Ak Partili Gül: Bu Sistem Ülkemize Patinaj Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Gül: Bu Sistem Ülkemize Patinaj Yaptırıyor

Ak Partili Gül: Bu Sistem Ülkemize Patinaj Yaptırıyor

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, "Mevcut sistemde parlamenter sistem saf uygulanmıyor, melez bir sistem var. Ne olduğu belli olmayan bir sistem ve bu sistem ülkemize patinaj yaptırıyor" dedi.

10.03.2017 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, "Mevcut sistemde parlamenter sistem saf uygulanmıyor, melez bir sistem var. Ne olduğu belli olmayan bir sistem ve bu sistem ülkemize patinaj yaptırıyor" dedi.

Abdülhamit Gül beraberinde Ak Parti Milletvekilleri; Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdülkadir Yüksel ve Nejat Koçer ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalar yapan Abdülhamit Gül, Türkiye'nin çevresindeki bütün ülkelerde istikrarsızlık, savaş ve kaos olduğunu söyledi. Suriye'de yaşanan iç savaş ve terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle Türkiye'nin olumsuz etkilendiğini ifade eden Abdülhamit Gül, " Cerablus'ta, Bab'ta yaşanan hadiseler Türkiye'nin huzuru için, güvenliği için çok önemli adımlardır. Fırat Kalkanı Operasyonu esasen, Gaziantep'imizin, Kilis'imizin, İstanbul'umuzun huzurunu ve güvenliğini sağlamak için yapılan bir operasyondur" dedi.

'REFERANDUMA CHP SAYESİNDE GELDİK'

16 Nisan'da gerçekleşmesi planlanan Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandum sürecine CHP sayesinde gelindiğini dile getiren Gül, şunları dedi:

"Referandum sürecine geliş asılında 2007 yılında CHP'nin gayretleriyle oldu. Bu nasıl oldu? CHP 2007'de Cumhurbaşkanı seçimi yapılırken, Cumhurbaşkanı normalde o tarihe kadar Anayasa uygulamalarına bakıldığında esasen AK Partili bir adayın seçileceği belliydi. CHP o zaman Cumhuriyet mitinglerine başladı ve parlamentoya gelip oy kullanmadı. '367 olmadan seçim yapılamaz' diye bir yorum yaptı. O zamana kadar seçilen hiçbir Cumhurbaşkanı için kullanılmamış ve Anayasa'da olmayan bir hükmü tutanağa geçirdiler, mecliste oy bile kullanmadılar ve Anayasa mahkemesine iptal için başvurdular. Anayasa mahkemesi seçimi iptal etti. Sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti de Anayasa değişikliğine gitti ve dedi ki, 'Parlamento Cumhurbaşkanı seçtirmiyor ve Anayasa mahkemesi de meclisin iradesine ipotek koyuyor.' Bir Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanını halk mı seçsin yoksa parlamento mu seçsin? diye bir referanduma gittik. Bunun sonucunda milletimiz referandumda yüzde 71'lik bir sonuçla, 'halk olarak Cumhurbaşkanını ben seçeceğim' dedi. O zaman CHP, 'rejim elden gidiyor, rejim tehlikede, sıkıntıda' diyerek yine kampanya yapıyordu. Ne oldu ? Halk 2014'te Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak seçti ve Türkiye demokratik açıdan tarihi bir reformu gördü."

'MEVCUT SİSTEM MELEZ BİR SİSTEM'

Mevcut sistemin ülkeye patinaj yaptırdığını ifade eden Gül, "Kılıçdaroğlu katıldığı bir radyo programında dedi ki 'Ya başbakanla, cumhurbaşkanı ikisi de yarı partiden olursa bu bir kriz olur, bunu millete anlatmıyorlar' dedi. İşte biz de bunu anlatıyoruz zaten, milletimizde bunu anlıyor eğer iki başlılık olursa Türkiye'de kaos getirir. Bunun öreklerini gördük. Burada bir istikrar için güven için, kuvvetler ayrılığı olması lazım, yasamanın millet tarafından seçilmesi, hükümetin millet tarafından seçilmesi, yargının da tarafsız ve bağımsız olması lazım. İşte bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. İşin şu anda kuvvetler ayrılığı mevcut sistemde yok. Aslında mevcut sistemde parlamenter sistem de saf halde uygulanmıyor, melez bir sistem var. Deve mi? Değil, Kuş mu? Değil. Ne olduğu belli olmayan bir sistem ve bu sistem ülkemize patinaj yaptırıyor."

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Gül: Bu Sistem Ülkemize Patinaj Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement