Ak Partili Vekillere Çaldıran'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Vekillere Çaldıran'da Coşkulu Karşılama

Ak Partili Vekillere Çaldıran\'da Coşkulu Karşılama

Van'ın Çaldıran ilçesinde halkı ziyaret eden AK Parti Milletvekilleri, yoğun ilgi gördü.

10.02.2014 12:07  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde halkı ziyaret eden AK Parti milletvekilleri, yoğun ilgi gördüler.

Çaldıran ilçesine bağlı Umuttepe, Osmanlı ve Altıyol köylerine çıkarma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Çaldıran Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım, ilçe teşkilatı ve partililer büyük coşku ile karşılandı. Öğle saatlerinde ilçe merkezinde partililerle bir araya gelen vekiller, Umuttepe köyüne geçti. Umuttepe halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan partililer, köyde ev ve hasta ziyaretlerinde bulundu. Daha sonra köy halkıyla beraber yemekte bir araya gelen partililer buradan Osmanlı köyüne geçti. Osmanlı köyü taziye evinde gerçekleşmesi planlanan program toplanan kitlenin kalabalık olması nedeniyle dışarıda yapıldı. Köy halkının büyük ilgi gösterdiği program miting havasında geçti. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti hükümeti ve ak belediyelerin icraatlarının göz önünde olduğunu belirtti. Kayatürk, "Sayın Başbakanımız ve AK Parti hükümeti büyük projeler ve kalkınma hamleleri ile ülkemizi adeta uçurumun kenarından alıp hem ekonomik hem de sosyokültürel açıdan dünyanın sayılı devletleriyle yarışabilecek bir konuma ulaştırdı. Bugün burada kardeşlerimizle kucaklaşıp demokratik siyaset yapabiliyorsak, bunu Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına borçluyuz. Çaldıran Belediye Başkan Adayımız Ferman Yıldırım iki dönemdir Çaldıran ilçesine büyük bir azim ve özveriyle hizmet ediyor. Yıldırım bir köyü devralıp örnek bir kente dönüştürdü. İnanıyorum ki belediye başkanımız bundan sonra ilçemize bağlı bütün köylere aynı hizmeti götürerek Çaldıran'da olduğu gibi buralarda da büyük bir dönüşüme imza atacaktır. Biz adayımıza ve ekibine gönülden inanıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç ise, Başbakanın talimatlarıyla 30 milletvekili ile birlikte buraya geldiklerini ve bu hizmete fayda sağlamak için her yere gideceklerini belirtti. Güvenç, "Burası görüldüğü gibi çok soğuk bir memleket, ancak insanlarımızın samimi ve sıcak yüzlü olmaları bu soğuğu bize hissettirmiyor. Bu iklim şartlarında ilçeye bunca hizmet yapmış bir belediye başkan adayınız var, Ferman kardeşimi huzurlarınızda takdir etmek istiyorum. İnanın bu şartlarda hiçbir belediye başkanı bu kadar icraata imza atamaz. AK Parti hükümeti her konuda ülkeyi ileriye taşımış bir iktidar partisidir. Başbakanımızın bu ülkenin başında kalmasını istiyorsak herkesin elinden geleni yapması gerekiyor" diye konuştu.

"Ben buraya bir kardeşiniz, bacınız olarak geldim" diyen Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ise, "Daha önce Van'a gelmiştim, fakat Çaldıran ilçesine ilk gelişim. Burada insanların samimiyetini ve sıcaklığını gördükten sonra inanın iklim şartlarının zorluğu hiç gözüme gelmiyor. Çaldıranımıza ihtiyacı olan hizmetleri getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Köylerimizin hizmet alabilmesi için sizlere çok iş düşmekte. İlçelerin bütçeleri büyükşehir belediyesine bağlanacağı için öncelikle büyükşehir adayımızı desteklemeniz gerekmektedir. Tabi bununla beraber büyükşehirle koordinasyon içerisinde çalışabilecek azimli ve çalışkan bir ilçe belediye başkanı seçmek durumundasınız. Şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim, Van Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gülaçar ve Çaldıran Belediye Başkanımız Sayın Yıldırım uyum içerisinde çalışabilecek bir ekip kuracaklardır" dedi.

Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım ise, "Çaldıran'da yaptığımız hizmetler ortadadır. Biz bu hizmetleri köylerimize de ulaştırmak için sizlerden destek istiyoruz. Bütün köylerimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere projeler hazırladık, bunların başında Çubuklu Barajı geliyor. Bakanlığımız Çubuklu Barajı'nı en kısa zamanda ihale etmek için yoğun bir çalışma içerisinde. Bunun dışında ilçe merkezi ve köylerimizde ısınma sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yakın zamanda Ayrancı Termal sularından faydalanmak üzere bir proje geliştirdik. Bilindiği üzere 475 metre derinliğinde 83 derece sıcaklığında su çıkardık. Bu suyu değerlendirmek üzere projeler geliştiriyoruz. 2014 yılı bütçesine dahil edilen Ayrancılar Kayak Merkezi'nin bulunduğu bölgede 5 yıldızlı bir termal otel yaptırarak dünyanın birçok yerinden ilçemize turist getirmeyi planlıyoruz. Çaldıran'a hizmet getirirken bunun yanında ilçeye ekonomik canlılık kazandırmak ve halkın refah seviyesini yükseltmek için de elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Altıyol köyüne geçen partililer, taziye evinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köyde taziye olması nedeniyle konuşmalarını iptal etmek isteyen milletvekilleri, vatandaşların ısrarı nedeniyle burada da halka hitaben birer konuşma yaptılar. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından partililer akşam saatlerinde köyden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Vekillere Çaldıran'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement