Ak Partili Sait, İzmir'i Mogadişu'ya Benzetti - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Sait, İzmir'i Mogadişu'ya Benzetti

Ak Partili Sait, İzmir\'i Mogadişu\'ya Benzetti

AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, İzmir'e yeni atanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Fethi Şahinoğlu ve Bakanlık Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İzmir İl Müdürü Erkan Yaşacan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı ve...

28.09.2013 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, İzmir'e yeni atanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürü Fethi Şahinoğlu ve Bakanlık Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İzmir İl Müdürü Erkan Yaşacan'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi.

Ziyaretlerin değerlendirmesini yapan Sait, "İzmir'in mevcut en büyük sorunlarından biri çarpık kentleşme, düzensiz ve plansız şehirciliğin sonucu riskli bir İzmir şehridir. İzmir, 1970'li yıllardan sonra başlayan ve belli aralıklarla devam eden mimari hatalarla resmen kentsel bozulmalara kurban gitmiştir. Özellikle 1980'li yıllardaki imar afları bugünkü durumun oluşmasında önemli etkiler meydana getirmiştir. Geçmişteki gibi popülist siyasetlerle gününü kurtaran değil bugün artık geleceği inşa eden bir siyaset izliyoruz. Allah korusun depremlerde, sel basınlarında ya da toprak kaymalarında en büyük zararı gecekonduda yaşayan kardeşlerimiz görebilir. Bunlara önlem alacağız" dedi.

İZMİR'DE 600 BİN BİNA RİSK ALTINDA

"İzmir'de 1 milyon binanın olduğu kabaca biliniyor" diyen Sait, "Bu binaların 600 bini hatalı, yaşlı, eksik binalar. İzmir'deki 400 bin bina iyi durumda. Bu göstergeler İzmir'in mimari karnesini gözle önüne seriyor, maalesef durum böylesine acıdır. İzmir'e uçakla gelen misafirler havadan korkunç bir manzarayla karşılaşıyor. Kentin düzensiz hali ve binaların boğduğu bir İzmir gözlerden kaçmıyor. İnanın Somali'nin başkenti Mogadişu'ya inecek olursanız havada göreceğiniz manzara aynı bu şekildedir. Karayoluyla İzmir'e üç farklı yerden girebilirsiniz. Bornova, Gaziemir ya da Çiğli. Nereden gelirseniz gelin, aynı felaket görüntülere şahit oluyorsunuz. Ancak deniz yolu ile akşam gelirseniz İzmir'in ışıkları hoş görünebiliyor" diye konuştu.

ENÇOK OY ALDIKLARI KARŞIYAKA'YI ÇÖPLE ÖDÜLLENDİRİYORLAR

İzmir'de pek çok riskli yer ve bina bulunduğunu, ancak Karşıyaka Yalı Caddesi'nin ciddi bir tehlike altında olduğunu kaydeden Sait, şöyle konuştu:

"Buradaki binalar 35 yıl ve üzerinde yaşlı. Eski yönetmeliklere göre yapılmışlar ve yaşlanmış binalar. Daha da kötüsü denizin tuzlu suyu temellerini çürütmüş. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi en fazla oy aldıkları bu yerleri neden riske atıyor? Maazallah kötü bir durum olduğunda bunun hesabını kim verecek? Çöpleri Karşıyaka'ya gönderiyorsunuz, kentsel dönüşümde Karşıyaka'yı kaderine terk ediyorsunuz, bu nasıl bir siyaset, bu kadar oy aldığınız Karşıyaka'ya siz çöp biz çiçek ekeceğiz, siz bina biz kentsel dönüşüm yapacağız."

BÜYÜKŞEHİR 73.MADDEDE ISRAR EDERSE KENTSEL DÖNÜŞÜME BAŞLAYAMAZ

Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5393 sayılı yasanın 73'üncü maddesine göre kentsel dönüşüm yapmakta körü körüne ısrar ettiğini ve başarısız olacağını iddia eden AK Partili Sait, "İlginçtir ki CHP'li Narlıdere Belediyesi Büyükşehir'den farklı olarak 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunu tercih etti. Onlar doğru yolu bularak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çalışma kararı aldılar. İlave olarak CHP'li Buca ve Menemen belediyeleri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edip birlikte çalışmak istediklerini belirttiler. Görünen o ki, Büyükşehir ile Narlıdere, Buca ve Menemen farklı tercihlerle yol alacak. Kentsel dönüşümde İzmir Büyükşehir Belediyesi dipsiz bir kuyuya girmeye devam ediyor, vatandaşı çok zor duruma sokacaklar. Güzelim İzmir'i bu hale getirenleri, ne tarih ne de İzmirli affetmeyecektir. Bundan sonrasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Sait, İzmir'i Mogadişu'ya Benzetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement