AK Parti'den ABD'de patlak veren Wayfair skandalına ilişkin açıklama: Güvenlik birimlerimiz inceleyecek - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den ABD'de patlak veren Wayfair skandalına ilişkin açıklama: Güvenlik birimlerimiz inceleyecek

ABD'de Wayfair isimli internet sitesinin mobilya görünümü altında müşterilerine çocuk sattığı iddialarının ardından söz konusu durumun Türkiye'de de olabileceği gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İşin bize yansıyan bir boyutu söz konusuysa güvenlik birimlerimiz, adliyemiz inceleyecektir" dedi.

13.07.2020 18:57  Güncelleme: 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Wayfair isimli internet sitesinde çocuk ticareti skandalının patlak vermesinin ardından Türkiye'de çok bilinen alışveriş sitelerinden biri olan Trendyol'da da çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlara satılması sosyal medyada geniş yankı bulmuştu. Söz konusu durum, Wayfair benzeri bir durumun olduğu iddialarını güçlendirmişti. Bu konu AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e de soruldu. Çelik, emniyet güçlerinin gerekli incelemeleri yapacağını söyledi.

"HERKESİN BU ÇOCUKLARIN PEŞİNE DÜŞMESİ GEREKİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası gündemi sarsan Wayfair skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Yabancı bir alış veriş sitesi üzerinden kaçırılmış çocukların pazarlandığına dair bir gündem oldu. İşin bize yansıyan bir boyutu söz konusuysa güvenlik birimlerimiz ve adliyemiz inceleyecektir. Bu gündemi ilgililere bildirdik. Kaybolan ve ailelerinden ayrı kalan çocukların toplamının 100 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu çocuklar insanlığın onuruna ve şerefine emanettir. Herkesin bu çocukların peşine düşmesi gerekir. Bu konu çok acı verici bir konudur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Söz konusu satış sayfasının ürün kataloğunda kabanın fiyatı 290 bin lira, elbise fiyatı 120 bin lira şeklinde verilmiş. Fiyatların bu bu denli abartılı oluşu sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmadı. Kullanıcıların paylaştığı ekran görüntülerinin ardından, söz konusu ürün kataloğunda sadece 4 kıyafeti olan mağazanın fiyat ve kodları, ABD'deki Wayfair skandalına Türkiye'nin de dahil olup olmadığı tedirginliğine yol açtı. Benzer bir başka e-ticaret sitesinde aynı markaya ait çocuk takımları fiyatının ise 45-50 TL civarında olduğu görüldü.

WAYFAİR SKANDALI NEDİR?

2002'den beri mobilya ve ev eşyaları satan Amerika merkezli e-ticaret sitesi Wayfair'de, fahiş fiyatlara satılan ürünler üzerinden çocuk ticareti yapıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Wayfair skandalı, ilk olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı paylaşım sonrası patlak verdi. Paylaşılan videoda, Wayfair üzerinden satılan ürünlere kayıp çocukların isminin verildiği ve bu ürünlerin değerinin onlarca kat üzerinde satıldığı söyleniyor. Örneğin; başka sitelerde 300 dolara satılan bir dolap Wayfair'de 10.899,99 dolar ücret ve Anabel 5 ismiyle listeleniyor. Bu ismin ABD'de 13 Mayıs'tan beri kayıp olan 14 yaşındaki Anabel Wilson ile ilgisi olduğu düşünülüyor.

İDDİALARI YALANLADI

Wayfair yaptığı açıklamada, "Elbette ki; bu iddiaların hiçbirinde doğruluk payı yok. Söz konusu dolaplar, endüstriyel kullanım için tasarlanmış mobilyalar ve buna göre fiyatlandırıldı" dedi. Wayfair, dolapların özelliklerini daha doğru bir şekilde gösterecek yeni görsellerle tekrar satışa sunulması amacıyla bu ilanları sitesinden kaldırdığını açıkladı. Ancak sosyal medya kullanıcıları, Wayfair'in pazar yeri bölümünde farklı satıcılardan binlerce dolara satılan minder, yastık gibi başka ürünler de tespit etti. Wayfair konuyla ilgili; bu durumun dinamik fiyatlama algoritmasından kaynaklandığını ancak bazı ürünlerin fahiş fiyatlara ulaşmasının "teknik bir hata" olduğunu söyledi.

AK Parti\'den ABD\'de patlak veren Wayfair skandalına ilişkin açıklama: Güvenlik birimlerimiz inceleyecek

Son Dakika Güncel AK Parti'den ABD'de patlak veren Wayfair skandalına ilişkin açıklama: Güvenlik birimlerimiz inceleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Trendyolu bitiriyorlar : Trendyol e ticarette çok büyük rakamlar döndürüyor bence birileri bu alışveriş platformu bitirmeye çalışıyorlar ha gerçekse zaten direk kapatılsın 0 0 Yanıtla
  • Adanali: Adam sahibin.com da 500 tl lik cep saatine 300 bin tl yazıyor. Bence onlar da insan kaçakçılığı yapıyor. :) Allah akıl fikir versin 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement