AK Parti Van Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Van Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Van İl Başkanlığınca, "Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı" yapıldı.

04.05.2019 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van İl Başkanlığınca, "Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı" yapıldı.

İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, seçmenlere her zaman saygı duyduklarını söyledi.

Van'da 2009'dan 2016 yılına kadar gözle görülür elle tutulur hiçbir icraat görmediklerini ifade eden Türkmenoğlu, şöyle konuştu:

"2019'da sokaklarda caddelerde her tarafta ellerinde broşür ve kağıtlarla bizi ve AK belediyeciliği borçlar yumağı ile her tarafta ifşa etmeye çalışanlar, 2009 yılında altı üstü 74 milyon borç ile belediyeyi devraldılar. Bu borcun yüzde 80'i ise kamu borcuydu. 2009-2016 ortada. 900 milyonun üzerinde bir borç bıraktılar. 7 yılda bu kadar borç nasıl oldu ve bu kaynaklar nereye harcandı? Bunların hepsi bir kenara, 2016 yılında kayyumlar geldiği andan itibaren gerçekten şehri yaşanabilir bir kent havasına sokmaya çalıştılar. Adeta o dönemden bu döneme bir devrim yaşandı."

Geçmişe bakıldığında bu şehirde çok kötü dönemler yaşandığını vurgulayan Türkmenoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2016-2019 yılı kayyum döneminde de 712 milyon lira hizmet gerçekleştirdi arkadaşlar. Bir şehir düşünün belediye başkanlığını kazanıyorsunuz, başkanlığınız hayırlı olsun. Seçen seçmenine, kendisine saygı duyuyoruz. Ama çözümde görev almayanlar sorunun bir parçasıdır. Çözümün ortasında oturan şu anda Van Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır. Bunların sorun üretme lüksü yoktur, çözüm üretecekler. Süslü laflarla, süslü sloganlarla; adeta kamuoyuna farklı algılar oluşturmak için buranın borcu bu kadar, bunun borcu bu kadar gibisinden manipülasyonlar yapmanın bir mantığı yoktur. Bunlar hiçbir şekilde yatırımlara engel değildir. Bu borç onlar da çok iyi biliyor ki kendi dönemlerinin borçlarıdır. Ayrıca açıklanan borçların hiçbirisi de kamu borçları değil kendi borçlarıdır. Elektrik parasını ödememişler, kendi çalışanının SSK borcunu ödememişler, vergi borcunu ödememişler. Borçlar her dönemde var olmuştur, borçsuz belediye hemen hemen yok gibidir. Van halkının gözüne perde çekmeye kalkmasın. 27 belediye meclis üyemiz ile yatırımları sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Şehrimize gelen kaynağın, şehrimizde oluşacak yatırımların birebir takipçisi olacağız. Yapılan güzel yatırımların yanında, yapılabilecek zararlı hizmetlerin de karşısında olacağız."

Basına kapalı devam eden toplantıya AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, ilçe belediye başkanları, AK Parti Belediye Meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Van Daraltılmış İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement