AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kandil'e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, 'Blok siyaseti yapalım' diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar.

12.04.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kandil'e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, 'Blok siyaseti yapalım' diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Kazdıkları hendeklere kendileri düştüler." dedi.

Davutoğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen hafta iki büyük dava, gönül insanının Hakk'a yürüdüğünü belirterek, Ankara'nın manevi dinamiklerinden doktor Emin Acar'ın Ankara'da, İslam düşüncesinin en kıymetli eserlerini Türkiye'ye kazandıran, sayısız yazarın ve sanatçının elinden tutan İlhan Akıncı'nın ise İstanbul'da vefat ettiğini hatırlattı. Davutoğlu, her iki dava adamına Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.

Geçen hafta Ayasofya'da Hazreti Peygamber aşkına kalemin kağıda en güzel dokunuşuyla yazılmış eserlerin bulunduğu Aşk-ı Nebi sergisini açtıklarını anımsatan Davutoğlu, "Rabb'ime şükürler olsun ki Ayasofya'da 80 küsür yıl içinde okunan ikinci Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleme bahtiyarlığına da vardık. Kur'an sesi, inşallah Ayasofya'nın kubbelerinden hiçbir zaman eksik olmasın." diye konuştu.

Davutoğlu, geçen hafta ayrıca Mimar Sinan'ı İstanbul'da Süleymaniye Külliyesi'nde andıklarını, Türk Polis Teşkilatının 171. yıl dönümünü kutlamalarına ve Türk Kızılayının genel kuruluna katıldıklarını anlattı.

Polis Akademisi öğrencileriyle bir araya geldiğini ifade eden Davutoğlu, "Paralel yapılanma gibi farklı yapılanmaya taviz vermeyen tutumlarını bir kez daha görmekten mutlu oldum. Devlet bürokrasisi sadece ve sadece meşruiyetini milletten alan siyasi iktidarın emrindedir. Dışarıdan hiçbir gücün bürokrasi üzerinde vesayet kurmasına, paralel birtakım hiyerarşi oluşturmasına asla izin vermeyeceğiz. Paralel yapı tasfiye edilene kadar, bürokrasi sadece milletin hizmetindeki siyasi iktidardan emir alıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek." dedi.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının kurduğu AK Parti Sürekli Eğitim Merkezinin ilk dersine katıldığını anımsatarak, İstanbul'da söz konusu eğitim modeli yerleştikten sonra bütün illerde bu faaliyetin devam edeceğini söyledi.

"AK Parti iletişimini güzel dil, nezaket üzerine kuran bir parti"

AK Parti'nin, kadim siyasi geleneğin bugünkü sözcüsü ve milli bir demokrasi hareketi olduğunu dile getiren Davutoğlu, "AK Parti mazlum milletlerin temsilcisidir. AK Parti büyük bir Türkiye idealinin vizyon hareketidir. AK Parti siyasi bir hareket olmaktan önce ahlaki harekettir. AK Parti iletişimini güzel dil, nezaket üzerine kuran bir partidir. AK Parti en güzel sözle teşkilat disiplinini koruyan partidir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Beşiktaş'ın stadyumunu açtıklarını anlatan Davutoğlu, 16 stadyumun yapımının devam ettiğini, geçen 4 yıl içinde de Antalya, Mersin, Bursa, Konya stadlarının açılışının yapıldığını kaydetti.

Davutoğlu, "Bu stadlarda hep başarılı maçlara imza atılmasını, ay yıldızla çıkılan maçlarda başımızın öne eğik olmamasını, bu stadlarda hafif şekilde de olsa uslupsuz, nezaketsiz bir tezahüratların olmamasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Anaların, babaların, büyüklerin "Allah millete ve devlete zeval vermesin" duasının, AK Parti kadrolarının en büyük teminatı olduğunu belirten Davutoğlu, AK kadrolar olarak "Durmak yok, yola devam" şiarından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

AK Parti için yorulmak diye bir şey olmadığını belirten Davutoğlu, "Bizim 'yorulduk' demek lüksümüz yok. Maalesef Türkiye'deki muhalefetin bu millete, Türkiye'ye hizmet etme gibi derdi yok. Biz yorulmayız, onlar da hizmeti düşünmez. Herkes yoluna gitsin onların yolu onlara, bizim yolumuz bize. Bu nedenle bizim daha çok çalışmamız, gayret göstermemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, katıldığı Türk Kızılayı Genel Kurulunda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bir kez daha müşahede ettiğini, sadece milletin dualarının değil mazlum milletlerin dualarının da kendilerine güç kattığını gördüğünü söyledi. Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"7 Haziran'dan sonra aldığım bazı telefonlarda, bazı mesajlarda 'Acaba Türkiye istikrarsızlaşıyor mu?' gibi endişe dile getiren gönül coğrafyamızın dava insanları oldu. Onlara 'Endişelenecek bir şey olmadığını, dimdik ayakta olduğumuzu' ifade ettim. Aynı endişenin sahipleri 1 Kasım'da yeniden sevinçle telefonlara sarıldılar. Mazlumlara elini uzatmış bir Türkiye, dünyanın yüz akı haline gelmiştir."

Türkiye'nin Kızılay, TİKA ve AFAD aracılığıyla dara düşen, yardıma ihtiyacı olanlara din, dil, etnik köken ayrımı yapmadan elini uzattığını vurgulayan Davutoğlu, "Bu milletin hamiyetperverliği herkese örnek teşkil etmiştir ve bu millet hamiyetperverliğiyle tarihe geçmiştir. Bu gücü hem kendi milleti hem de mazlum milletler için sarf ediyor. AK Parti olarak bu gücü daha da artıracağız, Türkiye'nin gücüne güç katacağız inşallah." dedi.

Türkiye'nin gücünden rahatsız olan odakların 7 Haziran seçimlerinin ardından birçok oyunun, kumpasın, tezgahın, tuzağın arayışı içine girdiğini ifade eden Davutoğlu, Gezi Parkı odaklı olaylar, 17-25 Aralık darbe girişimiyle Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlerin, 7 Haziran seçim sonuçlarını fırsat görerek terör örgütü üzerinden yeni bir saldırı başlattığını vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, milletin bu oyunlara, tuzaklara 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'yi yeniden iktidara getirerek, cevap verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kandil'e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, 'Blok siyaseti' yapalım diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Kazdıkları hendeklere kendileri düştüler. İnşallah oradan da o çukurlardan da çıkamayacaklar. Bu milletin birliğine, dirliğine tuzak kuranlar, çukur kazanlar oradan çıkamazlar, çıkamayacaklar. Kürt vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin adına siyaset yaptığını iddia edenlerin, çukur kazanların içine düştükleri hal, artık izahı mümkün olmayan bir durumdur.

Bölgede kendilerine yönelik artan öfke ve tepkinin üzerini örtmek için ellerinden geleni yapıyor. Konuyu saptırarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızı, şahsımı ve AK Parti'yi hedef alıyorlar ama emin olun ki bunun ne bölgede ne de Türkiye'de hiçbir karşılığı yok. Türkiye'de kantonculuk, özyönetimcilik oynamaya kalkanlar içine düştükleri kanlı süreçte milletimizin feraseti sayesinde mutlaka yenilgiye uğrayacaklar. Halkımız geleceğin Türkiye'sinde onları doğal biçimde saf dışı bırakacak, onları tarihi gelişmenin dışına itecek."

Başbakan Davutoğlu Mardin, Bingöl, Diyarbakır, Silopi, Van, Cizre ve son olarak dün Şanlıurfa'da halkın artık şiddet şebekesini sokaklarda, şehirlerde görmek istemediğine şahit olduğuna işaret ederek, "Her geçen gün kaybediyorlar ve bundan dolayı giderek yalana, iftiraya başvuruyorlar. Gençleri okullardan, camilerden, Kur'an kurslarından uzaklaştırarak dağa, şiddete, silaha, ölüme, canlı bomba olmaya özendiriyorlar. Bölgeyi içine çekmeye çalıştıkları çatışma ve kaos ortamı herkes tarafından görülüyor." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement