AK Parti Van İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Van İl Kongresi

AK Parti Van İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Anneler, bu vahşete artık hep beraber dur diyelim, çocuklarınızı bu terörün elinden çekip alın."

13.07.2012 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Anneler, bu vahşete artık hep beraber dur diyelim, çocuklarınızı bu terörün elinden çekip alın. Çözümün önünde, kardeşliğin önünde duran bu örgütün elinden çocuklarınızı kurtarın" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Van İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partisinin 75 milyona gönlünü açtığı, 75 milyonu ayırt etmeksizin kucakladığı için iki vatandaştan birinin oyunu aldığını dile getirdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sevgili Vanlılar, sizler Selahaddin Eyyubi'nin torunlarısınız, sizler Ahmet-i Hani'nin, İdris-i Bitlisi'nin, Mele Ceziri'nin torunlarısınız. Ne BDP'nin ne de bölücü terör örgütünün bizim gönül dünyamızı inşa etmiş bu büyük isimlerle uzaktan yakından hiçbir ilgileri yok. Bunlar Selahaddin Eyyubi'nin hatırasını çiğniyorlar. Bunlar Ahmed-i Hani'nin fikirlerini çiğniyorlar. Bunlar İdris-i Bitlisi'nin değerlerini çiğniyorlar. Bunlar Mele Ceziri'nin bırakın fikirlerini, türbesine dahi tahammül edemiyor, saldırı düzenliyorlar. İşte benim Kürt kardeşim bunlarla yolunu ayıracak, benim Kürt kardeşim kendi değerleriyle, kendi inançlarıyla, kendi hedef ve idealleriyle hiçbir ortak yanı olmayan bu taşeronlarla arasına mesafe koyacak, onlar Zerdüştlüğe devam etsin, biz inancımızla, İslam ile baş başa olacağız."

-"Çocuklarınızı ellerinizden alıyorlar"-

Annelere seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizin çocuklarınızı ellerinizden alıyorlar. Sizin yavrularınızı, ciğerparelerinizi ellerinizden alıyorlar. Dağda onu bir ölüm makinesi haline getiriyorlar. Sizin göz bebeği canlarınızı ellerinizden alıyorlar. Çocuk yaşta ölmeye ve öldürmeye gönderiyorlar. Kürtler için değil, Kürt kardeşlerimin hakkı için değil, Türkiye düşmanı çevrelere uşaklık yapmaları için bu çocukları, bu gençleri istismar ediyorlar. Anneler, bu vahşete artık hep beraber dur diyelim, çocuklarınızı bu terörün elinden çekip alın. Çözümün önünde, kardeşliğin önünde duran bu örgütün elinden çocuklarınızı kurtarın. Türkiye'de artık yeni bir dönem başladı. Türkiye'de çözüm umudu yeşerdi, büyüdü, bir çınar haline geldi. Anneler, bu çözüm umuduna sizler de güç katın, sizler de yüreğinizi koyun. Bu ülke hepinizin, bu ülkeyi hep birlikte geleceğe taşıyacağız, bu ülkeyi birlikte büyütecek, bu topraklar üzerinde huzur içinde, kardeşlik içinde birlikte yaşayacağız. Biz bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sizlerden artık bu kanlı teröre 'dur' demenizi, 'yeter artık' demenizi bekliyorum."

Terör örgütünün bu güne kadar Kürt vatandaşlara acıdan başka bir şey vermediğini söyleyen Erdoğan, örgütün Kürt vatandaşlarına, yoksulluktan, sefaletten, tozdan, çamurdan, sokak ortasında akan kanalizasyondan ve çöp dağlarından başka bir şeyi layık görmediğini kaydetti. Hakkari sokaklarında bunun görülebileceğini aktaran Erdoğan, "Burası nasıl bir belediye, bunlar buralarda hiç altyapı çalışması yapmaz mı- Asla, çünkü devletin onlara gönderdiği paralar maalesef farklı yerlere gidiyor" dedi.

Kürt vatandaşlarının buna layık olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, devletin, başka illere ne veriyorsa bölgedeki belediyelere de aynı parayı verdiğini aktardı. Erdoğan, "Devlet asla birini diğerinden farklı görmüyor. Varsa çıksınlar karşıma bunu söylesinler. Varsa bunun hesabını bize sorsunlar ama yok. Onun için de şu 9,5 senede biri çıkıp 'siz AK Parti belediyesine daha fazla, BDP'ye az verdiniz' diyememiştir. Dedikleri anda hemen rakamları onun önüne koyarız. Bir tarafta kendisini milletine hizmete adamış belediye başkanları var, diğer tarafta kendisini başka yerlere adamış, millete sırtını dönmüş belediye başkanları var" diye konuştu.

-"Van'ın mahzun olmasına, mahzun durmasına müsaade etmeyeceğiz"-

Bölgede yaptıkları hizmetleri de anlatan Erdoğan, Iğdır'da açtıkları havaalanının 1996'da temelinin atıldığını, daha sonra buranın CHP, SHP tarafından kapatıldığını, kendilerinin daha 2 yıl olmadan havaalanını bitirdiklerini söyledi.

Erdağan, Hakkari ve Şırnak'ta da terör örgütünün tüm engellemelerine, iş makinelerini yakmasına rağmen, havaalanları yapacaklarını belirterek, bu ülkede hakkın, halkın galip geleceğini göstereceklerini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Van'da yapacakları şehir hastanesinin altyapı çalışmalarına başladıklarını, en kısa sürede hastaneyi tamamlayıp bölge illerinin hizmetine sunacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, deprem nedeniyle Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan, ailesi Van'da yaşayan öğrencilerden yurt ücreti almadıklarını, depremde zarar gören öğrencilerin öğrenim kredilerini bursa çevirdiklerini ve karşılıksız hale getirdiklerini bildirdi. Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu'nun bu yılki yatırım programında sadece Van merkezinde 5 bin 360 kişilik, ilçelerle beraber 7 bin 360 kişilik yurt projesi bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan, Van ve Erciş adalet sarayının inşaatlarının devam ettiğini, depremde zarar gören havaalimanının tekrar inşası için çalışmalara başladıklarını, 2013 yılında burayı tamamlamayı planladıklarını aktardı.

Cuma günü rahmet, mağfiret ve bereket ayı mübarek Ramazan-ı Şerif'e vasıl olunacağını dile getiren Erdoğan, "Şunu bilin ki Ramazan ayı boyunca bizim teşkilatımızın, bununla birlikte 75 milyonun kalbi, yüreği, duaları Van ile birlikte olacak. Van buruk bir Ramazan, buruk bir Ramazan Bayram'ı değil, inşallah umudun çoğaldığı, kardeşliğin müşahhas hale geldiği, dayanışmanın zirveye çıktığı bir Ramazan ve bayram yaşayacak. Van'ın mahzun olmasına, mahzun durmasına biz müsaade etmeyeceğiz. Önce Allah, sonra bizler Van'ın yanında olacağız. Şimdiden sizlerin, teşkilatın tüm Vanlı kardeşlerimizin mübarek Ramazanlarını tebrik ediyorum. Allah hep birlikte bizleri nasıl Ramazan'a kavuşturuyorsa, 'bayrama da aynı şekilde kavuştur' diye dua ediyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Başbakan Erdoğan'a konuşmasının ardından AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras tarafından Van depreminde enkazdan çıkarılan ve o dönemde basında depremin simgelerinden olan çocuğa ait fotoğraf hediye edildi.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Ekrem Erdem ile AK Parti Van milletvekilleri katıldı.

Bu arada, kongre, 23 Ekim 2011 tarihindeki depremin ardından orta hasarlı olduğu için kullanılmayan Van Atatürk Şehir Stadyumu'nun sahasında düzenlendi. Vatandaşların tribünlere çıkmasına izin verilmezken, kongre öncesinde de vatandaşlar tribünlere çıkmamaları ve tribünlerden uzak durmaları için uyarıldı.

(Bitti)

Muhabir: Serdar Açıl-Kadir Karakuş

Yayıncı: Tarkan Demir - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Van İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement