Ak Partili Turhan: "Ekonomi Programımızın Merkezine Büyümeyi Koyacağız" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Turhan: "Ekonomi Programımızın Merkezine Büyümeyi Koyacağız"

Ak Partili Turhan: "Ekonomi Programımızın Merkezine Büyümeyi Koyacağız"

Borsa İstanbul’un eski başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, merkezine büyümeyi koyan yapısal reformlarla desteklenmiş bir yeni ekonomik programla milletin karşısına çıktıklarını söyledi.

03.06.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul'un eski başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, merkezine büyümeyi koyan yapısal reformlarla desteklenmiş bir yeni ekonomik programla milletin karşısına çıktıklarını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Turhan, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla devam ettiriyor. Çalışmalarında ağırlığı iş dünyası temsilcileriyle görüşmeye veren Turhan, gittiği ilçelerde esnaf ziyaretlerini ihmal etmiyor. Her kesimden ilgi gören Turhan, yeni döneme ilişkin AK Parti'nin hedef ve programı hakkında bilgi verdi. Ekonomi programının merkezine büyümeyi koyacaklarını anlatan Turhan, yapısal reformlara öncelik vereceklerini dile getirdi.

Türkiye'nin önümüzdeki dönem ekonomik kurumlarında ihtiyaçlarını dikkate alacak şekilde yeniden yapılanmaya gitmek gerektiğine dikkat çeken Turhan, "Ekonomik programımızın merkezine büyümeyi koyarak, yapısal reformlarla desteklenmiş bir yeni ekonomik programla milletimizin karşısına çıkmalıyız" dedi.

DEVLET-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ

Devlet-özel sektör işbirliğinin altyapı projelerinde başarıyla uygulandığı gibi sanayi sektöründe de belli konularda devreye alınacağı bir yaklaşımı mutlaka değerlendireceklerini dile getiren İbrahim Turhan, şunları söyledi; "Devletin özel sektöre sadece pasif değil, aktif destek sağladığı, kalkınma bankacılığının, yatırım bankacılığının, sermaye piyasalarının yatırım finansmanda daha önemli rol oynadığı, devlet-özel sektör iş birliğinin altyapı projelerinde başarıyla uygulandığı gibi sanayi sektöründe de belli konularda devreye alınacağı bir yaklaşımı mutlaka değerlendireceğiz."

"YABANCI YATIRIMCILARIN EN ÇOK GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİYİM"

Siyasete atılmadan önce üstlendiği görevlerin etkisiyle Türkiye'de yabancı yatırımcıların en çok görüştüğü kişilerden biri olduğunu belirten Turhan, seçim sürecinde yatırımcılarla görüşmeler yaptığını söyledi. Görüşme sırasında yabancı yatırımcıların AK Parti hakkında yanlış yönlendirildiğini gördüğünü ifade eden Turhan, bu yönlendirmelerin Türkiye'nin aleyhine faaliyet göstermekte olan unsurlar tarafından yapıldığını savundu.

Bazı kesimlerin, Türkiye'yi ekonomik olarak sıkıntıya sokacak, uluslararası hukuk karşısında zor duruma düşürecek tarzda propaganda yürüttüklerini görmenin kendisini çok üzdüğünü belirten Turhan, şöyle konuştu; "Gerçekleri anlatınca yabancı yatırımcılar da bana açıkça seçimden sonra AK Parti'nin iktidara gelmesi halinde Türkiye'ye çok ciddi bir sermaye girişi olmasının beklenmesi gerektiğini ifade etti. Bu hem doğrudan sermaye yatırımı hem portföy yatırımı şeklinde olacak. Şu an küresel yatırımcıların portföylerinde Türkiye menkul kıymetleri, Türkiye varlıkları yeteri kadar ağırlıkta değil. Kara propaganda onların da zihninde soru işaretleri uyandırmış ve bir kısmı pozisyonlarını kapatmış bir kısmı da yeni pozisyon açmamış ama yakın zamanda bu kara propagandanın ortadan kalkması, belirsizlik ortamı ve tereddütler ortadan kalkacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Turhan: 'Ekonomi Programımızın Merkezine Büyümeyi Koyacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement