AK Parti Soruşturma Komisyonu İçin Hem Üyelerini Hem de İtiraz Dilekçelerini Birlikte Sundu (2/son) - Son Dakika
Güncel

AK Parti Soruşturma Komisyonu İçin Hem Üyelerini Hem de İtiraz Dilekçelerini Birlikte Sundu (2/son)

AK Parti, 4 eski bakanla ilgili iddiaları araştırmak üzere kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu için vermesi gereken 27 kişilik isim listesini Meclis Başkanlığı'na sundu.

26.06.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, 4 eski bakanla ilgili iddiaları araştırmak üzere kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu için vermesi gereken 27 kişilik isim listesini Meclis Başkanlığı'na sundu. AK Parti yönetimi muhalefet partilerinin daha önce komisyona sunduğu isimlerle ilgili itiraz dilekçelerini de isim listesiyle birlikte verdi.

Eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında, 17 Aralık süreci ile ilgili öne sürülen iddiaları araştırmak üzere Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmuştu. Ancak, komisyon için üyeler tamamlanmadığı için komisyon çalışmalarına başlayamamıştı.

-CHP'Lİ ÜYELERE 13 SAYFALIK İTİRAZ-

AK Parti, Meclis Başkanlığı'na sunduğu dilekçenin ön yazısında 4 eski bakanla ilgili iddialar üzerine kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun çalışma usul ve esasları hatırlatıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın imzasını taşıyan dilekçede; CHP'li üyeler hakkındaki itirazlarını, Anayasa ve İçtüzük'ün ilgili hükümlerine atıfta bulunarak yapıldı. CHP'nin Soruşturma Komisyonu için bildirdiği Oğuz Oyan, Emre Köprülü, İdris Yıldız, Turgut Dibek ve Haluk Eyidoğan ile ilgili itirazlarını Anayasa ve İçtüzük hükümlerini hatırlatarak yaptı. Söz konusu CHP'li üyelerin Soruşturma Komisyonu'na seçilme niteliği taşımadıkları belirtildi. CHP'li üyelerin 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonuyla ilgili alehte konuştuklarını belirten gazete ve sosyal medya da çıkan demeçleri de itiraz dilekçesinde yer aldı. AK Parti bu isimlerin Meclis Başkanlığı tarafından yeniden incelenmesini de talep ediyor.

AK Parti, Soruşturma Komisyonu için üyelerin ismini belirleyerek Meclis Başkanlığı'na sundu. AK Parti yönetimi 17 Aralık süreci ile ilgili lehte ve alehte konuşmayan toplam 27 milletvekilinin ismini şöyle belirledi:

"Fahrettin Poyraz (Bilecik), Şuay Alpay (Elazığ), Mustafa Akış (Konya), Mehmet Altay (Uşak), İlknur İnceöz (Aksaray), Hakan Çavuşoğlu (Bursa), İsmet Su (Bursa), Kemal Şerbetçioğlu (Bursa), Adem Yeşildal (Hatay), Recep Özel (Isparta), Hamza Dağ (İzmir), Muzaffer Aslan (Kırşehir), Kerim Özkul (Konya), Harun Tüfekçi (Konya), Ebubekir Gizligider (Nevşehir), Murat Göktürk (Nevşehir), İhsan Yavuz (Sakarya), Hilmi Bilgin (Sivas), Zeyid Aslan (Tokat), Fatih Şahin (Ankara), Ramazan Can (Kırıkkale), Hakkı Köylü (Kastamonu), Bilal Uçar (Denizli), Naci Bostancı (Amasya), Mehmet Daniş (Çanakkale), Yılmaz Tunç (Bartın), Doğan Kubat (İstanbul)"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti Soruşturma Komisyonu İçin Hem Üyelerini Hem de İtiraz Dilekçelerini Birlikte Sundu (2/son) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement