AK Parti Şırnak İl Başkanı Erkan Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Şırnak İl Başkanı Erkan Göreve Başladı

AK Parti Genel Merkezi tarafından Şırnak İl Başkanlığına getirilen İbrahim Halil Erkan, görevine başladı.

23.09.2017 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkezi tarafından Şırnak İl Başkanlığına getirilen İbrahim Halil Erkan, görevine başladı.

Mehmet Aşan'ın istifası sonrası bu göreve getirilen Erkan, il başkanlığında partililerle bir araya gelerek tebrikleri kabul etti.

Başkan Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Terör olayları ve terörden dolayı oluşan bütün olayların toplumsal bir travmaya neden olduğunu ifade eden Erkan, Şırnak'ın yeniden inşa ve imarında üstlerindeki yükün farkında olduklarını ve yeni yönetimiyle halka hizmet etmek için çalışacaklarını söyledi.

Temel amaçlarının milletin gönlüne girmek ve etkin çözümleri yönetim kadrolarıyla sonuçlandırmak olduğunu aktaran Erkan, şöyle konuştu:

"Biz bu millete bey ağa olmaya değil onlara hizmetkar olmaya geldik. Her ay rutin olarak aylık halk toplantıları gerçekleştireceğiz. Çünkü bizim varlık nedenimiz olan milletimizin dertleriyle dertlenebilmeliyiz ve kısa sürede çözüm oluşturabilmeliyiz. Halk toplantılarını çeşitlendirdikten sonra muhtarlarla da toplantı yapacağız. Bunun yanında STK temsilcilerinin görüş ve önerileri bizim için değerlidir. Bunlar sadece il bazında kalmayacak ilçelerde de bunun olmasını sağlayacağız."

Vatandaşın ayağına gideceğiz

"Hep sahada halkımızla iç içe olacağız. Milletin bizim ayağımıza gelmesini beklemiyoruz çünkü millet bizim efendimizdi. Biz onların ayağına gideceğiz." diyen Erkan, vatandaşın hizmetin en güzeline layık olduğunu belirtti.

Kırsal kalkındırmayı öncelikli projeler üreteceğiz

Başkan Erkan, "Gençlerin canına, zihnine, zihniyetine ve özgürlüğüne tasallut olan bu örgüt (PKK), buradaki Kürt vatandaşlarımızı kendi Müslüman kimliğinden de uzaklaştıran bir yapı meydana getirdi." dedi.

Erkan, terör eksenli gelişen sorunlarla ekonomide, sağlıkta devletin kendi mekanizmalarıyla terörle mücadelesini sürdürürken kendilerinin de sivil ve siyasal anlamda gerekli tedbirleri alacaklarını ifade etti.

Ekonomik kalkınma sürdürebilirlik ekonomik büyüme, kırsal alanın kalkındırılmasının çok önem arz ettiğini aktaran Erkan, genç ve kadın girişimciliğinin desteklenmesi için kırsal alanda mikro projelere önem vereceklerini bildirdi.

Kentte kalkınma ve proje geliştirmeye müsait birçok alan olduğunu dile getiren Erkan, iklimsel olarak müsait özellikle köy, mezra ve beldelerde kırsal kalkınmada ceviz ve badem yetiştiriciliğine yönelik projeler üreteceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Şırnak İl Başkanı Erkan Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement