AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur İstifa Etti - Son Dakika
Politika

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur İstifa Etti

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur İstifa Etti

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, görevinden istifa etti.

29.05.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, görevinden istifa etti. Kambur, 30 Mart Yerel Seçimlerde Tekirdağ'da 11 ilçe ve büyükşehir belediyesini kazanamamanın yükümlülüğünü üstlendiğini söyledi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, teşkilatın önünü açmak, genel merkezin elini rahatlatmak amacıyla 2012 yılından beri yürüttüğü AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevinden istifasını açıkladı. İstifasını basın toplantısında açıklayan Ahmet Kambur, Mart ayında yapılan yerel seçimlerde üye sayılarında ve oy sayısında artış olmasına rağmen Tekirdağ ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığını kazanamadıklarını anımsattı.

Kambur, "Hakkımızda kamuoyunda başarısız olduğumuz hususunda oluşan algıları ortadan kaldırmak amacıyla bu durumun tüm yükümlülüğünü üstüme almış bulunuyorum. Teşkilatımızın ve genel merkezimizin elini rahatlatmak amacıyla Nisan 2012'den beri onurla yürüttüğüm AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyuna bildiriyorum. 40 yıla yakın süren siyaset yaşamımdaki eserlerden birini de burada verdim. Kızgın, küskün, ve dargın değilim. Bu gemi bir gün su almaya başlarsa gemiyi hiç terk etmeyecek veya terk eden kişi ben olurum. Siyaset bizim için hiçbir zaman şahsi menfaatler için kullanılmamıştır. 50'lerde merhum Menderes'in, 80 ve 90'da Özal ve Erbakan'ımızın tekrar gerçekleşmesi için bayraktarlığını yaptığı bu mefkurenin, günümüzde ki temsilcisi Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti kadroları olduğuna inancım tamdır. Bu kadronun neresinde yer gösterilirse gösterilsin üzerine düşen görevi yapmayı kendime bir şeref addediyorum" dedi.

Ak Parti'de birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür ederken Kambur, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şentop'a, Bölge koordinatörümüz Ahmet Baha Öğütgen'e, İl Koordinatörümüz Harun Karaca'ya, milletvekillerimiz Ziyaettin Akbulut ve Özlem Yemişçi'ye, tüm partililerimize ve aynın dönemde görev yaptığımız Valimize, Kaymakamlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Şu andan itibaren AK Parti Kadrolarının bir neferi olarak yine 'Durmak Yok, Yola Devam' demeye devam ediyorum" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement