AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi bütünlüğünü korumakta zorlanan Avrupa Birliği, kendince her fırsatta bize parmak sallıyor.

21.11.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi bütünlüğünü korumakta zorlanan Avrupa Birliği, kendince her fırsatta bize parmak sallıyor. En son fonlarda kesintiye gitmişler. Siz önce kendi içinizdeki teröristleri bir temizleyin, kendi ülkelerinizde hükümetlerinizi bir kurun." dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışını hatırlattı.

Bu dört güçlü temele hiç kimsenin zerre kadar zarar veremediğinin altını çizen Erdoğan, "Bizim rabiamız bu. Biz 80 milyonu tek millet olarak gördük. Çünkü biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Boşnak'ı, Roman'ı, Arnavut'u; biz hiçbirini birbirinden ayırmadık. Bizim değerlerimizde asla kavmiyetçilik yoktur." diye konuştu.

Bir kavmin mensubu olmanın, bununla iftihar etmenin herkesin hakkı olduğunu dile getiren Erdoğan ancak bir kavmin diğer kavme üstünlüğünü iddia etmenin, bunun peşinde koşmanın kendilerinde bulunmayan bir özellik olduğunu belirtti.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tek bayrak, bizim bayrağımız şehidimizin kanını rengidir. Hilalimiz, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehidimizin kendisidir. Bu kadar güzel bir bayrak olur mu? Bayrakları bayrak yapan, üzerindeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tarladan vatan olmaz. Eğer onun uğrunda ölenler varsa, şehit kanlarıyla yoğrulmuşsa işte o vatan olur. 780 bin kilometrekareyle bizim böyle bir vatanımız var.

Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet bu topraklarda söz konusu olamaz. Onlar saldırdıkça biz saflarımızı daha da sıklaştırdık. Onlar üzerimize geldikçe biz ileriye doğru daha kararlı adımlar attık. Yaşamaz ölümü göze almayan; zafer, göz yummadan koşana gider. Bayrağa kanının alı çalmayan gözyaşı, boşana boşana gider. Hamdolsun bizim, göz yummadan zafere koşan bir milletimiz var."

Erdoğan, böyle bir milletin evladı olmaktan ve hizmet vermekten şeref ve gurur duyduğunu söyledi.

-"Birileri teslimiyet bayrağını çekmişti"

Türkiye'nin 2010, özellikle de 2013'ten itibaren, bölge ile ilgili senaryolar gereği, belirli bir istikamete itilmeye çalışıldığında birilerinin kendi dünyalarında teslimiyet bayrağını çektiğini söyleyen Erdoğan, kendilerinin bu oyunu en başından itibaren gördüğünü ve milletle birlikte mücadele etme kararı aldıklarını kaydetti.

Hiçbir ahlakı ve kuralı olmayan bir oyunda ayakta kalmanın kolay olmadığını ama başardıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her şeyi denediler ama Türkiye'yi teslim alamadılar. Türk milletinin mücadele azmini kıramadılar. Şimdi ülkemizi uluslararası alanda itibarsızlaştırmaya, istikrarsızlaştırmaya, ithama, lekelemeye, köşeye sıkıştırmaya ve böylece kendi istedikleri yöne itmeye çalışıyorlar. Ülkemize yönelik saldırılar aptalların değil ancak alçakların işi olabilecek mahiyettedir. Biz bu mesajların anlamını ve işlerin ne yöne evrilmek istendiğinin gayet iyi farkındayız. Daha önce yapıldığında hiçbir sorun teşkil etmeyen işlerin, konu biz olduğumuzda bir anda krize dönüşmesinin sebebini elbette biliyoruz. Ülkemize yönelik sinsi tehditlerin gerisindeki siyasi ve ekonomik amaçlar apaçık ortadadır. Bu işleri yapanlar sanıyorlar ki her şey kağıt üzerinde olduğu gibi yürüyecek. Öyle olmayacak. Öyle olmayacağının onlarca mesajını son birkaç yılda verdik. Anlamadıysalar buradan bir kez daha tekrarlayayım; Türkiye öyle sizin oyuncak gibi oynadığınız ülkelerden biri değildir. Bizim dostluğumuz ne kadar hasbiyse husumetimiz de o kadar şedittir. Bu da böyle bilinmeli."

"Türk milleti ihanetlere karşı şerbetlidir"

Türkiye'nin samimi olarak dostlarının sayısını çoğaltmanın, düşmanlarının sayısının azaltmanın peşinde olduğunu dile getiren Erdoğan, ancak bunun, asla kendilerini can evinden vurmaya kalkanları öylece seyredecekleri anlamına gelmediğinin altını çizdi.

Türkiye ve Türk milletinin krizlere, çatışmalara, saldırılara, hatta ihanetlere karşı şerbetli olduğunu bildiren Erdoğan, "Biz bunların hepsini de göğüsler, Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden geliriz." dedi.

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün bize yaptıklarına yarın kendileri maruz kalanlar aynı mukavemeti gösterebilecekler mi? Hiç sanmıyorum. Güç zehirlemesiyle hareket edenlerin sonu mutlaka hüsran olacaktır. Nitekim kullandıkları malzemeler giderek azalıyor. Bu uğurda FETÖ gibi, PKK gibi 40 yıllık emeklerinin ürünü örgütleri dahi harcamayı göze aldılar ama yine de neticeye ulaşamadılar. Kendi bütünlüğünü korumakta zorlanan Avrupa Birliği kendince her fırsatta bize parmak sallıyor. En son fonlarda kesintiye gitmişler. Siz önce kendi içinizdeki teröristleri bir temizleyin, kendi ülkelerinizde hükümetlerinizi bir kurun."

Sürekli hukukun üstünlüğünden bahseden bir başka ülkenin de hukuku kendi siyasi amaçları uğruna ayaklar altına aldığını belirten Erdoğan, "Diğer yöntemlerden de sonuç alamayacaklar. Yeter ki biz, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bunu başardığımızda Akif'in deyimiyle 'Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki HakK yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz." şeklinde konuştu.

Avrupa şampiyonu öğrenciler kürsüye çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından; Romanya'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük robot yarışması özelliğini taşıyan Robochallenge turnuvasında "Mini Sumo Kit" kategorisinde Avrupa Şampiyonu olan Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri ve okul yöneticileri kürsüye çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Manisa milletvekilleri, öğrenciler ve yöneticiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada Erdoğan, konuşması sırasında "Tayyip dede" diyerek kendisine sevgi gösterisinde bulunan 3,5 yaşındaki Gülhan Aydoğdu'yu da kucağına alarak sevdi ve oyuncak hediye etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement