AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üç katlı tünel projesine karşı çıktığını belirterek, "Bunlar yapmaya değil engellemeye ayarlanmış.

17.03.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üç katlı tünel projesine karşı çıktığını belirterek, "Bunlar yapmaya değil engellemeye ayarlanmış. Fabrika ayarları engellemeye dayalı. Hiçbir zaman hayırlı işe 'evet' demediler. Hayırlı işlere hep 'hayır' dediler. Yakışır CHP'ye yakışır. Şişli Belediyesi'nde birbirleriyle gayri ahlakilik konusunda yarışanların bizim çağla yarışmamızı anlamaları mümkün değil" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan Davutoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, ekonomik alanda bir taraftan krizlerle boğuşurken diğer taraftan da dünyaya örnek teşkil edecek hamlelere devam ettiklerini belirterek, geçen ay üç katlı tünelin müjdesini İstanbullularla paylaştığını hatırlattı.

"Bakın geçen hafta ne oldu biliyor musunuz? Dünyada bir ilk olacak olan 6,5 milyon insanın taşınmasını sağlayacak, İstanbul'daki bütün kara ve metro hatlarını birbirine irtibatlayan bu büyük proje; Ümraniye ile Hasdal'ı 14 dakikaya indiren, İncirli ile Söğütlüçeşme'yi 40 dakikaya indiren bu büyük projeyi biz zannettik ki CHP'liler, özellikle de İstanbullu CHP'liler ne olursa olsun bağrına basar" diyen Davutoğlu, projenin bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldiğini hatırlattı.

Davutoğlu, "Tabii beklentilerimizi şaşırtmadılar. Nasıl Boğaziçi Köprüsü'ne karşı çıkmışlarsa, nasıl İstanbul ve Türkiye'ye taş üstüne taş konulmasına hep karşı çıkmışlarsa CHP, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu projeye 'hayır' oyu verdi. Şaşırdınız mı? Ben şaşırmadım. 'Evet' deselerdi şaşırırdık. Çünkü bunlar yapmaya değil, engellemeye ayarlanmış. Fabrika ayarları engellemeye dayalı. Fabrika ayarlarında yenilik yok, özgünlük yok, ayar değiştirme yok. Bunlar kurulurken hayırcı... Hayır anlamında, hayra dayalı değil. Hayırlı işlere hep karşı çıktılar ama hep hayırcı oldular. Hayır anlamında... Hiçbir zaman hayırlı işe 'evet' demediler. Hayırlı işlere hep 'hayır' dediler. Yakışır CHP'ye yakışır. Şişli Belediyesi'nde birbirleriyle gayri ahlakilik konusunda yarışanların bizim çağla yarışmamızı anlamaları mümkün değil ki...

Kılıçdaroğlu bunu bir izah etsin bugün bakalım. Niçin 'hayır' dediler. İstanbulluların trafik çilesi çekmesinde CHP'nin ne menfaati var. Trafiği yerin altına taşıyıp, yerin üstündeki güzelliği, Boğaziçi'ni, tarihi dokuyu koruyarak metro inşa edilmesinden niye rahatsızlar? Evet, Gezi olaylarında İstanbul'u tarumar edenlerin arkasında durdular bunlar. Kendileri Yalova'da asırlık çınar ağaçlarını kestiler, 8-10 ağacın yer değiştirmesi sebebiyle İstanbul'u yaktılar, yıktılar. Bunların felsefesi yıkıcılık, bunların felsefesi bölücülük. İzah etsinler neye karşı çıkıyorlar? Buradan İstanbullu hemşehrilerime de sesleniyorum; İstanbul aşığı, hayatını İstanbul'da geçirmiş, İstanbul'un her bir taşına başını koymuş birisi olarak söylüyorum; bu zihniyete karşı siz sesinizi yükseltin. Boğaziçi yapılmasaydı ne olurdu İstanbul'un hali? Daha sonra ikinci köprüye de karşı çıktılar, ne olurdu İstanbul'un hali? Şimdi üçüncü havalimanına karşı çıkıyorlar. 10 sene değil, 10 dakika sonrasını görecek kapasitede değiller."

"Kılıçdaroğlu sen yıllarla, biz asırlarla uğraşırız"

CHP'nin yeni sloganının "dört yıl verin yeter" olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Onlar dört dakikayı bile göremezler ama. Hadi dört yıl diyelim. Sayın Kılıçdaroğlu sen yıllarla uğraşırsan, biz asırlarla uğraşırız. Asırların planını yaparız. İşte buradan söylüyorum; bize dört yıl yetmez. Dedem Korkut'tan, Ahmedi Hani'den, Mehmet Akif Ersoy'dan gönül olarak beslenenlere, onlardan gıda bulanlara dört yıl yetmez, 40 yıl yetmez, 400 yıl yetmez, 4 bin yılın hesabını yaparız biz. Çünkü biz mevki ve makamı kendimizle baki kılmayız. Nasıl Süleyman Şah Halep üzerinden Anadolu'ya yürürken büyük torunlarının cihan sultanı olacağını belki duayla anıyordu ama bu irrasyonel gelirdi. Bizler bu naçiz ve fani varlığımızla bundan sonraki büyük yürüyüşlerin temel taşı olmaya adamışız kendimizi" dedi.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun niye dört yıl istediğini sorarak, "Çünkü bütün siyasi ömrünün dört yıldan fazla olamayacağını biliyor. Bütçe konuşmasında söyledim; dört yıl istemesi doğal. Neden? Gözleri fal taşı gibi Merkez Bankası'ndaki döviz rezervinde, Hazine'deki fonlarda. Gelecek, dört yıl içinde tarumar edecek, talan edecek, Türkiye'yi 2001'e döndürecek, sonra da aynen Bahçeli'nin 2001'de 'bana eyvallah' deyip gitmesi gibi o da 'Allah'a ısmarladık' diyecek. Sonra yine biz düzeltemeye kalkacağız. Millet bu tiyatroyu bir kez yaşadığı için ikinci tiyatroya izin vermez. Çünkü işte gördük, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesine karşı çıkmanın anlamı ne? İzah etsinler, desinler ki 'üç katlı tünel yetmez, dört katlı isteriz' derlerse konuşmaya hazırız. Ama 'üç katlı tünel Boğaziç'ni rahatlatacak, bunu hiç istemiyoruz' derlerse 'varın gidin siz kendi Şişli oyuncağınızla oynayın' deriz, yolumuza devam ederiz" diye konuştu.

"2010 referandumunda reddedilen maddeyi özelikle getirdik ki hatadan  dönüş olsun"

Davutoğlu, sınav haftası yaşandığını hatırlatarak, sınava girenlere başarılar diledi. "Ama şimdi büyük demokrasi sınavı bugünlerde Meclis'te" diyen Davutoğlu, geçen hafta çağrıda bulunduğu CHP, MHP ve HDPye, "madem partilerin kapatılmasında kaygılısınız, işte hodri meydan" dediklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meydanı gördük, hodri meydanı da gördük ama yiğit göremedik bir hafta içinde. Yiğit göremedik. Teklif Anayasa Komisyonu'na gitti, Komisyon çalışmaları tamamlandı ve geçti. Ama nasıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde üç katlı tünele karşı çıkıp, ekonomik kalkınmaya karşı çıkmışlarsa ve zihniyetleri buna müsaitse şimdi de Komisyon'da Anayasa değişikliği paketine karşı çıktılar. Bizim Komisyon üyelerimiz mertçe, yiğitçe oradaydı. Şunu söyledik, 'bundan sonra parti kapatılmasını külliyen tarihe gömecek her türlü çalışmaya varız.' 2010 referandumunda reddedilen maddeyi özelikle getirdik ki hatadan dönüş olsun. Parti kapatılması konusunu arkadaşlarımızla ilk gün görüştüğümüzde, bu yönde talimat vermiştik, külliyen kaldıran düzenleme varsa ona da varız. Her şeye varız.

Özgürlük, demokrasi, milli irade, adalet, şefkat, kudret yolunda her şeye varız. Ama zillet, kısıtlayıcılık, baskı, zulüm yolunda kimseyle bir metre bile yol almayız, kimsenin yanında da durmayız. Bu bizim şiarımızdır. İşte iki sınavı da şu ana kadar kaybettiler ama düzeltme şansları var. Anayasa değişikliği inşallah yakında TBMM Genel Kurulu'na inecek. Hatta bu değişikliği, gençlerimize seslenerek söylüyorum, seçilme yaşını 18 yaşla da taçlandırırız. Diğer konularda da gerekli adımları atmaya hazırız. Her türlü özgürlükçü akıma biz varız ama kısıtlayıcılığa ve antidemokratik uygulamalara karşı her zaman dimdik durduk, durmaya kararlıyız."

Sözlerine Dede Korkut ile başladığını ve onunla bitirmek istediğini belirten Davutoğlu, "Güzel bir deyişi vardır; uzun yolculuklara baş koymuş, uzun yolculuklarla gönül kervanına katılmış olanlara söylenen bir söz... Diyor ki Dedem Korkut 'ata binmeyince yol alınmaz.' Yani yol alma niyeti olanın önce ata binmesi lazım. O zamanki sembol at idi. Bugün başka semboller... Ama AK Parti yolcuları tarihi yürüyüşte ata bindiler, menzile doğru yürüyorlar, yol alıyorlar.  Onlar arkamızda ise nal toplamaya devam edecekler. Biz ata bindik, yürüyoruz. Menzilimiz, yolumuz hayrolsun. 7 Haziran durağımız, şimdiden mübarek olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Davutoğlu, konuşmasının ardından MHP'den AK Parti'ye geçen Niğde'nin merkez ilçeye bağlı Değirmenli Belde Belediye Başkanı Yıldıray Tok, Altunhisar ilçesine bağlı Karakapı Belde Belediye Başkanı Kamil Demiralp ve Keçikalesi Belde Belediye Başkanı Şamma Öztürk ile Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Baymışlıoğlu'na rozetlerini taktı. Yalova'dan gelen ortopedik sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Davuoğlu, ayrıca kendisine çiçek veren bir grup işitme engelliyle işaret diliyle sohbet etti.

Başbakan Davutoğlu, grup konuşmasına başlarken de milletvekillerinin arasında oturan işitme engellilere dönerek, "sizi seviyorum" dedi. İşitme engelliler de Davutoğlu'na işaret diliyle "Türkiye sizi seviyor, sizinle gurur duyuyor" karşılığını verdi.

Öte yandan AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu da grup toplantısında işitme engellilerle işaret dilinde bir süre sohbet etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement