AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz akşamı Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından dönmüştür.

02.08.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz akşamı Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından dönmüştür. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı bugün ne anayasa olacaktı ne hukuk işleyecekti ne de Gazi Meclis var olacaktı. Siyasi partiler kapatılmış olacak ve siyasi irade tamamen yok edilecekti." dedi.

Yıldırım, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin hem devlette hem de millette açtığı yarayı ve tahribatı onarmak için Meclis Grubu ve hükümet olarak olağanüstü bir gayret içinde olduklarını belirten Yıldırım, darbe girişiminin daha ilk saatlerinden itibaren yurdun her köşesinde savcıların derhal harekete geçtiğini ve hukukun işlemeye başladığını hatırlattı.

Yıldırım, polisin bir yandan darbe girişimine karşı vatandaşlarla birlikte kahramanca mücadele verirken bir yandan da yurdun dört bir tarafında asayişin başarılı bir şekilde teminini gerçekleştirdiğine işaret etti.

"Bu süreç içinde ekonomi yönetiminde asla bir boşluk olmamış, en ufak bir sorun yaşanmamıştır." diyen Yıldırım, "Kahraman Türk milleti her konuda olduğu gibi ekonomi konusunda da üzerine düşen görevi yapmış, darbe günüyle başlayan bugüne kadar geçen süre içinde 11 milyar dolar parasını bozdurarak Türk ekonomisinin gücüne güç katmıştır. Bürokrasi hiçbir şey olmamış gibi ilk günden tam bir hassasiyet ve verimlilikle çalışmasını sürdürmüştür. Şehitlerimizin son yolculuğuna gönderilmeleri, gazilerimizin tedavileri, şehit ve gazi yakınlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasını ilk günden kusursuz bir şekilde ifa etmenin gayret içinde olduk. Bu konudaki hassasiyetimiz bundan sonra da aynen devam edecek." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin yaşandığı ilk günden itibaren siyasi partiler ve siyasi parti genel başkanlarıyla sürekli iletişim ve istişare içinde olduklarını dile getiren Yıldırım, dün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettiğini anımsattı. Binali Yıldırım, parti liderlerine olağanüstü hal (OHAL) süreci ve bu süreçte hükümetin aldığı kararlarla ilgili kapsamlı bilgi aktardığını vurguladı.

Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Yıldırım, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" gerçekleştireceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirilecek bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı doğrultusunda hepimiz Yenikapı'da hazır olacağız, Yenikapı'da tarihin, demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti liderlerine yaptığı çağrıyı tekrarlayan Yıldırım, şunları ifade etti:

"Gün birlik günüdür, gün beraber olma günüdür. Gün birlikte Türkiye olma gündür. Dolayısıyla CHP liderini, MHP liderini ve partilileri bu büyük buluşmaya davet ediyorum. Onların bu büyük şölene, bu büyük mitinge gelerek dostluk, kardeşlik, birlik dayanışmasını en iyi şekilde bütün milletimize göstermelerinin önemli olduğunu ifade ediyor ve kendilerini pazar günü Yenikapı'ya bekliyoruz. Düşüncelerini milletimizle paylaşmalarının geleceğimiz, kardeşliğimiz ve milletimizin birliği ve dirliği için önemli olduğunu düşünüyoruz."

"15 Temmuz darbe girişimi, şüphesiz en büyük tahribatlardan birini de asırlık gözbebeğimiz olan ordumuz ve Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yaptı." ifadesini kullanan Yıldırım, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin, "Hak şerleri hayreyler, zannetme ki gayreyler, arif anı seyreyler, mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler." dizelerine atıfta bulundu.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cenab-ı Mevlam'ın Kur'an-ı Kerim'de bildirdiği gibi 'Sizin şer gibi gördüklerinizde ola ki hayır vardır, sizin hayır gibi gördüklerinizde ola ki şer vardır.' Evet, 15 Temmuz akşamı şer güçler adeta bir kabus gibi Türkiye'nin üzerine çökmek, Türkiye'yi ebediyen karartmak istediler. Ancak rabbim nasıl ki karanlıkları aydınlığa çıkarıyorsa nasıl ki kara kışın arkasından yaz getiriyorsa nasıl ki şerleri hayra tebdil ediyorsa 15 Temmuz şer girişimini de hamdolsun hayra tebdil etti."

"15 Temmuz akşamı hainlerin maskesi öyle bir düştü ki..."

17-25 Aralık darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile amansız bir mücadele başlattıklarını belirten Yıldırım, "Ancak bu hain örgütle mücadelede başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep yalnız bırakıldık. Siyasi partilerden beklediğimiz desteği alamadık, medyadan beklediğimiz desteği tam anlamıyla alamadık. Uluslararası planda da maalesef beklediğimiz desteği göremedik. 15 Temmuz akşamı bu hain örgütün maskesi öyle bir düştü ki şu anda sadece biz değil, hamdolsun bütün Türkiye, bu hainlerin gerçek yüzünü gördü ve bu hainlerle 79 milyon amansız mücadele veriyor." değerlendirmesini yaptı.

"Devletimiz de milletimiz de uçurumun kenarından döndü"

"Bu hain örgütü ve bölücü terör örgütünü adeta jiletle kazır gibi bu mübarek topraklardan kazıyıp atacağız." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu örgütlerin hem içeride hem dışarıda Türkiye'ye zarar vermemesi için her tedbiri kararlılıkla bugüne kadar aldık, almaya devam edeceğiz.15 Temmuz akşamı Türkiye kelimenin tam anlamıyla uçurumun kenarından dönmüştür. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı bugün ne anayasa olacaktı ne hukuk işleyecekti ne de Gazi Meclis var olacaktı. Siyasi partiler kapatılmış olacak ve siyasi irade tamamen yok edilecekti. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı bugün özgür basından, insan haklarından, ifade özgürlüğünden hiçbir eser kalmayacaktı. Devletimiz de milletimiz de uçurumun kenarından dönmüştür. Bunu sağlayan da Başkomutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşudur, aziz milletimizin göğsünü darbecilere karşı siper etmesidir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.

  • Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu
    17:54 Erzincan'da maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kuruldu

    Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında 9 işçi toprak altında kaldı. TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon başkanlığına AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü
    17:53 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Halil Lagumdzija ile bir araya geldi. Tunç, görüşmenin ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Sadık Babür Girgin'den çalışmaları hakkında bilgi aldı ve anı defterini imzaladı.

  • İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı
    17:51 İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin nisan ayı oturumlarının ikinci birleşiminde MHP ve BBP ayrı grup kurma kararlarını açıkladılar. AK Parti kadrolarından olan 5 meclis üyesi MHP grubuna geçerken 2 meclis üyesi de BBP grubunu kurdu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan'ı resmi törenle karşıladı
    17:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan'ı resmi törenle karşıladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı resmi törenle karşıladı.

  • Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti
    17:43 Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti

    DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ın İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti. Aslan, İdil Belediyesinin su ve kanalizasyon şebekesini yenileme işinden dolayı 45 milyon lira borcu olduğunu ifade ederek, ilçenin su sorununun halen çözülmediğini belirtti. Aslan, belediyenin borçlarının Hazine tarafından silinmesini ve yeni bir su projesinin yapılmasını istedi.

  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:40 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Fırat Görgel başkanlığında ilk kez toplandı. Nisan ayı olağan toplantısında gündem maddeleri okundu ve başkanvekilleri, divan katipliği, encümen ve ihtisas komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Ayrıca Tarihi Kentler Birliği ve Sağlıklı Kentler Birliğine üye seçimleri de gerçekleştirildi. Görgel, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın yeniden imar ve inşa edilmesi noktasında tüm belediye başkanları ve meclis üyelerine teşekkür etti ve bu sorumluluğun layıkıyla yerine getirileceğine inandığını belirtti.

  • Bingöl'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
    17:40 Bingöl'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

    Bingöl'de Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2024 yılında gerçekleştirilen projelerin değerlendirmesi yapıldı. Vali Usta, 132 projeden 12'sinin tamamlandığını, 84 projenin devam ettiğini ve 25 projenin ihale aşamasında olduğunu belirtti.

  • Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz
    17:40 Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz

    Kahramanmaraş'ta yaşanan depremde yakınlarını kaybeden Ebrar Sitesi aileleri, basın açıklaması yaparak hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. Açıklamada, felaketin sorumlularının yargı önünde hesap vermesi ve eksikliklerin giderilerek adil bir yargı süreci talep edildi.

  • AFAD Başkanlığı İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı Düzenlendi
    17:39 AFAD Başkanlığı İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı Düzenlendi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Afet Yönetimi Projesi Kapanış Konferansı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansta, iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası işbirliğinin önemi vurgulandı ve 2053 hedeflerine ulaşmak için daha fazla çalışma gerektiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin farklı meteorolojik afetlere hazır olması gerektiği vurgulandı ve iklim değişikliğinin neden olduğu afetlere karşı önlemler alındığı ifade edildi.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi'yi Ziyaret Etti
    17:38 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi'yi Ziyaret Etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi ilçesini ziyaret ederek, ilçe protokolüyle bir araya geldi, spor kulübü alanını inceledi, belediye başkanıyla görüştü, okul ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, şehit polis memurunun ailesini ziyaret etti.


Advertisement