Ak Partili Eski Başkan 'Yolsuzluk' İddialarına Cevap Verdi - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Eski Başkan 'Yolsuzluk' İddialarına Cevap Verdi

Ak Partili Eski Başkan \'Yolsuzluk\' İddialarına Cevap Verdi

Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesi'nin eski Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Tozluklu, kanalizasyon işiyle ilgili olarak hakkında basında çıkan '2.9 milyon liralık yolsuzluk' iddialarına cevap verirken, MHP'li yeni başkanı haklı çıkardı.

02.07.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesi'nin eski Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Tozluklu, kanalizasyon işiyle ilgili olarak hakkında basında çıkan '2.9 milyon liralık yolsuzluk' iddialarına cevap verirken, MHP'li yeni başkanı haklı çıkardı. Geçici kabulü işin kuralı gereği yaptığını ve müfettişler tarafından hazırlanan rapora göre de Hasanbeyli'nin zararı olduğunu kabullenen Tozluklu, "Bu rapora göre sorumlular şirketse şirket yetkilileri, ya da başka her kimse bunlar Hasanbeyli'nin zararını telafi etsinler" dedi.

Hasanbeyli Belediye Başkanı MHP'li Alparslan Koca, göreve geldikten bir ay sonra, İller Bankası'nın Yusuf Tozluklu döneminde yapılan kanalizasyon projesinin kesin kabulünü yapmasını istediğini, ancak göreve yeni geldiğini ve projeyi incelemediğini söyledi. İddiaya göre İller Bankası kesin kabul için Koca'yı sıkıştırdı. Şüphelenen Koca, yaptığı incelemede döşenmesi gereken boruların döşenmediğini tespit edip İller Bankası'na bildirdi. Müfettişlerle yapılan incelemede ise döşenmesi gereken boruların döşenmediği, 902 parsel bacasının ise konulmadığını tespit etti. Yapılan incelemede şebeke ile evler arasına döşenmesi gereken 12.5 kilometrelilik borunun da eksik çıktığı saptandı.

'BİZ ANLAMIYORDUK'

Koca'nın bu iddiaları üzerine Tozluk, bir basın toplantısı düzenleyerek belediyenin kanalizasyon alt yapısını yaptırma imkanı ve bilgi birikiminin olmadığını, bundan dolayı da meclis kararıyla İller Bankası'na kanalizasyon projesi hazırlatılması için yetki verdiklerini söyledi. İller Bankası'nın gerekli tüm çalışmaları yaparak ihaleyi tamamladığını belirten Tozluklu, "730 gün uzun bir süre olduğu için yüklenici firmaya erken bitirilmesi talebinde bulundum ve takviye iş makineleri getirildi. Ana yol üzerindeki ve ara sokaklar da olmak üzere toplam 65 kilometre bir kanalizasyon yapımından bahsediyoruz" diye konuştu.

'GEÇİCİ KABUL, KURAL GEREĞİ YAPILDI'

Projenin geçici kabulünü kendisinin yaptığını belirten Tozluklu, şunları söyledi:

"2012'nin Kasım'ında işin kuralı gereği teslim almamız gerekiyordu. Çünkü 'mevcut işi bitirdik' dediler. ve teslim alma geçici kabulle yapılır. Geçici kabulden sonra iki yıllık bir süre vardır. Bu iki yıllık süre içerisinde veya daha fazla süre verilir. 'Eğer projede aksaklıklar varsa, vatandaş kanalizasyona bağlar, resmi kurumlar şebekeye kanalizasyonlarını bağlayıp çıkmayan, bozuk olan arızalar varsa bu süre zarfında tamamlanır' anlamına gelir. Geçici süre dediğimiz olay budur. 2012'nin Kasımında geçici kabulünü yaptık. Bazı yerlerde tıkanıklık oldu bunlar bu süre içerisinde giderilmişti."

SORUMLULAR KİMSE ZARARI TELAFİ ETMELİ

Alparslan Koca'nın müfettişlerle yaptığı inceleme sonunda hazırlanan rapora göre, sorumlular şirketse şirket yetkilileri, ya da başka her kimse bunlar Hasanbeyli'nin zararını telafi etmesi gerektiğini belirten Tozluklu, "Hadisenin özü bu ve haklıdır, ben de bu konuda yanındayım, sonuna kadar arkasındayım. Hasanbeyli Belediyesi'nin benim dönemimde en ufak bir kusurumuz, suiistimal yolsuzluk gibi bir şey aklımızdan dahi geçmemiştir" dedi. - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Eski Başkan 'Yolsuzluk' İddialarına Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:58 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda, yeni dönemde güzel hizmetler yapmanın iradesi vurgulandı. Meclis 1. Başkanvekilliğine Faruk Kanca, 2. Başkanvekilliğine ise Cevdet Bayraktar seçildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.

  • Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı
    18:56 Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde seyir halindeki kamyonetten savrulan kamelyanın sıkıştırdığı 3 belediye işçisi yaralandı. Yaralanan işçiler hastaneye kaldırıldı.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı
    18:53 Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı

    Kocaeli'nin Darıca ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, izinsiz çalışan 8 yabancı uyruklu kadın yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir otelin masaj salonunda yapılan denetimde, çalışma izni olmadan istihdam edildiği belirlenen Kenya, Nepal, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland ve Güney Afrika uyruklu kadınlar yakalandı. Kadınların işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi.

  • Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu
    18:52 Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu

    Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak amacıyla düzenlenen panelde, medyada etik değerlerin göz ardı edildiği vurgulandı. Atilla Gökçe, etik kaygıların iyi insanların kaygıları olduğunu belirterek, etik davranmanın önemine dikkat çekti. Medyada etik sorunların gazeteciler, televizyoncular, programcılar, yorumcular ve moderatörler tarafından yaratıldığı ifade edildi.


Advertisement