AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan biliyorsunuz bir kesim var.

30.10.2018 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan biliyorsunuz bir kesim var. Bu kesimin ne cumhuriyete, ne milletimize, ne ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı'nın statüsünün, aynı isimle devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin en önemli markası olan İstanbul'un ismini en yalın haliyle yeni havalimanında kullanarak 2023 ve sonrasındaki hedeflerine uygun bir adım attıklarına inancını dile getiren Erdoğan, "Dikkat edin, 42 ayda burası bitti. Bize yakışan bu, AK Parti iktidarına yakışan bu. İşte Berlin, 2006'da temel attı. Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar. Bu bir şeyi gösteriyor, nedir? İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Biz inandık, azmettik, hamdolsun 'Burada havalimanı olmaz' diyenler bu havalimanının olduğunu gördüler ve 'Burası yumuşak zemindir, burada havalimanı olmaz, şudur, budur' diye bahaneler uyduranlar havalimanının nasıl olduğunu gördüler ve görecekler." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 pistin kullanıma açıldığını, diğer pistlerin inşasının da devam ettiğini belirterek, ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olan bu havalimanının kapasitesini 150 milyona, ihtiyaca göre 200 milyona kadar çıkartabileceklerini ifade etti.

Havalimanının 76,5 milyon metrekarelik bir alana kurulduğunu, yakında pist sayısının 3'e tüm etapların tamamlanmasıyla da 6'ya çıkacağına işaret eden Erdoğan, havalimanının apron büyüklüğü, raylı sistemi, terminalleri, kapalı ve açık otoparkları, destek birimleri, sosyal tesisleri ve diğer üniteleriyle iftihar verici bir eser olduğunu vurguladı.

Her alanda son teknolojiyle donatılmış, kendi enerjisini üreten, çevreci, tabiat dostu ve engelsiz bir proje olan havalimanının 120 bin kişilik bir istihdama da vesile olacağını belirten Erdoğan, sonraki yıllarda bu rakamın 225 bin kişiye kadar yükseleceğine dikkati çekti.

"32,4 milyar avroluk ekonomik büyüklüğü ülkemize kazandırdı tek kalemde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Havalimanının toplam yatırım bedeli 10 milyar 247 milyon avrodur. Sözleşme süresince devlete ödenecek kira bedeli ne biliyor musunuz? 22 milyar 152 milyon avrodur. Havalimanımız sadece bu iki kalemde vergiler hariç toplam 32,4 milyar avroluk ekonomik büyüklüğü ülkemize kazandırdı tek projede, tek kalemde. Türkiye bu, AK Parti iktidarı bu. Bunları biz böyle yaptık, bugünlere böyle geldik ama ana muhalefetin başındakilerin böyle bir derdi, böyle bir anlayışı, böyle bir mantığı var mı? Yok. Bunlar bir defa böyle bir bütçe mantığından, gelirlerin, yatırımların çeşitlendirilmesi türü şeylerden anlamazlar. Bunlar sadece kuru sıkı atarlar, bizde bu yok." diye konuştu.

"'Acaba' diyenlere o fırsatı vermediler, işi bitirdiler"

Havalimanının tüm aşamalarında emeği geçen ve katkısı olan kurumlara, mühendisinden mimarına, tüm işçilere teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Burada 5'li bir konsorsiyum söz konusu, Cengiz Holding, Limak, Kalyon, Kolin ve bir de beşinci firma olarak MNG. Bu 5 firma hakikaten burada el ele verdiler, omuz omuza verdiler 'Acaba' diyenlere o fırsatı vermediler, bu işi bitirdiler." dedi.

Erdoğan, havalimanının açılışını Cumhuriyet Bayramı'na denk getirmek için yüklenici firmaları çok zorladıklarını ve teşvik ettiklerini, firmaların da gece gündüz çalışarak resmi açılışı bayrama yetiştirdiklerini söyledi.

İç ve dış hatlarda sembolik uçuşların hemen başlayacağını ancak Atatürk Havalimanının buraya taşınmasının yıl başına kadar süreceğini belirten Erdoğan, havalimanının birkaç ay içerisinde tam kapasiteyle faaliyete geçeceğini bildirdi.

"CHP'nin o kirli yüzünü herkesin bilmesi lazım"

Erdoğan, kendileri için 29 Ekim'in diğer milli bayramlar gibi mutlaka anlamına uygun şekilde yad edilmesi gereken önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde yıllarca milletimizin pek çok ortak değeri gibi Gazi Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet Bayramımızı, Zafer Bayramımızı da kendi tekellerine almaya çalışan biliyorsunuz bir kesim var. Bu kesimin ne Cumhuriyet'e, ne milletimize, ne ülkemize en küçük bir faydalarının dokunduğu, en küçük bir hizmetlerinin geçtiği vaki değildir. Tam tersine ülkenin ve milletin hayrına atılan ne adım varsa hepsine de karşı çıkmış, hepsini de engellemeye çalışmışlardır. Biz bunlara salon cumhuriyetçisi, gardırop Atatürkçüsü diyoruz. Yıllarca cumhur ile Cumhuriyet'i, Gazi ile Atatürk'ü birbirinden uzaklaştırarak gizli iktidarlarını korumaya çalışan bu kafa, sözleri ve eylemleriyle de milletimizi hep aşağılamışlardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zihniyetin, milleti tarihinden, medeniyetinden, kültüründen özellikle kopartarak kimliksiz, kişiliksiz, sadece şekilden ibaret bir batıcılığa mahkum etmek istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ezandan başörtüsüne kadar milletimizin tüm değerleriyle uğraşmalarının sebebi de budur. 1960 darbesinin de 1980 darbesinin de 28 Şubat mücadelesinin de benzeri diğer girişimlerin de gerisinde hep bu baskıcı, bu dikta heveslisi jakoben kafa vardır. CHP bu zihniyetin siyasetteki en önemli temsilcisidir. Bürokraside, iş dünyasında, sivil toplum kuruluşları içinde de bu kesimin uzun süre ciddi ağırlığı ve etkisi olmuştur. Bunlar Atatürk'ün ismini ve resmini pullardan çıkarmadılar mı, Türk parasından çıkarmadılar mı? Sınıflardan tabloları kaldırmadılar mı? İşte onlar bunlardı. Yerine kimi koydular? İnönü'yü koydular. Bunları anlatmaya mecburuz, niye? Çünkü hafızayı beşer nisyan ile malul. Bu genç nesil bunu bilmez ama Bay Kemal bilir. Hadi bunu nereye koyacaksın Bay Kemal? Hadi izah et bakalım. Bir taraftan 'Atatürkçüyüm' diyeceksin öbür taraftan da pulda, parada, sınıflardaki, devlet resmi dairelerdeki bütün Atatürk'e ait tabloları kaldıran sizdiniz, siz. Bunları biliyoruz. Bunları anlatacağız, anlatacağız, CHP'nin o kirli yüzünü herkesin bilmesi lazım, o gerçek yüzünü herkesin bilmesi lazım. Bilecekler ki bu genç nesil bunu yutmasın, ondan sonra onlar da hesabını sorsun. Bu adım onun için çok önemli. Cumhuriyet kavramını istismar ettikleri kadar icraat ortaya koysalar herhalde Türkiye bugün bambaşka bir yerde olurdu."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement