AK Parti Sözcüsü Çelik: Hamza Dağ'ın Abdullah Gül Sözlerini Tasvip Etmiyoruz - Son Dakika
Politika

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hamza Dağ'ın Abdullah Gül Sözlerini Tasvip Etmiyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Partili Hamza Dağ'ın Abdullah Gül'e yönelik "Bu harekete ihanet etti" sözleri için "Arkadaşımızın bu ifadesi eleştiri sınırını aşmıştır." dedi.

20.08.2018 13:03  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik sözleri için "Arkadaşımızın bu ifadesi eleştiri sınırını aşan aşırı, tasvip etmediğimiz bir ifade olmuştur. Doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, dün yaptığı konuşmada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında aday olacağını ileri sürerek, "Bu harekete ihanet edenlerden birisidir." demişti.

"ENERJİ TAZELEDİK"

AK Parti Adana İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti kongresine ilişkin "Enerji tazelemiş olduk" yorumunda bulundu.

ERDOĞAN'IN "DİL" UYARISINI HATIRLATTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik sözleriyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçmişte partide önemli görevlerde bulunmuş isimlere yönelik dikkatli ve özenli bir dil kullanılması yönünde talimatı olduğunu belirtti.

"SINIRINI AŞAN ELEŞTİRİ"

Çelik, "Biz her zaman için dikkatli ve özenli bir dil kullanmaya, kurumsal dilimizi bu çerçevede oluşturmaya her zaman için çok büyük özen gösteririz. AK Parti gelenekleri de zaten bu şekildedir. Dolayısıyla, eleştiri sınırlarını aşan aşırı ifadeleri tasvip etmiyoruz. Bu arkadaşımızın ifadesi, eleştiri sınırını aşan aşırı bir ifade olmuştur. Tasvip etmediğimiz, doğru bulmadığımız bir ifade ortaya çıkmıştır. Sayın Gül, partimizde milletvekilliği yaptı, bakanlık, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu bakımdan dikkatli, özenli bir dil kullanılması konusundaki genel ilkemizi hatırlatıyoruz. Sayın Abdullah Gül'ün son zamanlarda siyasi tutumları nedeniyle yoğun eleştiriler var. Eleştirinin ortaya çıkması normaldir ama eleştiri sınırlarını aşan ifadelere karşı tutumumuz var" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Hamza Dağ\'ın Abdullah Gül Sözlerini Tasvip Etmiyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Parti Sözcüsü Çelik: Hamza Dağ'ın Abdullah Gül Sözlerini Tasvip Etmiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement