AK Partili Dağ'dan Gaziemir'deki arazi sorununa ilişkin açıklama Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Partili Dağ'dan Gaziemir'deki arazi sorununa ilişkin açıklama Açıklaması

AK Partili Dağ\'dan Gaziemir\'deki arazi sorununa ilişkin açıklama Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gaziemir'in Sarnıç Mahallesinde bazı parsellerle ilgili yaşanan sorunun Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

21.12.2021 14:41  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gaziemir'in Sarnıç Mahallesinde bazı parsellerle ilgili yaşanan sorunun Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Kadastro çalışmaları sonrası şahıs mülkiyetinden çıkarak Hazine arazisi olarak kaydedilen 674 parselle ilgili gelinen son noktayı değerlendirmek üzere Hamza Dağ, AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Milletvekilleri Necip Nasır ve Cemal Bekle, İl Başkan yardımcıları, AK Parti ve MHP ilçe başkanları ile arazi sahipleri toplantı düzenledi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamada toplantıdaki değerlendirmelerine yer verilen Hamza Dağ, vatandaşların geçmişte parasını ödemelerine rağmen arazilerinde işgalci durumda gözüktüklerine dikkati çekerek bölgedeki sorunların farkında olduklarını ve çözüme kavuşması için gösterdikleri çabanın karşılığını aldıklarını aktardı.

Çözüme kavuşmayan sorunlar için görüşmelerinin devam ettiği vurgulayan Dağ, şunları kaydetti:

"Hazine ile ilgili Hürriyet Mahallesi'nde 38 parsel geçtiğimiz ağustos ayında 29 kişinin evrakları teslim etmesi ile çözüme kavuştu. 636 parselden 502 parselin evrakları tamamlandı ve tebligatları adreslerine gönderilmeye başlandı. Geri kalanlar ise dava açanlar. Onların da davaları sonuçlandığı zaman evrakları tamamlanıp çözüme kavuşacak. Çıkan kanuna göre belediyeler, Milli Emlak ile anlaşırlarsa çözümün önünde engel yok. Yıllardır çözüme kavuşamayan 'Hazine arazileri' ile ilgili sorunu, bakanlığımız vasıtasıyla çözüme kavuşturduk."

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da 1994 yılında Sarnıç beldesinin belediye olmasıyla arazi sahiplerinin kendi mülkiyetleri üzerine yapmış oldukları binaların beyanlarını düzenli olarak verdiğini ve vergilerini ödediğini belirterek, şunları kaydetti:

"2005 yılında kadastro çalışmaları sonucunda planlar askıya çıkarılmış, askı sürecinde itirazlar olmadığı için bu parseller şahıs mülkiyetinden çıkarak hazine adına tescil edilmiştir. 2006 yılında Sarnıç Belediye Başkanı İsmail Acar, Milli Emlak Müdürlüğünden 420 parselin mülkiyetinin belediyeye devrini istemiştir. Bir sonraki dönem Sarnıç Belediyesi kapanmış, sorunun çözümü oldukça basit olmasına rağmen Gaziemir Belediyesi gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Gaziemir Belediyesi 2016 yılında Milli Emlak Müdürlüğüne bir yazı ile 420 parselin akıbetini sormuş, gelen cevabi yazıda eksiklerin tamamlanması durumunda gereğinin yapılacağı belirtilmesine rağmen belediyece eksik evraklar tamamlanıp Milli Emlak Müdürlüğü'ne gönderilmeyerek iş sonuçlandırılamamıştır."

Nasır, Gaziemir Belediyesi meclis görüşmelerinden sonra yapılan çalışmalar sonucunda 674 parselin olduğu tespit edildiğini belirterek, "Metrekare başına 700-1025 lira birim fiyatlar belirlenmiştir. Ödemeler ise kanun gereği yüzde 10 peşin geri kalanı 5 yıl taksit ile ödeme imkanı tanımaktadır. Bugüne kadar mülkiyetin şahsınıza ait olmaması ile ilgili olan huzursuzluklar sona ermiştir. Sarnıçlı hemşerilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da toplantıya telefonla katılarak, "Geçmişten bu yana sizler için çalışmaları yaptık ve sonucunu aldık. Büyük bir kesim sorununa derman olduk. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşerilerimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Partili Dağ'dan Gaziemir'deki arazi sorununa ilişkin açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İran-İsrail Gerilimini Görüşecek
    08:57 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İran-İsrail Gerilimini Görüşecek

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, İran-İsrail gerilimi ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere toplanacak. Toplantıda ayrıca Gazze'deki durum, terör operasyonları, ekonomi gündemi ve öğretmen atamaları da görüşülecek.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.


Advertisement