AK Parti Van Milletvekili Orhan: "Güven Ortamını Sabote Etmeye Çalışıyorlar" - Son Dakika
Yerel

AK Parti Van Milletvekili Orhan: "Güven Ortamını Sabote Etmeye Çalışıyorlar"

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, devlet ve halk arasındaki birlikteliği gören bazı odakların fitne ve fesat sokmaya çalıştıklarını söyledi.

15.05.2011 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, devlet ve halk arasındaki birlikteliği gören bazı odakların fitne ve fesat sokmaya çalıştıklarını söyledi.

AK Parti'nin Bahçesaray Seçim bürosu, Van Milletvekili Gülşen Orhan, milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Zahir Soğanda, Abdulahat Arvas, Necat Görentaş ve Hasan Karadaş'ın katılımışya açıldı.

Seçim bürosunun açılışında konuşan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılmayanların son 8 yılda yapıldığını söyledi.

Orhan, bu coğrafya üzerinde yaşayan vatandaşların yıllarca her şeyden mahrum bırakıldığını belirterek şunları söyledi:

"80 yıl boyunca Türkiye için laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti dendi. Ama halk bunun hiçbir örneğini bu ülkede görmedi, duymadı ve yaşamadı. Devlet bu süre içinde buraya hiç nüfus etmedi. İnsanlar koyunlarını, tarlalarını satıp hastalarını tedavi etmek zorunda kaldı. Yolları olmadığı için hiçbir yere ulaşamadılar ve kendi başlarının çaresine bakmaya mahkum edildiler. Fakat biz AK Parti hükümeti olarak bunu ortadan kaldırıp, en güzel yatırımları, ulaşılamaz denilen şirin Bahçesaray ilçemize getirdik. Hükümetimiz vatandaşına aradan geçen çok kısa zaman içerisinde 80 yılda getirilmeyen birçok yeniliği getirip, önemli imkanlar sağladı. Sosyal devletin gereği olarak; Başta tüm hastalar para ödemeden hastahanelerde tedavi imkanı buluyor, tüm eczanelerden ilaç alıyor. Özürlüler, yaşlılar maaş ve bakım ücreti, anneler çocuk parası alıyor. Dar gelirlilere kış için yakacak ve maddi destek veriliyor. Hayvana, tarlaya, projeye para ödeniyor. On iki ay açık kalan yol, liseler, yurtlar, köylere okullar, yollar, TOKİ evleri yaptık. Yeni bir kız meslek lisesi ve yurdu, erkek yurdu, kapalı spor salonu, hükümet konağı yapıyoruz"

-"FİTNE VE FESAT ODAKLARI DEDİKODU YAYIYOR"-

Orhan, Bahçesaray yolu başta olmak üzere ilçeye iktidarları döneminde yeni projeler ile birlikte 350 milyon TL'lik yatırım getirdiklerini ancak, bazı çıkar odaklarının oluşan güven ortamını sabote etmek için halk arasında terör tazminatı konusunda dedikodu yaydıklarını kaydetti.

Orhan, ülkeyi eski günlerine çevirmeye çalışan bu insanlara fırsat vermeyeceklerini dile getirerek, şunları belirtti:

"Terör tazminatı ödenmesini hazmedemeyenler benim bu parayı engellediğim dedikodusunu yayıyorlar. Benim bir Bahçesaraylı olarak en büyük isteğim bu paraların vatandaşlarımıza ödenmesini sağlamaktır. Bu konuda bilinmeyenleri sizlerle paylaşmak istiyorum. İlçemize valilikten komisyon ve avukat geldi. Halkla beraber bir tespit yapıldı ve dosya üzerinden herkesin parası ilan edildi. Ardından birileri, AK Parti hükümeti bu parayı dağıtırsa büyük destek alır diyor ve insanları örgütleyip fitne fesat yayarak itiraz edip davası açtırıyor. Elli, yüz yıl önce ilçeden göç edenler dahi gelip itiraz ediyor. Durum böyle olunca açılan davalar ödenecek parayı kilitledi. Vali Münir Karaloğlu'na ve komisyona bu mağdurlarla beraber onlarca defa gittik. Bakanlık nezdinde de girişimde bulundum. Ancak yasal bir çıkar yol olmadığı söylendi. Komisyon Sündüs yaylasını dahil etmeye çalışırken, köylüler aralarında anlaşamayıp, benim olmazsa kimsenin olmasın diyerek kendilerini mağdur ettiler. Buna rağmen ikinci komisyon tespitini iki katına çıkarmak için elimizden geleni yaptık. Şimdi Bahçesaray'da eskiden hayal edilemeyen şeyler yaşanıyor, imkanlar seferber ediliyor. Biz hizmet getirmeye devam edeceğiz. Barış, huzur ve demokratik bir geleceğe ilk defa bu kadar yakınken, yeni demokratik bir anayasa için az bir zaman kalmışken, tüm vatandaşlarımızın sağduyulu olması gerekmektedir. Barışı herkesin sahiplenmesi lazım. Kin ve nefret aşılamak, geçmişte acı çekmiş insanımızın geleceğini de karartır. Sonunda sevgi, saygi, barış ve kardeşlik kazanacaktır. "

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın ardından Van milletvekili adayları da birer selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelasını kesen milletvekili adayları, daha sonra ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Van Milletvekili Orhan: 'Güven Ortamını Sabote Etmeye Çalışıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement