AK Parti Sözcüsü Çelik: "Faşist Kelimesini Hak Eden Bir Kişidir" - Son Dakika
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Faşist Kelimesini Hak Eden Bir Kişidir"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Avrupa’nın DEAŞ’ı bu aşırı sağdır.

29.08.2018 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa'nın DEAŞ'ı bu aşırı sağdır. Avrupa bağlamında düşündüğünüzde Wilders gibi ırkçıların, faşistlerin DEAŞ liderlerinden hiçbir farkı yoktur" dedi.

AK Parti MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hollandalı aşırı sağcı bir milletvekilinin Hazreti Muhammed ile ilgili düzenlediği karikatür yarışmasına ilişkin konuştu.

"Wilders gibi ırkçıların, faşistlerin DEAŞ liderlerinden hiçbir farkı yoktur"

Hollanda'da aşırı sağcı bir milletvekilinin Hazreti Muhammed hakkında bir karikatür yarışması düzenlemesine ilişkin konuşan Çelik, "Bu kişi birinci sınıf bir ırkçıdır. Faşist kelimesini hak eden bir kişidir. Hazreti Peygambere haddini aşarak hakaret etmeye çalışan çeşitli girişimlerde bulunuyor. Burada Hollanda hükümetinin açıklamalarını dikkatle takip ettik. Hollanda hükümeti bu şahsın yürüttüğü kampanyanın doğru olmadığını, kendilerini bağlamadığını ve buna karşı olduklarını söylüyorlar ama şunu ekliyorlar, 'düşünce özgürlüğü çerçevesinde yapacağımız bir şey yok' diyorlar. Bu kavramı giderek daha çok tartışmak gerekiyor. Düşünce özgürlüğünün milyonlarca insanın ortak ve en yüksek değerlerinden birisine bu kadar sistematik ve hoyratça saldırması karşısında bunun düşünce özgürlüğü olarak görülmesi aslında düşünce özgürlüğüne yapılacak en büyük haksızlıktır" diye konuştu.

Avrupa'da çifti standart uygulandığının altını çizen Çelik, "Hazreti Peygamberimiz, Hazreti İsa, Hazreti Musa hepsi peygamberlerimiz. Biz onlara dönük saygının her alanda korunması gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa'nın DEAŞ'ı bu aşırı sağdır. Avrupa bağlamında düşündüğünüzde Wilders gibi ırkçıların, faşistlerin DEAŞ liderlerinden hiçbir farkı yoktur" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Faşist Kelimesini Hak Eden Bir Kişidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement