AK Partili ve CHP'li başkandan İzmir için ortak hareket etme vurgusu - Son Dakika
Politika

AK Partili ve CHP'li başkandan İzmir için ortak hareket etme vurgusu

AK Partili ve CHP\'li başkandan İzmir için ortak hareket etme vurgusu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i makamında ziyaret etti.

29.08.2019 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i makamında ziyaret etti. İzmir'deki orman yangınının da konuşulduğu ziyarette kent için ortak hareket etme vurgusu yapıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve yönetimi, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette önceliğin İzmir olduğu ve kent için ortak hareket etme vurgusu yapıldı. Ziyarette, iki başkan da İzmir'deki orman yangınlarında bilgi kirliliği yaşandığını ifade etti.

Sürekli, "Deniz Yücel arkadaşımız bizi il başkanlığına atanmamızdan dolayı ziyaret etmişti. Çok güzel bir görüşme gerçekleştirdik. İl başkanlığına atandığım an beni tebrik etmişti. Telefonla da sürekli konuşuyoruz. Aramızdaki kırmızı hat açık. İletişimimizi sürdürüyoruz. Biz de bugün iade-i ziyaret kapsamında başkan yardımcılarımızla beraber CHP İzmir İl Başkanına ve il örgütüne ziyarete geldik. Bu ziyaret vesilesiyle İzmir gündemini, genel gündemi değerlendireceğiz. Ara sıra yine görüşmelerimiz olabilir. Önemli bir gelişme olduğunda başkanımla görüşüyoruz ve devam edeceğiz. İzmir önceliğimizdir. Her şey İzmir için. İzmir'de bu dönem yapılacak genel idarenin ve yerel yönetimin yapacaklarının takibi, belediyelerin icraatları devam edecek. Çalışacağız. Hep birlikte çalışacağız. Sadece yerelde belediyeye destek değil hükümetimizin İzmir projelerinde CHP'nin de katkısını alacağız. Gündemde şehir hastanelerinin açılması var. Bu konuda bilgi kirliliği var. Bu konuda başkanımızı değerlendireceğiz. Bunun dışında başka projeler olabilir. Onların proje talepleri olabilir. Biz bunları Ankara'ya götürürüz. Yine bizim yerelde projelerimizi meclis grubumuzda dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Bu seçimsiz bir dönemdir. Fazla politika yaparak germenin bir anlamı yok. Bu dönemde icraat yapalım. Birlikte İzmirimizin kalkınmasına katkıda bulunalım" dedi.

"Çoğulcu demokrasiyi hayata geçirmek görevimiz"

CHP İzmir İl Başkanı Yücel de, "Bugün AK Parti İzmir İl Başkanı ve yöneticilerini ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Bu görüşmelerin İzmir'in hizmet alabilmesi için önemli olduğunu konuşmuştuk. Bu ziyaretiniz bizim için çok önemli ve anlamlı. Bu buluşmalar farklı siyasi görüşlerden de olsa ülkemize olan görevimiz gereği hizmet edebilmemiz, yatırım getirebilmemiz, sorun çözebilmemiz için önemlidir. Bugün AK Parti genelde, CHP yerelde iktidar. Biz her iki partinin ve diğer STK'ların görüşlerini önerilerini alarak gerçek anlamda çoğulcu demokrasiyi hayata geçirirsek görevimizi tam anlamıyla yapmış oluruz" dedi.

"İzmir'e karşı borcumuz var"

Geçtiğimiz günlerde yaşanan orman yangınlarına değinen Yücel, şunları söyledi:

"Orman yangınlarını yeni atlattık. Bu konuda da bir takım bilgi kirlilikleri var. Benzer durumlarda bu kadar ağır ve vahim sonuçlar olmaması için ortak hareket etmemiz gerekiyor. En büyük tesellimiz can kaybı ve mal kaybı olamamasıdır. Hem insan hem İzmirli olarak ciğerimiz yanıyor. Bu diyalog ve iletişimi, istişareleri daha sık yapabilirsek benzer durumlarda daha koordine halde hareket edebilir ve direnç gösterebiliriz. Sadece orman yangını değil İzmir'i ilgilendiren her konuda böyle olmalıyız. Bizim İzmir'e karşı borcumuz var. Hükümetin İzmir'le uyumlu çalışması gerekiyor. Belediyelerin yasal mevzuat gereği yapamayacağı konularda iktidarın inisiyatif alması gerekiyor. Belediyelerin bütçelerinin yetmediği konularda hükümetin devreye girmesi gerekiyor."

"30 Ağustos'la problemi olanlara buradan cevap verelim"

Yücel ayrıca, yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğunu hatırlatarak, "İzmirlilerin balkonlarını Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatmasını rica ediyorum. 30 Ağustos'la ilgili problemi olanlara buradan cevap vermeliyiz diye düşünüyorum" diye konuştu. AK Partili Sürekli de, "Başkanımıza katılıyorum. Bayramımızı coşkuyla kutlayalım" dedi.

"Bakan bilgi kirliliğinden dolayı üzgün"

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, orman yangınlarına ilişkin de konuştu. Sürekli, "Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'yle görüştüm. Bilgi kirliliğinden dolayı üzgün. Bazı bilgileri başkanımıza aktaracağım. Bakan İzmir'in, hepimizin bakanı. Elinden gelen her türlü gayreti yapıyor. Süreci yönetti. Bilgi kirliliği var. İzmirimize büyük geçmiş olsun. Ciğerlerimiz yandı. Hem mecaz hem gerçek anlamıyla ciğerlerimiz yandı. Şimdi başkanımıza ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin bilgi vereceğim. Geniş çalışmalar ve katkılar var. Herkes fidan dikmek istiyor. Süratle buraları yeşillendireceğiz" dedi.

Olağanüstü meclise davet

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, "Büyükşehir belediye başkanımızın çağrısı oldu. Yarın tek gündemle olağanüstü toplanıyor. Uygun olursanız sizin de katılmanızı dileriz" diyerek AK Partilileri yanan ormanlık alandaki programa davet etti. Sürekli ise, "Grubumuz geliyor zaten. Plan programımız çakışmıyorsa geliriz" açıklamasını yaptı.

Ziyaret, basına kapalı olarak devam etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Partili ve CHP'li başkandan İzmir için ortak hareket etme vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement