AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisinde yüzde 80 dışa bağımlı bir ülkeden kendi gemisini, silahını, füzesini, tankını, helikopterini yapan, ürettiklerini de yurt dışına ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini vurgulayarak, "Ama ana...

13.06.2017 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayisinde yüzde 80 dışa bağımlı bir ülkeden kendi gemisini, silahını, füzesini, tankını, helikopterini yapan, ürettiklerini de yurt dışına ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini vurgulayarak, "Ama ana muhalefet bundan rahatsız. İstediğiniz kadar rahatsız olun bunları ithal eden bir Türkiye'den ihraç eden bir Türkiye'ye geldik, geleceğiz." dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplantıyı takip eden gençlerden dinlediklerini döndüklerinde şehirlerinde anlatmalarını istedi. Yapılanların unutulmaması için devamlı anlatılması gerektiğini belirten Erdoğan, iktidara geldiklerinde 26 olan havalimanı sayısının bugün 55'e çıktığını, uçak fiyatlarının bazı yerlerde otobüs fiyatlarının altına düştüğünü söyledi.

Vatandaşının yanında olan ve "Her şey Türkiye için" diyen bir iktidar bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ülke genelinde 197 olan organize sanayi bölgesi saysını 299'a çıkardıklarını, 2023'e kadar 65 yeni organize sanayi bölgesini daha faliyete geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

"Kargaya da hakaret olmasın ama"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yalan yanlış" konuştuğunu ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "Hala 7 milyon işsiz var" şeklindeki açıklamasını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ya ayıptır ya.. Senin bir defa kılavuzun karga. Kargaya da hakaret olmasın ama böyle bir durum var. Türkiye, böyle bir konumda olsa şu anda yakaladığı büyümeye bakın. Türkiye, evelallah ufak tefek yurt dışı spekülasyonlarına rağmen, o zaman da söyledik 'bu tamamen siyasi bir müdahaledir, bunları aşacağız' dedik, kalkınmanın temel alt yapısı olan enerji alanındaki yatırımlarımızla, elektrik üretimimizi 10 bin 500 megavattan 25 bin megavata yükselttik. Bunlar refah düzeyinin işaretleridir. Buna iyi dikkat edelim. Hedefimiz gelecek 10 yılda, 10 bin megavatı güneş, 10 bin megavatı rüzgara dayalı yenilenebilir enerji kaynağını inşallah harekete geçirmektir."

Erdoğan, 2002'de 195 olan baraj sayısına bir kısmı enerji ve sulama, bir kısmı sadece sulama amaçlı 423 yeni tesis ilave ettiklerini, hidroelektrik santral sayısını da 49'dan 540'a çıkardıklarını dile getirerek, Hükümetin çalıştığını söyledi.

Barajların birçoğunu teröre rağmen yaptıklarını aktaran Erdoğan, yakında açılışı yapılacak devrim niteliğindeki Ilısu Barajı için şehir taşıma işlemlerinin sürdüğünü, işlemler biter bitmez tarihin bir taraftan bugüne, diğer taraftan yarına taşınacağını dile getirdi.

"Lafla bu işler olmuyor." diyen Erdoğan, ülkeyi ekonomide 3 kat büyüterek güçlü, müreffeh bir Türkiye yolunda önemli adımlar attıklarına işaret etti.

"Bağımlı olma zincirini kırdık"

Erdoğan, yılda 36 milyar dolar olan ihracatı, 147 milyar dolara çıkardıklarını anlatarak, "Geldiğimizde, IMF'ye olan borcumuz neydi? O günün rakamlarıyla söylüyorum, 23,5 milyar dolar. 2013'te ne yaptık? IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık. Bu, bize nasip oldu. Niye, bizden öncekiler bunu yapamadı? Bunlar bağımlılıktı. Biz, bu bağımlı olma zincirini kırdık ve ekonomi alanında IMF ile olan bu ilişkiyi de kestik, attık." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankasında göreve geldiklerinde 27,5 milyar dolar olan döviz rezervini bugün, 106-107 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, 2002'de bütçenin yüzde 43'ünü faiz harcamalarının oluşturduğunu, geçen yıl bunun yüzde 8,6'ya düştüğünü bildirdi.

Erdoğan, yatırımlara ayrılan kaynağı, 70 milyardan 700 milyarın üzerine çıkardıklarını, kaynakları çeşitlendirdiklerini bunun da ülke kalkınmasına büyük katkılar sağladığına işaret etti.

İş adamlarının önündeki bütün engelleri kaldırarak özel sektörü ekonominin lokomotifi haline getirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Savunma sanayisinde yüzde 80 dışa bağımlı bir ülkeden bugün kendi gemisini, silahını, füzesini, tankını, helikopterini yapan, bununla yetinmeyip ürettiklerin yurt dışına ihraç eden bir ülke konumuna geldik. Ama ana muhalefet bundan rahatsız, onu da söyleyeyim size. Savunma sanayisinde sen kalkacaksın, kendi silahlarını üreteceksin, rahatsız, hele hele bir de bunun ihracına başlayacaksın, hepten rahatsız. İstediğiniz kadar rahatsız olun bunları ithal eden bir Türkiye'den ihraç eden bir Türkiye'ye geldik, geleceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement