Ak Partili Karaaslan: "Şehirlerin de Ruhu Var" - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Karaaslan: "Şehirlerin de Ruhu Var"

Ak Partili Karaaslan: "Şehirlerin de Ruhu Var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Akademi Esenler" projesi kapsamında Esenler’de yaşayan akademisyenlerle bir araya geldi.

12.12.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Akademi Esenler" projesi kapsamında Esenler'de yaşayan akademisyenlerle bir araya geldi. Karaaslan, "Artık şehirlerimizi de düşünmeye ihtiyacımız var. İnsanların nasıl ruhu varsa şehirlerin de ruhu var" dedi.

Esenler Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir kent kimliği kazandırmak için kurulan Şehir Düşünce Merkezi bünyesinde hayata geçirilen "Akademi Esenler" projesinin 3'üncü toplantısı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekili Nurettin Memati, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile çeşitli üniversitelerde görevli öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

TÜRKİYE, DÜNYANIN ÖNÜNDE GİDİYOR

Şehir Düşünce Merkezi'nin faaliyetlerini konu alan sinevizyon gösterimi ile başlayan toplantının açış konuşmasını Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı yaptı. Şehir Düşünce Merkezi'nde üretilen her bir projenin Esenler Belediyesi'nde karşılığı olduğuna vurgu yapan Bağlı, " Osmanlı'nın ardından hizmet, kalkınma, teknoloji, demokrasi gibi tüm alanlarda geride kaldık. Ama son yıllarda dünyanın gittiği hızdan daha fazla bir hıza ulaştık. Türkiye olarak dünyanın önünde giden bir değişim dinamiği yakaladık. Kentsel dönüşüm ve mimari anlamında yaptığımız çalışmalarla bizler de bu hıza katı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

KAPIMIZ HERKESE SONSUZA DEK AÇIK

Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, şehirlerin sadece belediye başkanlarının üzerinde düşünüp, geliştireceği mekanlar olmadığını söyledi. Şehirlerde mekanın inşası ile insanın ihyasının bir arada olması gerektiğinin altını çizen Başkan Göksu, akademisyenlere şu şekilde seslendi: "Sizlere destek noktasında yayınsa yayın, seyahatse seyahat her anlamda destek vermeye hazırız. Bu şehrin geleceğine katkıda bulunmak isteyen her kardeşime kapımız sonuna dek açık. Bu şehrin insanı için bir şey üretmek istiyorsanız, bizler sizin hizmetkarınız olmaya hazırız ve sizleri bekliyoruz. Gelin bu şehrin her sokağında iziniz olsun. İnsanlar da sizin izinizi sürsünler".

ŞEHİRLERİMİZİ DE DÜŞÜNMELİYİZ

Toplantıda son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan söz aldı. Karaaslan, Şehir Düşünce Merkezi'nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, "Sanırım artık şehirlerimizi düşünmeye ihtiyacımızı var. Böylesi ekiplerin şehirlerimizin ve ülkemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile hareket ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Şehri, sadece fiziksel mekanlardan ibaret sayamayız. İnsan nasıl ruhuyla var olduysa, şehirlerimizin de ruhu vardır. Medeniyetleri siyasetçilerin kurduğunu söyleyemeyiz. Medeniyetleri, şairler, yazarlar kurar. Bizlere düşen de onları desteklemektir. Aynı Esenler Belediye Başkanımızın yaptığı gibi" diye konuştu.

Konuşmasının ardından, Başkan Göksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a Şehir ve Düşünce Merkezi tarafından hazırlanan ve şehirler üzerine yazılmış şiirlerin yer aldığı "Şehir Şiirleri Antolojisi" adlı kitabı hediye etti. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirdiği serbest kürsü bölümüyle son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Karaaslan: 'Şehirlerin de Ruhu Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement