Ak Partili Şahin: Türkiye'nin Başında Kılıçdaroğlu Olsaydı TSK Afrin'e Giremezdi - Son Dakika
Politika

Ak Partili Şahin: Türkiye'nin Başında Kılıçdaroğlu Olsaydı TSK Afrin'e Giremezdi

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin,"Türkiye'nin başında Recep Tayyip Erdoğan değil de Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı Afrin'e girebilir miydi Türk Silahlı Kuvvetleri? Giremezdi, kendisi söylüyor zaten. İşin başında olsaydı, sınırımızdan bile Silahlı Kuvvetleri'nin geçişine izin vermezdi"dedi.

31.03.2018 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin," Türkiye'nin başında Recep Tayyip Erdoğan değil de Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı Afrin'e girebilir miydi Türk Silahlı Kuvvetleri? Giremezdi, kendisi söylüyor zaten. İşin başında olsaydı, sınırımızdan bile Silahlı Kuvvetleri'nin geçişine izin vermezdi"dedi.

Şahin, partisinin Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Şahin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklenerek şöyle dedi:

"Şu süreçte Türkiye'nin başında Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, AK Parti iktidarı olmasaydı Türk Silahlı kuvvetleri Allah aşkına Afrin'e girebilir miydi ve orada terör örgütlerini temizleyebilir miydi? Bir soru daha soracağım. Türkiye'nin başında Recep Tayyip Erdoğan değil de Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı Afrin'e girebilir miydi Türk Silahlı Kuvvetleri? Giremezdi, kendisi söylüyor zaten. İşin başında olsaydı, sınırımızdan bile Silahlı Kuvvetleri'nin geçişine izin vermezdi. ya bu kadar ufuksuz, Türkiye'yi yönetme yeteneği ve kabiliyeti olmayan bir kişi tutmuş Tayyip Erdoğan'a diyor ki;' Senden kahraman filan olmaz' Tayyip Erdoğan kahramanlık sevdasında falan değil. Bu kelimeyi kullanmış falan da değil ama bilinç altında Tayyip Erdoğan'ın ne kadar başarılı, cesur ve kararlı bir lider olduğu var. Onu görüyor. Biz Ak Parti olarak CHP gibi yapmadık. Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra CHP Genel Başkanı Sayın Bülent Ecevit'in posterleri 'Kıbrıs fatihi, Kıbrıs kahramanı' diye otobüslerin arkasına asıldı, hatırlayın. Biz öyle bir şey yaptık mı? Yapmadık. Bu onlara mahsus bir şey. Dolayısıyla Türkiye'nin başında böylesine zor dönemlerde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin bulunması Türkiye için bir şanstır. Kılıçdaroğlu gibi bir lider olsaydı Türkiye ne başarılı bir şekilde terörle mücadele edebilirdi ne sınırımıza kadar dayanmış olan bu terör örgütlerini oradan püskürtebilirdi. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Ana muhalefet partisi lideri iş başında olsa ne olurdu? Sizler de görüyorsunuz. Bunu CHP'li arkadaşlara sorun onlar da aynı şeyi söyleyecektir. Bunlardan ne köy olur ne de kasaba olur. Sadece konuşuyor.'

' 'TSK İÇİNDEKİ SAFRALARI ATTIĞINDA DAHA DA GÜÇLÜ OLUR'

Şahin,"Bütün bu terörle mücadelede ortaya koyduğumuz başarının nedenlerinden bir tanesi de TSK'nın içerisindeki safraları atmayı başarmış olmasıdır. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı şimdiki Türkiye olmazdı. Çok şükür başarılı olamadılar. Ancak bizim şer gördüğümüzün içerisinde cenabı hak birçok faydalar verdi. TSK içerisindeki dışarıdan talimatlı oradaki komutanları, askerleri bu 15 Temmuz'dan sonrası Silahlı Kuvvetlerimiz, tabii ki yargımız bir bir temizledi, yargılanıyorlar zaten. Böylece Silahlı Kuvvetler içindeki bu safraları attığında daha da güçlü olur. İşte bu gücünü de terörle mücadelede gösteriyor. Bunların Silahlı Kuvvetler içerisinde olduğunu düşünün. Bu başarıları yakalayamazdı. Hatta aleyhte çalışırlardı, düşmanlarımızla işbirliği yaparlardı. Pensilvanya'dan talimatlarla yapılan 15 Temmuz darbe girişimi aslında orada kendilerini tutanlarla işbirliği değil midir? Dolayısıyla çok şükür bizim şer gördüğümüzün içerisinden cenabı hak hayır çıkardı" dedi.

'HER YERE DE HES KURMAK GEREKMEZ'

Şahin, Yenice ilçesinde Şeker Kanyonu'nda akan Şimşir Deresi'ne yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatına da değinerek şunları söyledi:

"Bizim kanaatimiz Ak Parti Karabük teşkilatı olarak Yeniceli hemşehrilerimizle bu konuda hemfikiriz. Yenice'nin turizm açısından adeta bir cazibe haline gelmiş olan o Şeker Kanyonu'nun o şırıl şırıl akan suyu yok edilmemelidir. O tabi güzellik ortadan kalkmamalıdır. Evet enerjiye ihtiyacımız var. Türkiye'de üretilen enerjinin yüzde 30'u HES'lerden karşılanıyor. Ama her yerede HES kurmak gerekmez. Turizm açısından insanları davet edeceğimiz cazibe merkezlerini muhafaza etmek zorundayız. Bu konuda atılmış olan bir takım adımlar var. Müracaat edilmesi gereken başka yollar var. Yargıya müracaat etmelerini yargı kanalıyla haklarını aramalarını tavsiye etmiştim. İnşallah bu yolu da kullanacaklardır diye düşünüyorum."

- K

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ak Partili Şahin: Türkiye'nin Başında Kılıçdaroğlu Olsaydı TSK Afrin'e Giremezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement