik. Hızlı dönüşlerde aldık" dedi.

"Cudi Dağı milli park ilan edilsin"

Cudi Dağı'nın milli park ilan edilmesi için taleplerini ilettiklerini belirten Erkan, "Gelir getirici ağaçların dikimi için desteklerin alınması, tarım sulamalarında özellikle Uludere, Beytüşşebap, Güçlükonak, Merkez ve bağlı birimlerde bahçe sulamaların yapılabilmesi için sulama desteğinin verilmesi, küçükbaş hayvan desteğinin elde edilmesi, Orman ve Su işleri Bakanlığın bünyesinde yapılması gereken bir takım hizmetleri talep ettik" diye konuştu.

"Uludere'ye yeni sınır kapısı müjdesi"

Şırnak'ın bir sanayi şehri olmadığını ancak bir tarım ve hayvancılık şehri de olmadığını anlatan İl Başkanı Erkan, şunları kaydetti:

"İki ülkeye sınırımız var. İthalat ve ihracat şehri de olamadık. Bu anlamda bunları hızlı bir şekilde çözmek için bazı öneriler geliştirdik. Bunların başında Uludere'de yeni bir gümrük kapısının açılmasını arzu ettik. Uludere hem Beytüşşebap hem de Şırnak merkeze hitap edebilecek bir sınır kapısının varlığı oradaki işsizliği de hızlı bir şekilde çözeceğine inanıyoruz. Bu kapsamda çalışmalar yapıldı. Uludere tarafında birkaç tane alternatif vardı. Bunlardan bir tanesi Gülyazı ve Habur-2 bölgeleri. Hatta şu an için Bakanlar Kurulu kararı alınmış durumda. Şu anda Gülyazı Gümrük Müdürlüğü de tayin edilmiş durumda. Bu halkımıza hayırlı olsun. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti nezdinde bir sıkıntı yok. Çok ciddi bir tesis maliyeti de gidecek bununda farkındayız. Ama Irak tarafından da bir yol ve bir kapının olması lazım. Türkiye tarafında bütün çalışmalarımızı bitirip, bir sınır kapısı yapsak, yeni yollar yapsak dahi Irak tarafından bizim bir tasarruf yetkimiz yok. O yüzden Irak tarafında aynı şekilde yol ve diğer gümrük çalışmalarını yürütmesi lazım. Yakın zamanda teşkilatımızla birlikte bakanlığımızdan da rica ettik. Diplomatik görüşmeleri hızlandırması konusunda. Biz AK Parti Şırnak İl Teşkilatı olarak Irak tarafında görüşmelere başlayacağız. İnşallah uzun olmayan bir zamanda Uludere'de bir sınır kapısı açılacak."

"Sınır ticaret merkezlerin oluşturulmasını istedik"

Silopi ve Cizre'de işsizliğin önüne hızlı bir şekilde geçmek için sınır ticaret merkezlerin oluşturulmasını istediklerine dikkat çeken Erkan, şunları söyledi:

"Şuan için bir sınır ticareti yapılıyor. Ama Ekonomi Bakanlığının öngörmüş olduğu bu sınır ticareti bizim derdimize şu anda derman olacak şekilde değil. Yani Ekonomi Bakanlığı birçok konuda kısıtlama yapmış. Ama Gümrük Bakanlığı daha pratik çözümleme geliştirmiş bu kapsamda. Bizde belli başlı ürünleri günlük getirilmesine imkan tanıyan, daha doğrusu kaçakçılığın önüne geçmek belki biraz zor. Bir şekilde yapılıyor. ve bu yapılan kaçakçılığın denetimi de terör örgütleri tarafından sağlanıyor. Ama bu resmi boyuta indirgendiği zaman hem işsizliğe hızlı bir çözüm, hem de piyasaya canlı bir para akışı sağlanacak. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki ay çalışmalar tamamlanmış olur. Bizde bunun ne şekilde yapılacağını, bizde vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde duyururuz."

"Hükümetimiz çok ciddi maliyetleri üstlendi"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan bazı taleplerin olduğunu söyleyen Erkan, "Özellikle kent merkezi ve ilçe merkezlerinde kent parklarımız yok. ve sosyal donatı alanları ciddi manada eksik. Geçmiş dönemlerden gelen düzensiz imar, çarpık kentleşme beraberinde çok sorunda getirmiş. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığın desteği ile kent parkların oluşmasını talep ettik. Yine aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından belediyelerimize destek talep ettik. İş makinesi desteği, altyapı desteği, zaten ilçeler ve il merkezi dahil Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla bu hizmetler yürütülmektedir. Hükümetimiz bu anlamda çok ciddi maliyetleri üstlendi. Ama bunların devamının da sağlanması amacıyla 2019 seçimlerinden önce hızlı bir şekilde bazı ihtiyaçların tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bizim memleketimiz bizim toplumumuz hizmetlerin en güzeline layıktır. ve biz bu hizmetleri sağlarken de asla herhangi bir etnik yapı ve sosyal yapı veya siyasal yapı ayrımı gözetmiyoruz. Bizim insanlarımız hangi görüşte, hangi yönde olursa olsun hizmetlerin en şereflisine layıktır anlayışıyla hizmetlerimizi getirmeye çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.

"Terör olaylarından sonra hayvan sayısı düştü"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında çok güzel bir toplantı yaptıklarını dile getiren Başkan Erkan, "Üst düzey bürokratlarımızla birlikte oturduk. Şırnak'a ne kazandırabiliriz, ne yapılabilir. Mevcutta hangi destekler var. Bu desteklerden vatandaşlarımızın istifade etme oranı nedir. Bunların bir analizini yaptık. Bu kapsamda özellikle Genç Çiftçi desteğini Şırnak'ta artırmasına yönelik bir girişimimiz oldu. Geçen sene alınan destekten daha fazla destek alınacak. Onun haricinde süt toplama merkezleri, süt toplama sterilizasyonu sağlamak ve dağıtmak. Çünkü şu an için kayıtlı bir milyon küçükbaş hayvanımız var. Geçtiğimiz yıllarda terör olaylarından önce bu sayı dört milyon civarındaydı. Biz tekrardan eski seviyeye getirmemiz lazım. Bunu getirdikten sonra da elde edilen ürün ve mahsulün en iyi şekilde işlenebilmesi için de bağlı birimler oluşturması lazım" dedi.

"Çobanlarımız bakanlık tarafından sigortalanacak"

Uludere ve Beytüşşebap'ta ceviz yetiştiriciliği için çok önemli bir altyapının var olduğunu ifade eden Erkan, "Burada yetiştirilecek olan ceviz dünyada marka olur. Bununla alakalı olarak oralarda vasfını yitirmiş orman arazilerine ceviz, badem, fıstık ekimi ile alakalı olarak destek paketleri yakında açıklanacak. Bunu da sağlayacağız. Özellikle vasfını yitirmiş orman arazileri istihdama yönelik olarak gençlere tahsis edilecek. İş isteyen gençlerimize on dönüm, 20 dönüm ve bunlarda tamamı dikimi yapılmış bir şekilde teslim edilmek suretiyle ekonomiye kazandırılacak. Bölgemizin avantajlı yönlerinden bir tanesi arıcılık. Bu gün Şırnak balı Türkiye'de emsali az bulunacak kadar nadide bir baldır. Bunun hem tanıtımı hem de biraz daha endüstriyel olarak işlenmesi maalesef bu güne kadar eksik kaldı. Unu da sağlamak için de arıcılık destelerine de biraz daha ağırlık verilecek. Yine aynı şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı bünyesinde bir ok çobanımız var. Ama bu çobanlarımızın da bir sosyal güvencesi de yok. Nisan ayından sonra hızlı bir şekilde bütün çobanlarımız Bakanlık tarafından sigortalanacak. ve onlara bir gelir sağlaması içerisinde bir paket üzerinde çalışılıyor. Bunların hepsini önümüzdeki aylarda inşallah tamamlayacağız" diye konuştu.

" Kasrik'e yeni bir baraj yapılacak"

Başkan Erkan, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından Şırnak Merkeze bağlı Kasrik Beldemizde bir baraj projesi gelişti. Fakat bu barajın bendinin nerede oturacağı henüz tam kesinleşmiş değil. Bu da Kasrik'te yapılacak birçok kamu yatırımını askıda bırakıyor. Bununla ilgili bakanlığımızla görüşmemizi yaptık. Hızlı bir şekilde bunun karara bağlanmasını ve eğer su altında kalacaksa yeni bir yerleşimin hızlı bir şekilde geliştirilmesi için taleplerimizi ilettik" dedi.

"İnsanlar birbirine husumet ile bakar oldu"

Sağlıktan eğitime, tarımdan hayvancılığa, gümrüklemeden ithalat ihracata kadar memleketin ve milletin makul ve müspet manada talep ettiği ne varsa bunları yazılı bir şekilde bakanlıklara sunduklarını belirten Başkan Erkan, şöyle dedi:

"Bizim amacımız bu şerefli ve güzide topluluğa en güzel yaşam alanlarını oluşturmaktır. Yıllar yılı terör olaylarından mustarip olmuş bu toplum artık normalleşmelidir. Tarımda, ekonomide, hayvancılıkta güzel bir ivme kazanmalıdır. ve en önemlisi gençlerin istikballerine yönelik kaygılardan ayrılmalıdır. Toplum olarak bizler Hz Nuh'un gemisinin indiği, huzurun ve barışın başkenti olan bir coğrafyanın bireyleriyiz. Yüzyıllar boyu, bin yıllar boyu çok kültürlüğün en güzel şekilde yaşandığı bir tanesidir. Ama her ne hikmetse PKK'nın varlık göstermeye başladığı andan itibaren bu toplumda insanlar birbirine husumet ile bakar oldu. Bizler kardeşiz. Hangi din, etnik yapı, kültürden olursak olalım. Bizler bu toplumun en temel yapıtaşlarıyız. ve tekrardan kardeşçe yaşamayı başarmalıyız. Bu anlamda biz 2018 yılını seferberlik yılı ilan ettik. Bir yandan toplumun huzurunu sağlamak için elimizden gelen katkıyı vermeye çalışırken, bir yandan da bu toplumun kalkınması için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Siyaset makamı hizmet etme makamıdır. Sorun çözme makamıdır. Bir siyasetçi sorunları çözebildiği oranda değer ve kıymet kazanır. O yüzden sorunları çöze çöze devam edeceğiz. ve aynı şekilde bu sorunları çözme kabiliyeti açısından da hesap sorulabilir insanlarız. Ayda bir defa halk toplantılarını yaparak ta neler yaptığımızı, vaktimizi nasıl değerlendirdiğimizi, bakanlarımızla nasıl bir diyalog, istişare geliştirdiğimizi halkımıza arz ediyoruz. ve nihayetinde bu halk siyasetçileri ile birlikte bir yere gelebilir. Siyasetçinin vazifesi toplumun dile getiremediği mevzuları en yüksek tonda makul talepleri dille getirmektir. Biz bunları yaparken hangi ortamda, hangi koşulda olduğumuza bakmayız. Ortada bir hak ve hakikat varsa, o hakikati dile getirmekten çekinmeyiz, o bizim şiarımızdır. En nihayetinde korucu genel başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın gönlümüzde oluşan teveccühü ve sevgisi ile bizde ahde ettik, vefa eyledik. Bu toplumda evvela huzuru tesis edeceğiz. ve ondan sonra kalkınmada da, sağlıkta da, eğitimde de müreffeh toplumlar seviyesinde bir Şırnak görmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

"Şırnak-Cizre yolu faaliyete girecek"

Diğer bir önemli konunun da yol ve ulaşım ağları olduğunu işaret eden Erkan, şunları kaydetti:

"Yol medeniyettir. Yolun geldiği her yere güvenlikte gelir, refahta gelir. ve maalesef yıllardan beridir bitmeyen bir yolumuz var. Bunu bütün gönül rahatlığıyla Şırnak halkına müjdesini veriyoruz. Şırnak-Cizre arasında bulunan yol haziran ayında kesinlikle faaliyettedir. Bunun haricinde Şırnak- Van yolu yıllardan beridir bahsi edildi. Bir çalışma yapıldı. Mevcut bir ihalede vardı. Belki projelerde bir eksiklik olsa gerek ki mevcuttaki ihale bu yolu yapacak bir çalışma değildi. Bununla alakalı mevcuttaki ihale fes edildi. Yeni bir proje başlatılıyor. Yeni yolda 13 ayrı noktada 9 kilometre tünel, bazı yerlerde viyadüklerle eski projeyi 20 kilometre daha kısalttı. Bir yol projesi şu anda hazırlanıyor. En geç nisan ayında biter. Allah'ın izniyle 2018 yılında yeni baştan ihale edilmek suretiyle Şırnak ile Van arasında güzel bir bağlantı sağlanacaktır. Siirt- Eruh ve Şırnak yolu tamamlanmadı hala eski yolları kullanıyoruz. Siirt'ten Eruh'a kadar bir yol geldi. Şimdi Şırnak ile Eruh arasındaki yolu tamamlatmak için çalışıyoruz. Ayrıca Eruh'tan Güçlükonak'ın Fındık beldesine yeni bir yolun projesi bitti. 2018 yılında ihaleye çıkıyor. Şırnak'tan Uludere'ye yeni duble yol, ödeneği hazır, projesi hazırlandı. Bunların hepsi bu 4 aylık zaman zarfında projelendirilip, ödenekleri ayrıldı. Kumçatı beldemizden Cudi dağında yapılan tünel girişine yeni bir yol yapılacak. Tünel çıkışında da Silopi'ye yeni bir duble yol talep ettik. Bununla ilgili çalışmaları Ulaştırma bakanlığı başlattı. İnşallah bunların sonucunu da en kısa zamanda almayı umut ediyoruz."

"Silopi'de organize sanayi bölgesinin müjdesi veriyoruz"

Kent ticaretinin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden İl Başkanı Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcuttaki istihdam sıkıntısını sadece kamu alımlarında veya taşeron alımlarında gidermesi kısır bir anlayıştır. Bunun yerine insanların girişimcilik ruhunu artırıp, onları serbest pazar ekonomisi içerisinde bir şeyler yapmasını sağlamak lazım. Sınır kapımız var. Biz sınır kapısında transferci konumundayız. Şırnak'ta üretilen herhangi bir ürünü biz dış pazara sunmuş değiliz. veya iç pazara dağıtabilmiş değiliz. Bununla alakalı olarak Silopi'de yeni bir organize sanayi bölgesinin yapılması müjdesini veriyoruz. Şimdi yazışmalarını başlattık. Bir aksilik olmasa Silopi'de bir organize sanayi bölgesi geliştiriyoruz. ve bu şekilde ithalat ve ihracatın geliştiği yerde üretim de sağlamaya çalışacağız. Gerek ekonomi çalıştaylarımız da, gerek diğer organizasyonlarımızla ülke genelinde ticaret yapan büyük firmaların Silopi Habur'da Organize sanayi bölgesinde yer sahibi olmaları içinde gerekli çalışmaları da yapacağız. Ama bütün bunlardan toplumun bir lezzet alması için huzurun sağlanması lazım. Bu vatandaşların yolları mermerden yapılsa, giriş kapıları altından yapılsa dahi her gün bir evladın toprağa verdiği müddetçe bundan bir keyif alamaz. Hiçbir gerekçe bir insanın bir insanın hayatına kıymasının bir gerekçesi olamaz. Hiçbir gerekçe sınırları ile sabit ve bizim namusumuzu, iffetimizi muhafaza eden bu devlete başkaldırmanın bir gerekçesi olamaz. Hiçbir hak talebi silah ile aranamaz. Silah ve güç bu anlamda sadece devletindir. Bu topraklarda kardeşlik hukukunu tekrardan geliştirmemiz lazım. Göreve başladığımızdan beri ayak basılmadık köy ve mezra bırakmadık. Talep ettiğimiz en önemli husus kardeşlik ve dostluktur. Biz bu insanları seviyoruz. Yakın zamanda binlerce gencimiz terörizme oldu ve hendeklerin içine ziyan oldu. Bunların yaşları çoğunun 14 ile 17 arasındaydı. Daha çocuk yaşta ideolojik gelişimlerini tamamlayamamış bireyleri silahlandırıp devletinin karşısına çıkarma anlayışı, asla bir hak anlayışı olamaz. Dünyanın en ağır insanlık suçlarından biridir çocukları savaşçı eylemek. Biz bu anlamda bunları topluma anlatmakla mükellefiz. Bütün vatandaşlarımıza bütün samimiyetimizle aktarıyoruz. Böyle güzide bir toplumda huzursuzluk ve nifak tohumları serpen insanların artık ayıklanması lazım. Bu anlamda bütün insanlarımıza kararlılıkla, yüreklilikle, açık ve net bir şekilde terörle aralarına bir mesafe koymalarını arzu ediyoruz. Bu güzel memleketi, Şırnak'ı en güzel şekilde yaşanılır kılmak için mücadele vereceğiz." - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Şırnak Heyetinden Ankara'ya Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı
    14:48 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Dinlenme ve Tekne Restoran projesinin amacını ve detaylarını anlattı. Projenin Pamukkale'ye yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını vurgulayan Ertemur, turistleri şehir merkezine çekmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem
    14:47 Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem

    Pendik'te seyir halindeyken makas atarak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 bin 819 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücünün kimliği tespit edilerek yakalandı.

  • İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde
    14:46 İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, belediye yönetiminin duyarsızlığına ve geçim sıkıntısına dikkat çekiyor.

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti
    14:44 Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti

    Başkan Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'nde vatandaşlara projelerini anlattı ve düğün salonunu yeniden düzenleyeceklerini duyurdu.

  • İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok
    14:44 İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok

    İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik'in AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi. “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var, o da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin” dedi. Meydandaki bir dövizi okuyup İliç'te liç yığını altında kalanları anımsatan İmamoğlu, “İçimiz yanıyor. Canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış. Ve o doğayı perişan etmiş ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi" diye konuştu.

  • Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi
    14:41 Osmaneli Anaokulu'ndan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Sergisi

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında, Osmaneli Anaokulu öğrencileri ve velileri tarafından hazırlanan açık hava sergisi büyük ilgi gördü.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement