AK Parti Zeytinburnu 5. Olağan İlçe Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Zeytinburnu 5. Olağan İlçe Kongresi

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: "Türkiye'yi sakin ve huzurlu bir ülke yapmaya çalışıyoruz.

14.12.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 12 yıldır Türkiye'yi sakin ve huzurlu bir ülke yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Ama normalleşme konusunda almamız gereken yol var. Bunun sebebi ise bizim ülkeyi yönetme biçimimiz değil. Fakat CHP yüzünden Türkiye'yi normalleştirme aşamasına bir türlü geçemiyoruz" dedi.

Kazlıçeşme'deki Abay Ortaokulu'nda gerçekleştirilen AK Parti Zeytinburnu İlçe Kongresinde konuşan Çelik, "Türkiye'de maalesef hiçbir zaman olağanüstü zamanlar ve koşullar bitmez. Ama bunun sorumlusu biz değiliz" ifadesini kullandı.

Türkiye'yi, 12 yıldır sakin ve huzurlu bir ülke yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Çelik, "Ama normalleşme konusunda almamız gereken yol var. Bunun sebebi ise bizim ülkeyi yönetme biçimimiz değil. Fakat CHP yüzünden Türkiye'yi normalleştirme aşamasına bir türlü geçemiyoruz" diye konuştu.

TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan "darbe tartışmasını" anımsatan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımıza bazı eleştiriler yönelttiler. Başbakanımız da kendilerine kendileriyle hesaplaşmaları gerektiğini ve geçmişleriyle yüzleşmeleri gerektiğini söyledi. Türkiye'nin normalleşmemesinin temel sebebi Türkiye'deki darbeci zihniyettir. Bu zihniyeti Türk siyasi hayatında temsil eden en baş aktör CHP'dir. Demokrasiye bağlı olduğunuzu ifade etmek yerine 27 Mayıs'tan bugüne kadar sürekli olarak darbelerin arkasında duran, modern ya da post modern darbe yoluyla iktidara gelmek isteyen bir parti olduğunuzu, Türkiye'nin normalleşme sürecini sabote edip iktidar peşinde koştuğunuzu iddia ediyoruz. Siz aksini iddia ediyorsanız bu darbeci geçmişinizle yüzleşmeye hazır mısınız?"

"Karşımızda normal bir demokratik düzende olması gereken, sağlıklı bir siyasi parti yok" diyen Çelik, "O yüzden Türkiye'de 'de bir anamuhalefet yok. Demokrasimizin en büyük eksiği anamuhalefetin olmaması" görüşünü dile getirdi.

CHP'ye seslenen Çelik, "Sisi'ye selam durmanızı geçtik. Darbeci değilseniz, 27 Mayıs'ın açık bir darbe olduğunu ve demokrasiye karşı işlenmiş bir suç olduğunu açık bir şekilde ifade edin. Edemiyorlar" diye konuştu.

Türkiye'deki pek çok sorunun kökeninde askeri darbeler olduğunu belirten Çelik, "Türkiye'deki askeri darbelerin en aşağılık olanı, en ahlaksız olanı, millete en fazla zarar vereni de 27 Mayıs darbesidir. 27 Mayıs bir eşkiya baskınıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kongre'ye, Çelik'in yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Türkan Dağoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Zeytinburnu 5. Olağan İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement