AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Sadece 80 milyon için değil dünyanın her köşesinde umudunu Türkiye'ye bağlayan mazlum insanlar için de güçlü olmaya mecburuz.

17.10.2017 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Sadece 80 milyon için değil dünyanın her köşesinde umudunu Türkiye'ye bağlayan mazlum insanlar için de güçlü olmaya mecburuz." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, engellilerin araçlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gideceklerini, fiyatı, vergisiyle 150 bin liraya kadar olan araçların artık hiçbir vergiye tabi tutulmayacağını söyledi. Yıldırım, "Fiyatı 150 bin liraya kadar olan araçlar artık hiçbir vergiye tabi tutulmayacak. Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde hem piyasalarda bir canlanma olacak hem de vatandaşın yıllardan beri birikmiş sorunları tamamen ortadan kalkmış olacak." dedi.

"Sayın Bahçeli'nin önerisi üzerinde düşünülebilir"

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında memleket meselelerinin yanında değir meselelere değindiğini söyledi.

Devlet Bahçeli'nin, üniversiteye giriş sınavlarının kaldırılması önerisine değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Üniversitelerde yeni bir sınav düzenlemesi yapılacak bu sene. Sınavlar aynı günde başlayıp bitecek. Sayın Bahçeli bir adım ileri giderek 'Bu yetmez üniversiteye giriş sınavını kaldıralım' dedi. Sayın Bahçeli akademisyendir, bu işlerden anlar. Değerlendirmeleri için teşekkür ediyorum. Ancak bir şey söylemekte fayda var, AK Parti iktidarından önce Türkiye'de 76 üniversite vardı. Şu anda 185 üniversitemiz var. Burada bir sonuç var, üniversitelerin aldığı gençlerimizin sayısı 900 bin. Liselerden mezun olup da üniversiteye gitmek isteyen gençlerin sayısı da bir milyon 100 bin. Eskiden bu sayı arasında 10 kat fark vardı. Şimdi bu rakam hemen hemen birbirine yaklaştı. Sorun, geçmiş yıllardan gelen 2,5 milyon gencimiz var. Önce bu gençlerimizi üniversiteli yapmak. Ondan sonra zaten doğal olarak mezun olan öğrenci ile üniversitelerin alacağı sayı aynı olacağı için Sayın Bahçeli'nin önerisi üzerinde düşünülebilir, çalışılabilir. Dolayısıyla Sayın Bahçeli'nin gündeme getirdiği bu meseleyi dikkate alıyoruz ancak bütün bu sorunları çözmek suretiyle dikkate alınabilir."

Kılıçdaroğlu ile görüşme

Başbakan Binali Yıldırım yoğun programları kapsamında bugün öğleden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu ile gündemi değerlendireceklerine vurgu yapan Yıldırım, "Bazı iç ve dış meseleler konusunda hükümetimizin çalışmaları hakkında bilgi vereceğiz." dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozma noktasında AK Parti hükümeti olarak canla başla çalıştıklarına değinen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Birbirimizi daha çok seveceğiz, mecburuz. Farklılıklarımızı değil benzer yanlarımızı daha çok gündeme getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın her zaman tekrarladığı gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Sadece 80 milyon için değil dünyanın her köşesinde umudunu Türkiye'ye bağlayan mazlum insanlar için de güçlü olmaya mecburuz. Allah bu aziz milletin yar ve yardımcısı olsun. Artık dünyanın dört bir yanına uluşabilecek imkana, kabiliyete sahibiz. Somali'de yüzlerce insan patlamada hayatını kaybetti, saatler sonra orada sadece Türkiye vardı, sadece Türkiye'nin bakanı vardı, sağlık ekibi vardı, biz vardık. Oradan refakatçileri ile birlikte 35 yaralıyı Türkiye'ye getirdik ve tedavilerine başlandı. Orada Türkiye'nin yaptığı hastane olmasaydı o terör olaylarında yaralananların tedavisi yapılamayacaktı. Biz gittiğimiz yerlere hesap kitap için gitmiyoruz, dolar için gitmiyoruz, para pul için gitmiyoruz; insanlık için, kardeşlik için gidiyoruz. Bizim farkımız bu."

-Grup toplantısından notlar

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması sırasında salonda bulunanlardan biri "Sayın Başbakanım, vekil imamlar sizden müjde bekliyor" demesi üzerine Yıldırım, "Vekil imamlar, öğle namazında buluşalım." diye espri yaptı.

Bir başka izleyicinin "AK Parti, MHP vatan için ele ele" tezahüratı yapması üzerine Yıldırım, "Vatan için 80 milyon el ele, kol kola" dedi.

Yıldırım, konuşmasının ardından 11-16 Ekim tarihinde Portekiz'de düzenlenen Down Sendromlular Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden sporcuları kürsüye davet etti.

Başbakan Yıldırım, özel sporcularla kupa kaldırdı ve Türk bayrağı açtı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement