AK Parti Teknepınar Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Teknepınar Mitingi

AK Parti Teknepınar Mitingi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Cumhurbaşkanının yetkisi Amerika Başkanı’ndan çok daha fazladır.

01.06.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Cumhurbaşkanının yetkisi Amerika Başkanı'ndan çok daha fazladır. Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulanan Başkanlık Sistemi, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki yönetim sisteminin bir benzeridir. Başkanlık Sistemi bizim DNA'mızda var" dedi.

AK Parti'nin Teknepınar'daki mitingi adeta gövde gösterisine dönüştü. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Milletvekili Adayları Ahmet Demircan ve Av. Yılmaz Hocaoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı mitingde 7 Haziran seçimlerinin önemine ve yeni anayasa ile Başkanlık Sistemi'nin gerekliliğine dikkat çekildi.

"ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan Başkan Osman Genç, " Türkiye'nin yeni bir anayasaya acil olarak ihtiyacı vardır. Mevcut anayasa bir darbe anayasası olup, ülkemizi ileriye taşıyamayacak şekilde tıkanmıştır. Yeni bir anayasa ülkemizin önünü açacaktır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında başkanlık sisteminin bir benzeri başarı ile uygulanmış ve bu sistem sayesinde Osmanlı Devleti 600 yıl dünya hakimiyeti kurmuştur. Başkanlık sistemi hızlı karar alma mekanizması ve doğrudan halkın iradesini yansıtması açısından etkili bir sistemdir" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANININ YETKİSİ DAHA FAZLA"

Amerika Birleşik Devletleri'nde uygulanan başkanlık sisteminin, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki yönetim sisteminin bir benzeri olduğuna işaret eden Genç, "ABD'nin bugünkü gücü başkanlık sisteminin doğru bir şekilde uygulanmasına bağlıdır. Başkanlık sisteminin gelmesi halinde çok büyük ve kontrolsüz yetkilerin başkanda olacağı söylenmekte ve insanlar diktatörlükle korkutulmaktadır. Oysa ki mevcut durumda TC Cumhurbaşkanı'nın yetkisi Amerika Başkanı'ndan çok daha fazladır" şeklinde konuştu.

"ÜLKEYİ DARBELERE KARŞI KORUR"

Başkanlık sisteminde devlet yöneticisini lobilerin değil, halkın seçeceğine vurgu yapan Genç, "Başkanlık sisteminde koalisyon söz konusu olamaz ve devlet büyümesine istikrarlı bir şekilde devam eder. Başkanlık sistemi darbelere karşı da kendini koruyan bir sistemdir. Dolayısıyla engelsiz bir demokrasi için başkanlık sistemi gereklidir. Yeni Türkiye'nin, mevcut sistem ve anayasa ile 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması oldukça zordur. Başkanlık sisteminde bürokratik engeller ortadan kalkacağı için yönetimsel kararlar daha hızlı alınacak ve ülkenin her alanda büyümesi daha hızlı olacaktır" ifadelerini kullandı.

HOCAOĞLU: "CANİK'İN ADAYIYIM"

Türkiye'de 13 yılda çok büyük reformların olduğunu ve ülkenin sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, ekonomi, ticaret gibi alanlarda çok büyük yatırımlar kazandığını ifade eden AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti'ye karşı yapılan 4'lü ittifakı 7 Haziran'da halkın yıkacağına inandıklarını belirtirken, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, Yeni Türkiye'de büyüme ve istikrarın devamı için AK Parti'ye ihtiyaç olduğunu söyledi. AK Parti Milletvekili Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu da, uzun yıllar AK Parti Canik İlçe Başkanlığı yaptığını ve bölgenin ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini belirterek, "İnşallah Meclis'e giderek şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek ve şehrime önemli hizmetler kazandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mitingin ardından Başkan Genç, Milletvekili Yeni ve Milletvekili Adayları Demircan ile Hocaoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek, onları dinledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Teknepınar Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement