29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Politika

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.10.2020 10:53  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakbak, mesajında, bağımsızlığın sembolü olan Cumhuriyetin asırlık birikimi, kadim tarihi, devlet tecrübesi, milletin desteği ile bütün engellerin üstesinden gelebilecek güce, inanca, imkana ve kararlılığa sahip büyük bir ülke olduklarını ifade etti.

Bakbak, dünyanı etkisi altına alan pandemi nedeniyle sıkıntılı günler yaşansa da Cumhuriyet Bayramı'nı tüm yurtta büyük coşku ve gururla kutlandığını kaydetti.

Türk milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmediğine dikkati çeken Bakbak, şunları kaydetti:

"Türk milleti istiklal ve istikbaline göz dikenlere karşı hiçbir zaman bağımsızlığından ve onurundan taviz vermemiştir. İstiklal Harbini zafere taşıyan, cumhuriyetimize hayat veren ruh dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. AK Parti hükümetlerimizin 18 yıldır demokrasiden özgürlüklere, eğitimden sağlığa, savunma sanayiden enerjiye, ekonomiden ticarete, güvenlikten dış politikaya tüm alanlarda hayata geçirdiği reformlar bu iradenin ispatıdır. Tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı olan ülkemizi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2023 hedeflerine ulaştırarak, gelecek nesillere daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye bırakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olduğunu ifade etti.

Milletin, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini belirten Erdoğan, mesajında şunlara yer verdi:

"Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye'dir. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek yarınlarını en güzel şekilde inşa edecektir.

Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Taşdoğan, mesajında, Milletin, Orta Asya'dan başlayıp günümüze dek şanla, şerefle taşıdığı bayrağı aynı şekilde taşınarak, mazlum milletlerin sesi ve umudu olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının düğüne gider gibi harp meydanlarına gittiğini, düşmanı yurttan atmak için canlarını verdiğini dile getiren Taşdoğan, şunları kaydetti:

"Bu topraklar ebediyen Türk yurdu olarak kalacaktır.

Bu son mührün ete kemiğe bürünmüş hali de Cumhuriyet yönetimidir. Asıl savaşın bilim ve teknikte, cehaleti alt etmede, her manasıyla çağdaş düzeyi yakalamada olduğunu belirten Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeni yönetim biçimimizle bizlere hedefi aşikar etmiştir. Onun emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

Makul olanı yanımıza alıp murdar olanı def etmek, müşterek hafızayı unutmadan geleceğimizi inşa etmek, şer ittifaklarına karşı sarsılmaz bir şekilde taarruz etmek, pervasız bozgunculara fırsat vermemek birinci vazifemizdir. Bu sebepten cumhuriyetimize sıkı sıkıya bağlı, gösterdiği hedeflere gözlerimiz kilitli, yüreğimiz ilk gün takındığımız aşk ve şevkle sapasağlamdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement