Ak Partili Yorulmaz, Tüpraş Halk Eğitim'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Yorulmaz, Tüpraş Halk Eğitim'i Ziyaret Etti

Ak Partili Yorulmaz, Tüpraş Halk Eğitim\'i Ziyaret Etti

AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

11.03.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kursları gezen Yorulmaz, kilim dokuma atölyesinde kursiyerlerle birlikte kilim dokudu.

Yılda 10 ila 15 bin kişinin faydalandığı kurs merkezinde resim, takı tasarım, Zihinsel Engelliler Öz Bakım, hasta kabul, ahşap boyama, çinicilik ve kilim dokuma kurslarını ziyaret eden Yorulmaz, kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi alıp, sorunlarını dinledi.Kursiyer kadınlar, sorunlarının çözümü için Yorulmaz'dan destek sözü istedi.

"ÜRÜNLERİN SATIŞI İÇİN DESTEK İSTİYORUZ"

Özellikle ev hanımlarının ve genç kızların meslek öğrenmek ve aile bütçelerine katkıda bulunmak için kurslara geldiğini belirten Takı Tasarım ve Telkari öğretmeni Dönüş Çiçek, "60 öğrencimiz var. Burada ürünlerin işçiliğini yapıyoruz. Belediyenin bizi desteklemesini istiyoruz. Yaptığımız ürünlerin satışı konusunda bize stant yerleri verilmesini istiyoruz. Daha önce verilen yerler uygun olmadığı için satış yapamadık. Bu kurslara devam eden öğrencilerin para kazanması lazım" dedi.

"ALİAĞA'YA KÜLTÜR SANAT SOKAĞI"

Kadınların ürettiği el emeği, göz nuru ürünlerin değerlendirilmesi konusunda üzerine düşen ne olursa yapmaya hazır olduğunu belirten İbrahim Etem Yorulmaz, "Belediye, hediye noktasında sizlere destek verebilir. Belediyeler sonuçta özel günler için bazı hediyeler dağıtıyor. Biz bunu Yeni Şakran'da uyguladık. Kadınlarımızın yaptığı ürünleri hediye ettik. Onlara, ürettiklerini satabilecekleristantlar kurduk. Aliağa içinde buna benzer projelerimiz var.Sizlerin ürettiklerini rahat ve konforlu bir biçimde insanlara ulaştırabileceğiniz kültür ve sanat sokağı projemiz var" dedi.

"BU KURSLARIN TANITIMINI YAPMALIYIZ"

Kilim dokuma kursunu gezen İbrahim Etem YorulmazAnadolu kilimi dokuyan Güzide Ertekin'in isteği üzerine dokuma tezgahının başına geçerek birlikte ilmik attı. Kültürümüzde önemli bir yeri bulunan el sanatlarımızı yaşatmanın önemine dikkat çeken Yorulmaz, "Millet olarak geçmişimize, adetlerimize ve geleneklerimize bağlı bir milletiz. Türk sanatlarının ölmemesi için bu kursların tanıtımlarını yapmalıyız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Yorulmaz, Tüpraş Halk Eğitim'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement