AK Partili Ödünç, pandemiyle mücadelede Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı - Son Dakika
Politika

AK Partili Ödünç, pandemiyle mücadelede Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı

AK Partili Ödünç, pandemiyle mücadelede Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, pandemiyle mücadelede Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı.

16.12.2020 18:49  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, pandemiyle mücadelede Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı.

Ödünç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kovid-19 salgınının hayatı tehdit etmeye devam ettiği bu süreçte gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığını söyledi.

Türkiye'de de salgınla mücadelenin sürdüğünü dile getiren Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediyesinin Alinur Aktaş başkanlığında, vatandaşların sağlığı, konforu için büyük bir gayretle çalıştığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ödünç, 70 bin adet, 10 milyon 620 bin lira değerinde temel gıda malzeme kolisinin vatandaşlara ulaştırıldığını ifade etti.

Ödünç, ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlara günde 3 olmak üzere toplam 95 bin öğün yemek dağıtıldığını, 764 bin lira değerinde, sebze ve meyveden oluşan 30 bin 500 pazar filesinin de vatandaşlara verildiğini dile getirdi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ayrıca hijyen malzemesi dağıtıldığını, 4 bin kişiye C vitamini destek paketi sağlandığını anlatan Ödünç, 3 bin öğrenciye tablet, 100 üniversite öğrencisine dizüstü bilgisayar verildiğini kaydetti.

Ödünç, toplu taşıma araçlarının yanı sıra sokakların, cami ve çarşıların, pazarların, kamu binalarının dezenfekte edildiğini, 11 bin 558 ayrı noktada, 47 milyon metrekareden fazla açık ve kapalı alanın dezenfektesinin sağlandığını, ilçe belediyelerine de 30 ton dezenfektan hibe edildiğini vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirket tarafından üretilen 280 bin lira değerindeki 400 bin maske ve siperliğin çarşı pazarda vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını bildiren Ödünç, cerrahi eldiven de verildiğini söyledi.

Ödünç, büyükşehir belediyesince normalleşme eylem planının da hayata geçirildiğini ve buna 46 milyon lira ödenek ayrıldığını, fahiş fiyat uygulayan fırsatçılara zabıtaların 350 idari işlem gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Sağlık merkezlerinden çıkan atıkların da kontrollü imha edildiğini bildiren Ödünç, toplam 10 ton tıbbi atığın bertarafının gerçekleştirildiğini anlattı.

Ödünç, pandemi nedeniyle zarar eden özel halk otobüsü ve alt yüklenicilere de Büyükşehir Belediyesince 23 milyon liralık destek verildiğini vurguladı.

İlçe belediyeleriyle ve STK'larla hareket edilmeye gayret gösterildiğini vurgulayan Ödünç, Büyükşehir Belediyesinin sağlık konusunda yardımları olduğunu dile getirdi.

Ödünç, evsizlerin de unutulmadığını, Bursa merkezindeki bir yurtta evsiz vatandaşların misafir edildiğini bildirdi. Cenaze işlemlerinin de dini vecibeler yerine getirilerek sağlandığını anlatan Ödünç, sokak hayvanlarının da unutulmadığını, 62 ton gıda ve mamanın kedi-köpeklere dağıtıldığını söyledi.

Sınavlara hazırlanan öğrencilere de online kurs verildiğini bildiren Ödünç, "Bursa'da pandemi nedeniyle iş yerleri kapanan işletme sahiplerinin evlerinin su faturalarına 1 Aralık'tan itibaren 3 ay boyunca yüzde 50 indirim uygulanacak." dedi. Ödünç, bu kişilere ayrıca 14 milyon liralık 70 bin adet gıda destek paketi dağıtılacağını, özel halk otobüslerine de 3 ay boyunca 7,5 milyon liralık sübvanse uygulanacağını bildirdi.

Faaliyetini durduran esnaflara, Büyükşehir Belediyesine olan borçlarından dolayı yasal bir takip uygulanmayacağını dile getiren Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediyesinin vatandaşların yanında olduğunu vurguladı. Ödünç, belediyenin pandemiyle mücadele çalışmalarında AK Belediyeciliğe yakışır şekilde mücadelesini sürdürdüğünü, yapılan kaliteli hizmetlerin takdir topladığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Partili Ödünç, pandemiyle mücadelede Bursa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement