Ak Partili Vekil Bennur Karaburun Türbeyi Ziyaret Edemedi - Son Dakika
Genel

Ak Partili Vekil Bennur Karaburun Türbeyi Ziyaret Edemedi

Ak Partili vekil Bennur Karaburun türbeyi ziyaret edemedi -Engeli dolayısıyla türbeye giremeyen Bennur Karaburun, "Çok üzücü bir durum" "Şeyh Edebali Hazretleri bütün ümmeti Muhammedin hocası"BİLECİK - AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili...

16.05.2017 04:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Partili vekil Bennur Karaburun türbeyi ziyaret edemedi

-Engeli dolayısıyla türbeye giremeyen Bennur Karaburun, "Çok üzücü bir durum"

"Şeyh Edebali Hazretleri bütün ümmeti Muhammedin hocası"

BİLECİK - AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Bennur Karaburun, engeli sebebiyle Şeyh Edebali Türbesinin ziyaret edemedi.

Valide-i Ali Osman Hayme Ananın izinde projesi kapsamında düzenlenen "Osmanlının Kalbine Yolculuk" ziyaretleri kapsamından Bursa Saltanat Kapı'dan yola çıkan 63 anne ve 63 çocuktan oluşan heyetle birlikte Bilecik'e gelen Bennur Karaburun, Şeyh Edebali Türbesinin ziyaret edemedi. Engelli olması sebebiyle tekerlikle sandalye ile gezebilen Milletvekili Bennur Karaburun, Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi ve devletin manevi kurucusu Şeyh Edebali Türbesine çıkan patika yolda engelliler için bir yol olmadığından türbe çıkmadı ve türbe girişinde bulunan tarihi Orhan Gazi Cami'nde dua etti. Burada da tekerlikli sandalye kullananlar için bir giriş olmadığından görevliler tarafından tekerlikli sandalye kaldırılarak Milletvekili Bennur Karaburun'un cami içine giriş yapılabildi.

"Şeyh Edebali Hazretleri bütün ümmeti Muhammedin hocası"

Türbe çıkışı Bilecik Belediyesi tarafından kente kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gezen Bennur Karaburun padişahlar hakkında Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz'den bilgi aldı. Bursayı fethini gerçekleştiren Orhan Gazi'nin anlatan 3 boyutlu görselin önünde basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Bennur Karaburun, Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaburun, "Biz buraya gelmeden önce Anneler Günü haftası dolayısıyla öncelikle Hayme Ana'mızı ziyarete gittik. Hayme Ana'mızı türbesinin bulunduğu Domaniç'ten buraya geldik. Hayme Ana'mız, Devlet Ana olarak ta kabul edilir. Bu topraklara Osmanlı Devletinin kurulmasındaki en önemli fikirleri veren Osmanlı'nın anası. Bizde onları ziyaret ettik ve sonrasında buraya geldik. Dolayısıyla buraya gelmemizdeki en büyük amaçlardan bir tanesi de Şeyh Edebali Hazretleriydi. Osmangazi Hazretleri'nin hocası olan Şeyh Edebali Hazretleri aslına bakarsanız bütün padişahlarımızın, hatta bütün Türklerin değil, bütün Ümmeti Muhammedin hocası. Verdiği mesajlar inanılmaz derecede asırlar boyu kulaklarımızda devam edeceği inancı içerisindeyim söylemlerim. Buradaki has bahçeyi az önce başkanlarımızın da bahsettiği gibi çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Geçmişini bilmeyenin hiçbir şekilde geleceği olmaz. Bizde geçmişimizi iyice özümseyip gücümüzü Osmanlı ruhunu iyice hissedip bundan sonra ki süreçte Türkiye'nin daha nelere gelebileceğini biz kimlerin torunu olacağımızı biliyoruz. Kimlerin torunu olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da zaten en büyük hedefimiz Dünya'daki ilk 10 ülkenin arasına girmek. Bizde ecdadımıza yakışır torunlar olarak Türkiye'mize daha müreffeh yarınlara hep birlikte ulaştıracağımıza inanıyorum" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, "Az önce yine başkanımızla konuştum, çok üzücü. Bende dez avantajlı grupların içerisinde olan biri olarak engelli kardeşlerimizin biliyorsunuz pozitif ayrımcılığı var. Bununla ilgili zaten kanuna geçmiş tekliflerimiz var, yasalarımız var. Fakat daha uygulanmadığı için maalesef bizlerde böyle mustarip oluyoruz. Ama en kısa zamanda sivil toplum kuruluşlarıyla olsun, gerek yerel yönetimlerin bizleri uyarmalarıyla olsun bizde elimizden geldiği kadar eksiklerimizi gidermeye çalışacağız Allah'ın izniyle" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'a ziyaretleri sırasında Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, Bilecik Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce eşlik etti.

Ak Partili Vekil Bennur Karaburun Türbeyi Ziyaret Edemedi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ak Partili Vekil Bennur Karaburun Türbeyi Ziyaret Edemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement