AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin Ak Parti iktidarıyla değil artık birbiriyle yarıştığını söyledi.

06.11.2012 14:37  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Diyarbakır Valiliği'nin önünde gözlerinde kin, yüzlerinde nefret ifadesiyle devlete karşı aslan kesilenler ki bunlar Parlamento içinde, yerel yönetimin başında, örgütün cinayetleri, katliamları karşısında süt dökmüş kediye dönüyorlar" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin AK Parti iktidarıyla değil artık birbiriyle yarıştığını belirterek,

"Çünkü bu söylemler, bu siyaset tarzı, bu üslup bunları en fazla Anamuhalefet yapar. Eh bu da bir hedeftir, amaçtır, hiç yoktan iyidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dün "Demokrasinin olmadığı yerde sağlıklı bir ekonomik büyümeyi sağlayamazsınız" dediğini anımsatan Erdoğan,

"Bizim yıllardır yaptığımız bu tespiti nihayetinde kendisi de teyit etti. Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu günde olmazsa bile 40 yılda doğru bir tespitte bulunduğu için kutluyorum. Demokrasi olmadan ekonomik gelişmeyi arzu ettiğiniz düzeyde sağlayamazsınız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'da Türkiye'ye 10 yılda kazandırdıkları hizmetleri anlattığını ifade ederek, Türkiye'yi, AK Parti iktidarında her alanda, 79 yıllık Cumhuriyet döneminde yapılandan daha fazla hizmete kavuşturduklarını bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu hizmetler niye bizden önce getirilemişti, bu yatırımlar niçin bizden önce yapılamamıştı- Sebebi işte tam da burada. Demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işletilmesi konusunda, yaşanan sıkıntılar bunlar. Siz cumhurun yani milletin olmadığı bir demokrasiyle ülkeyi idare etmeye kalkarsanız, elbette Türkiye'yi hak ettiği ekonomik büyümeye kavuşturamazsınız. Sivilleşmeyi, hukukun üstünlüğünü, ileri demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri bir sorun ve tehdit olarak görürseniz, ne ekonomi büyür, ne ticaret artar, ne milli gelir yükselir.

Siz toplumun bir bölümünü ötekileştirirseniz, onları bir tehlike olarak görürseniz, dışlarsanız elbette iç barışı, toplumsal huzuru sağlayamaz, iş hayatını zehirlemiş olursunuz. 3 Kasım 2002'de milletin yönetime el koymasıyla, bir zihniyet devrimi yaşandı ve milletimiz geleceğine sahip çıktı. AK Parti'nin sağladığı ekonomik başarıların altında işte bu ruh, bu demokratikleşme mücadelesi, bu özgürleşme hamleleri yatıyor. Bu mücadele kime karşı verildi- Sadece çetelere, darbecilere, karanlık odaklara karşı mı verildi- Hayır, aynı zamanda onlarla ideolojik yakınlığı olan, başını CHP'nin çektiği statükoculara karşı verildi.

Bugün hukuk devleti standartları bu derece gelişmeseydi, uluslararası yatırımcı Türkiye'ye gelmezdi. Hak ve özgürlükler bu derece güçlenmeseydi, yerli yatırımcı yeni teşebbüslerde bulunmazdı. Bugün siyaset normalleşmeseydi, demokratik ve siyasi istikrar sağlanmasaydı, Türkiye ekonomide dünya rekorları kıramazdı. Bugün yolsuzlukla mücadele eden anlayış iktidarda olmasaydı, bu yatırımlar, hizmet yapılamazdı. Yola çıkarken "3 Y ile mücadele' dedik. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele. Bu mücadeleyi veren bir iktidar iş başında. 10 yıldır bu mücadeleyi verdik, bunları büyük ölçüde çözdük. Yoksa bizim elimizde sihirli bir değnek yok. Onlar gibi abra kadabra işlerini bilmeyiz. Bir gecede genel başkanlık koltuğuna bir CV ile oturmamızı sağlayacak siyaset mühendisliklerinden biz anlamayız. Bunu da ahlaki bulmayız. Bir taraftan genel başkanını ziyaret edeceksin, 'Ben aday değilim' diyeceksin, ondan sonra ertesi sabah da utanmadan, sıkılmadan kendini başkan olarak açıklayacaksın. Bu mu doğru dürüst konuşma- Bunu da bütün medya çok iyi biliyor. Aynı medya, dürüst genel başkan olarak takdim ediyor. Al birini vur öbürüne, onlar da aynı. Bizim yegane güç kaynağımız ve dayanağımız, işte o medya değil bizatihi milletimizin ta kendisidir."

-"Bugünlere adım adım yürüyerek geldik"-

"Biz aklımız ermeye başladığı günden beri, milletimiz için milletimizle beraber siyaset yapıyoruz" diyen Erdoğan, bugünlere adım adım yürüyerek geldiklerini söyledi. Erdoğan, en büyük başarılarının cumhurun içinden çıkmak olduğunu, cumhur ile beraber hareket etmeleri olduğunu belirtti.

Erdoğan, devlet millet kaynaşmasını sağladıklarını, milletin kendine olan güvenini sağlamanın kendilerine nasip olduğunu kaydetti. Başbakan, gelecek dönemde demokrasiyi daha da güçlendirerek, Türkiye'yi 2023 yılında dünyanın en güçlü ekonomisinden birisi haline getireceklerini ifade etti.

-"Nasıl kara bir vicdana sahip olduklarını gösterdiler"-

Başbakan Erdoğan, terör örgütünün alçak yüzünü önceki gün bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Şemdinli şehir merkezine yakın bir bölgede yapılan bombalı saldırıda, 11 yaşında bir çocuğun şehit olduğunu, 18 vatandaşın yaralandığını belirten Erdoğan,

"Terör örgütünün anne karnında doğmamış çocuktan, kundaktaki bebeğe, camiden dönen imamdan araçlarıyla gezmeye çıkan genç kızlarımıza kadar, alışveriş yapmaya çıkan annelere kadar geniş bir canilik sicili var. Bu sicile önceki gün yeni bir kanlı halka eklediler. Bölge halkına zulüm ve eziyetten başka hiç bir şeyi reva görmeyen bu caniler, küçücük çocukların hayatına dahi kastederek, nasıl kara bir vicdana sahip olduklarını gösterdiler" diye konuştu.

Erdoğan, KCK operasyonları konusunda Hükümet'i yerden yere vuran ve demokratlıkta mangalda kül bırakmayan çevrelerin bu caniliğe karşı yine 3 maymunu oynadıklarını söyleyerek, şunları söyledi:

"Maalesef konu terör örgütüne yönelik operasyonlar olduğunda ortalığı ayağa kaldıranlar, masumların ölümü karşısında sus pus oluyorlar. Bazı medya mensupları da 'Başbakan çok sert konuşuyor' diyor. Elma şekeri mi dağıtacağım, onların anladığı dilden anlatacağım. Herkese akıllarının alacağı şekilde konuşacaksınız. Diyarbakır Valiliği'nin önünde gözlerinde kin, yüzlerinde nefret ifadesiyle devlete karşı aslan kesilenler ki bunlar Parlamento içinde, yerel yönetimin başında, örgütün cinayetleri, katliamları karşısında süt dökmüş kediye dönüyorlar. Görevlerini yapan devlet memurları karşısında panter kesilenler, üniversitelere, liselere, orta okullarına, ilkokullarına, ana okullarına yapılan bombalı saldılar karşısında kağıttan kaplana dönüşüyorlar.

-"Nekrofili hastaları"

Bunların Kürt kardeşlerimizin, bölge insanının hakkını, hukukunu savunmakla ilgilerinin olmadığını hep söyledik ve biliyoruz. Ama bu tür olaylar insanlık açısından da bir test oluyor, gösterge oluyor. Terör örgütünün saldırıları sonucunda söndürülen hayatlar karşısında tepkisiz kalanlar, nasıl demokrat olabiliyorlar, daha önemlisi insanlıklarını nasıl muhafaza ediyorlar- Sıfatları ister siyasetçi, ister belediye başkanı, ister milletvekili olsun, masum insanların ölümüne sebep olan bu saldırıları kınamayanlar, bu ölüm tezgahının, kanlı oyunun bir parçası haline gelirler. Yarım ağız eylemi kınadıkları halde, örgütü kınamayanlar da başka bir kandırmaca içindeler. O kınıyormuş gibi göründüğünüz eylemi yapan, bu gözü dönmüş katliamı gerçekleştiren örgütü kınamamak nasıl bir tutarsızlıktır.

Biz meselelerimizi demokrasi içinde çözebiliriz. 'Artık terör bitsin, terör örgütü silah bıraksın' dedikçe, bunlar cana, kana, ölüme daha çok sarılıyor. Adeta hepsi, nekrofili hastalığına kapılmışlar. Bunlar ölümlerden sapkın bir haz duyar hale gelmişler. Cezaevlerinde zaten bedel ödeyen insanları, böyle bir eyleme, açlık grevine zorlamak vicdansızlık değil de nedir- Onları açlık grevine sevkeden iktidar değil; BDP, bölücü terör örgütü, dağ. Niçin BDP bu noktada çıkıp da açık bir tavır ortaya koyamıyor. 'Biz sizin açlık grevine gitmenizi istemiyoruz' desin. Bu insanlar sizin kanlı hesaplarınızın, ölüm oyunlarınızın kanlı parçası olmak zorunda mı- Elinizi bu insanların yakasından çekin. Açlık görevlerinin, mahkumların kişisel durumlarıyla, cezaevi şartlarıyla hiç bir ilgisi yok. Bu eylemler tamamen dışarıda siyasi faaliyet olarak yürütülmesi gereken bir mücadelenin, cezaevlerindeki genç bedenlere yüklenmesinden ibarettir."

-"Terör örgütünü besleyen damarlar birer birer kuruyacaktır"-

Başbakan Erdoğan, çocukları cezaevlerinde, örgütün kamplarında olan anne ve babalara da şöyle seslendi:

"Sizlerin çocuklarınızın hayatı, canı üzerinden kendilerine saltanat düzeni kuranlara izin vermeyin. Bunlar asla size, huzur ve hayır getirecek bir mücadele içinde değiller. Bunlar sizi ve sizlerin çocuklarını kullanarak, ücreti mukabili taşeronluk görevlerini yerine getiriyorlar. Sizin çileniz, sıkıntınız, acınız üzerinden kendilerine parlak bir istikbal kurmanın çabası içindeler. Türkiye'de 75 milyon vatandaşımızın her biri gibi, Kürt kardeşlerimizin meselesi de bizim meselemizdir. 10 yıldır yürüttüğümüz çalışmalar, bu sahiplenmenin, bu sevginin, bu kardeşliğin bir neticesidir. Birlik olduğumuz, birlikte hareket ettiğimiz, kafa kafaya verdiğimiz zaman çözemeyeceğimiz hiç bir meselemiz yok. İşte son olarak, Şemdinli'de çocukların ölümünün sorumlusu oldukları halde, utanmadan taziyeye gelen istismarcılara haddini bildiren ailemizi kutluyorum. Ancak bölgede bazı ailelerin çocuklarını okullara göndermediğini duyuyoruz. Bir ailenin evladına yapabileceği en büyük kötülük, onu okulundan ayırarak cehalete mahkum etmektir.

Ben hiç bir kardeşimin bilerek, isteyerek böyle vebalın altına gireceğine inanmıyorum. Eğer siz kararlı durursanız, terör örgütü asla kimseye zarar veremez. Türkiye'nin de Kürt kardeşlerimin de en büyük sorunu terör örgütüdür. Onun silahları, mayınları, bombaları, molotofları zehir dilli piyonlarıdır. Onlar bunlara sahipse, ben de diyorum ki benim Kürt kardeşim, imanıyla, inancıyla bunların karşısında dimdik dursun. 75 milyon insanımızla birlik ve bütünlük içinde teröre karşı ortak bir duruş sergilemeliyiz. Türkiye'nin ekonomisini beraber büyüttük, demokrasisini beraber güçlendirdik. İnşallah terör meselesinin üstesinden de beraber geleceğiz.

Kürt kardeşlerim boykotlara, eylemlere itibar etmedikçe, terör örgütünü besleyen damarlar birer birer kuruyacaktır. Terörü, özellikle son dönemlerdeki bu sıçramalarını geride bıraktığımız zaman, Türkiye'nin ekonomide ve demokrasi de vites yükseltmesi, bir üst düzeye çıkması çok daha kolaylaşacaktır. İnşallah o günler yakındır. Biz geçtiğimiz 10 yılda ekonomimizi çökertmek, milletimizin iradesini ipotek altına almak isteyenlere, Cumhuriyetimizin içini boşaltmaya çalışanlara 'eyvallah' etmedik. Bugün de terörü kullanarak 2023 hedeflerimizden bize geride bırakmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz."

(Sürecek)

Muhabir: Coşkun Ergül

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi
    14:24 Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi

    Antalya Devlet Opera ve Balesi, minikleri masallar dünyasında yolculuğa çıkaran 'Rapunzel' operasını sanatseverlerle buluşturdu. Ahmet Sait Karabulut'un bestelediği opera, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prömiyerini gerçekleştirdi. Eserin yönetmenliğini Sabri Özmener üstlenirken, dekor tasarımı Özgür Usta, kostüm tasarımı Gazal Erten, koreografisi Kürşat Kılıç ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından yapıldı. Antalya DOB orkestrasını Ahmet Sait Karabulut yönetti ve başrollerde Betül Uzunoğlu Oruç, M. Yusuf Yıldız, Seçil Fenercioğlu, Ceren Tereci Aytekin, Dağhan Ergün, Engin Yaman ve Oya Vural yer aldı. Eser, 23 Nisan Salı saat 14.00'te ve 25 Nisan Perşembe saat 11.00'de tekrar sahnelenecek.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi
    14:23 Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi

    Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, belediye ve yan kuruluşlarındaki gereksiz harcama ve israfın önlenmesine yönelik çalışmaları çerçevesinde Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi.

  • Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    14:22 Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde otmanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşhan, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtti.

  • Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı
    14:21 Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı

    Esenyurt'ta iki kadın arasında çıkan tartışmaya bir kadının kocası da dahil olunca çift, anne kızı sokak ortasında dövdü. Olay anları çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Kadının yardımına ise mahalle sakinleri koştu. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Saldırgan karı koca gözaltına alındı.

  • Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı
    14:20 Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı

    Elazığ'da meydana gelen kazada, E.K. idaresindeki otomobil ile O.M. idaresindeki hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç yan yatarken sürücüsü yaralandı. Yaralı, Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti
    14:19 İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden baba, oğul ve bir arkadaşının cesetleri bulundu. İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen mağara ve tünellerde birden fazla salon bulunuyor.

  • Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı
    14:17 Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Güneşli Mahallesi'nde bir inşaattan yükselen köpek havlama sesleri, duyarlı vatandaşların dikkatini çekti. Polis ekipleri, asansör boşluğunda mahsur kalan köpeği zorlu bir operasyonla kurtardı. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.


Advertisement