Ak Portföy, "Yatırımın Geleceği" fonları ile dikkati çekiyor - Son Dakika
Ekonomi

Ak Portföy, "Yatırımın Geleceği" fonları ile dikkati çekiyor

Ak Portföy, "Yatırımın Geleceği" fonları ile dikkati çekiyor

Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, "Sektörün en geniş yatırım evrenine sahip ve yenilikçi kurumu olarak yatırımcılarımızın, dünyamızın, ülkemizin ve ekonomimizin geleceğine yatırım yapmasına imkan verecek yeni nesil ürün seçenekleri kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

25.01.2021 15:11  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, "Sektörün en geniş yatırım evrenine sahip ve yenilikçi kurumu olarak yatırımcılarımızın, dünyamızın, ülkemizin ve ekonomimizin geleceğine yatırım yapmasına imkan verecek yeni nesil ürün seçenekleri kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, Ak Portföy, Alternatif Enerji, Sağlık Sektöründeki Yenilikçi Şirketler ve Yerli Yüksek Teknoloji temalarından oluşan yatırım fonlarını "Yatırımın Geleceği" çatısı altında tasarruf sahiplerine sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ali Ersarı, "2020 yılı yüksek teknoloji ve sürdürülebilirlik temalarının insanlığın geleceği açısından ne kadar hayati önemde olduğunu gözler önüne serdi. Geleceği şekillendiren bu hızlı dönüşümün odağında, günümüzün ihtiyaçlarına ve yatırımcıların beklentilerine cevap verebilen ürün, hizmet ve iş modelleri yer alıyor." açıklamasında bulundu.

Ersarı, "Sektörün en geniş yatırım evrenine sahip ve yenilikçi kurumu olarak yatırımcılarımızın, dünyamızın, ülkemizin ve ekonomimizin geleceğine yatırım yapmasına imkan verecek yeni nesil ürün seçenekleri kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu bakış açısıyla, Alternatif Enerji, Sağlık ve Yerli Yüksek Teknoloji temalarından oluşan yatırım fonlarımızı 'Yatırımın Geleceği' teması altında tasarruf sahipleriyle buluşturduk." değerlendirmesinde bulundu.

Alternatif enerjinin uzun yıllar boyunca yatırım portföylerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini beklediklerini belirten Ersarı, şunları kaydetti:

"İngiltere birkaç yıl sonra dizel ve benzinli araçların satışını tamamen yasaklayacağını açıkladı. Dünya yenilenebilir enerji devriminin eşiğinde. Dünyanın karbon yakıtlarına dayalı bir ulaşım altyapısından elektriğe dayalı bir altyapıya dönüşümü, yenilenebilir enerji şirketlerine yatırım alanında da büyük fırsatlar yaratıyor.

Türkiye'nin alternatif enerji dönüşümüne yatırım yapan ilk fonu olan Ak Portföy Alternatif Enerji Fonu, güneş, rüzgar, pil ve enerji depolama teknolojileri alanında, Samsung Battery, Solar Edge, Siemens, Vestas gibi dünyanın önde gelen, seçilmiş 20 şirketine, eşit ağırlıklı yatırım yapma imkanı sunuyor. Bu alandaki şirketlerin önümüzdeki dönemde giderek daha da fazla ön plana çıkacağına inanıyoruz."

Sağlık temasına yatırım yapan ilk fon olduklarını aktaran Ersarı, "Ak Portföy Sağlık Sektörü fonumuz, ilaç, aşı, biyoteknoloji, genetik, ileri sağlık teknolojisi alanlarında Pfizer, Astrazeneca, Moderna, Novartis gibi insanlığın gelecekte karşılaşacağı sağlık sorunlarının çözümünde önemli rolü oynaması beklenen, seçilmiş 20 global sağlık sektörü şirketine yatırım yapıyor. Böylece, tasarruf sahiplerimiz özellikle içinden geçtiğimiz bu dönemde bu güçlü temayı da yatırım portföylerine ekleme şansına sahip olabilecekler." ifadelerini kullandı.

"Yatırımın geleceği teknolojide"

Yatırımın geleceğinin, teknolojik dönüşümde olduğunun altını çizen Ersarı, "Yatırımcılar içinde bulunduğumuz pandemi döneminde geleceğe yatırım konusuna odaklanmış görünüyorlar. Geçtiğimiz dönemde Yeni Teknolojiler Fonu'muza gösterilen ilgi, yaklaşık 30 bin yatırımcısı ile bunu kanıtlıyor.

Tıpkı dünyanın geleceğinin teknolojide olması gibi, yatırımın geleceği de teknolojide. Bu, oldukça dinamik bir tema ve dönüşüm, daha yeni başlıyor. Ülkemizin gelecekte küresel olarak daha yüksek rekabet gücüne sahip bir ülke olabilmesini sağlayacak olan güç, teknolojiye yatırım yapan şirketlerimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ersarı, "Yeni fonumuz Borsa İstanbul'da işlem gören teknoloji şirketleri ile Ar-Ge'ye ayırdığı kaynak itibarıyla öne çıkan şirketlerimize yatırım yapma imkanı sunuyor. Geleceğin yatırımları ürün ailesinin bir diğer üyesi olan Ak Portföy Teknoloji şirketleri Hisse senedi (Yerli Teknolojiler) Fonumuz Aselsan, Logo, Turkcell, Karel, gibi Türkiye'nin seçilmiş 20 teknoloji şirketine eşit ağırlıkla yatırım fırsatı sunuyor. Ak Portföy, yatırımcılarımızın geleceğe yatırım yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu yeni ürün ve hizmetlerle yatırımcılara farklı yatırım temaları sunabilme konusundaki liderliğini önümüzdeki dönemde de sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ak Portföy, 'Yatırımın Geleceği' fonları ile dikkati çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
    17:54 Yabancılar Türkiye'deki Hisse Senetlerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 5 Nisan haftasında 362,9 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Yabancıların net hisse senedi alımı 22 Mart haftasından bu yana 1 milyar 59 milyon dolara ulaştı. Yabancı yatırımcıların bu alımları, aralıktan bu yana en güçlü yabancı yatırımcı alımına işaret ediyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRKUŞ-B Tedarik Edileceğini Açıkladı
    17:49 Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, HÜRKUŞ-B Tedarik Edileceğini Açıkladı

    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet HÜRKUŞ-B uçağı tedarik edeceklerini duyurdu. Savunma sanayiinin gelişimi ve milli kabiliyetlerin artırılmasıyla Türkiye'nin güç unsurlarından biri haline geldiğini belirten Görgün, ayrıca diğer projeler ve hedefler hakkında bilgi verdi.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.


Advertisement