AK Parti Yozgat Yönetiminden MHP'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

AK Parti Yozgat Yönetiminden MHP'ye Ziyaret

AK Parti Yozgat Yönetiminden MHP\'ye Ziyaret

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İl Başkanı Ethem Sedef ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

20.03.2017 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İl Başkanı Ethem Sedef ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette bir süre sohbet eden iki partinin il başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, referandum sürecini konuştu.

MHP İl Başkanı Sedef, AK Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin nasıl belalar topluluğuyla karşı karşıya olduğunu partililerine ve vatandaşlara anlattıklarını belirten Sedef, "Parti tabanımızda ilk etapta, '15 yıl muhalefet olduk, niye şimdi beraber olduk?' algısı vardı. Algılardan biri de, sanki sistemi tamamen değişiyor, sistemden ziyade sanki rejim değişiyor, cumhuriyet ve meclis kapanıyor gibi bir anlayış önceliği hakimdi. Yavaş yavaş biz onları çözdük. Kendi yönetimimizde böyle pozisyonumuz kalmamış oldu." diye konuştu.

Bu kararın ülke için alındığını, burada partilerin ve şahısların önemli olmadığını ifade eden Sedef, "Önemli olanın sistemin ileriye dönük gitmesi bakış açısı ortaya koyuyoruz. Kim çok çalışır, kim çok bu millete kendini anlatırsa o kazanacak. Bu ülke için bu 'evet'in ortaya çıkması gerekiyor." dedi.

AK Parti İl Başkanı Lekesiz ise, bundan 15 gün önce zihinlerde oluşan soru işaretlerinin netliğe kavuştuğunu gördüklerini kaydetti.

Lekesiz, 15 Temmuz'un ciddi bir milat olduğunu, gerek Türkiye'yi o 15 Temmuz sürecine getiren olaylar, o vesayetin baskısı, gerekse geçmişte Türkiye'deki mevcut sistemin Türkiye'nin temsil ettiği değerleri yüceltecek bir devlet yapısını ve o devleti yönetecek hükümet yapısını ortaya koymaktan uzak olduğunu aktardı.

Değişiklik paketine bakıldığı zaman Türkiye'nin istikrarını önceleyen her halükarda güçlü bir siyasi irade tarafından yönetilmesini taahhüt altına alan bir düzenleme olduğunu vurgulayan Lekesiz, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi baştan beri pakete destek veriyor. Milletin bir ferdi olarak siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakıyoruz. Bu siyasi bir mesele değil bu memleket meselesi. Milliyetçi Hareket Partisi de hep milli meseleler söz konusu olduğunda devleti, milleti önceleyen tutumunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Burada da aynı tutumu ortaya koydu. Onun için de bu milletin ferdi olarak müteşekkiriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Yozgat Yönetiminden MHP'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement