Akademi Ödülleri İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Dünya

Akademi Ödülleri İçin Geri Sayım Başladı

2 Mart Pazar akşamı Hollywood Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan Oscar'da 9 yapım en iyi film dalında yarışacak.

01.03.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akademi Ödülleri için geri sayım başladı. 2 Mart Pazar akşamı Hollywood Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan gecede 9 yapım En İyi Film dalında yarışacak.

David O. Russel yönetmenliğinde çekilen 'American Hustle/ Düzenbaz', tam 10 dalda Oscar adayı ve bir dolandırıcılık hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

3 boyutlu uzay aksiyonu 'Gravity/ Yerçekimi' ise şu ana kadar görülmüş en iyi 3D teknolojiye sahip. Alfonso Cuaron'un yönettiği yapım, 2 kişilik oyuncu kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle bir solukta izleniyor.

Oscar heykelciğinin iddialı adaylarından '12 Years A Slave/ 12 Yıllık Esaret', 1940'larda kaçırılıp köleleştirilen özgür bir adamın yürek burkan gerçek hayat hikayesini konu alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Steve McQueen oturuyor.

Akademi Ödülleri'nde En İyi Film dalında yarışan bir başka yapımsa Nebraska. Alexandre Payne'nin yönettiği film, 6 dalda Oscar adayı ve yaşlı bir adamın bir milyar Dolar kazandınız ilanı alıp küçük oğluyla Nebraska'ya yolculuğunu anlatıyor.

Gerçek hayattan bir kesit sunan korsan filmi Kaptan Philips, 6 dalda Oscar için yarışıyor ve En İyi Film dalında güçlü rakiplerden biri olarak anılıyor.

Etkileyici yapımlardan bir diğeri ise 'Dallas Buyers Club/ Sınırsızlar Kulübü'. Filmin başrolü Matthew McConaughey 1980'li yıllarda ilk AIDS ile savaşım derneğini kuran, HIV virüsü taşıyan kovboyu canlandırmak için 20 kilo vermişti.

Martin Scorsese'nin son gözdesi 'The Wolf of Wall Street/ Wall Street Kurdu', Akademi Ödülleri'nin iddialı filmlerinden biri olarak anılıyor. Yapım yine bir gerçek hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

İngiltere'de 50 yıl önce annesinden alınarak gizlice evlatlık verilen bir bebeği ve annesinin onu bulmak için yaşattığı sonsuz umudu anlatan 'Philomena' da Oscar için yarışıyor.

İnternet çağının sanal dünyasına etkileyici bir örnek veren "Her" isimli film, bir bilim kurgu yapımı. Spike Jonze'nin yönetmenliğinde çekilen film, yakın gelecekte yaşanabilecek bir aşkı anlatıyor.

2013 yılının En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar için mücadele eden 'The Great Beauty' ise İtalyan sinemasının güzel örneklerinden biri. Aynı kategoride Danimarka yapımı 'The Hunt', Belçika sinemasından 'The Broken Circle Breakdown', Suriye yapımı 'Omar' ve Kamboçya'dan 'The Missing Picture' kıyasıya mücadele edecek.

Amerika Birleşik Devletleri saatiyle 2 Mart Pazar akşamı düzenlenecek olan Akademi Ödülleri'nin kazanan filmleri, Pazartesi sabahından itibaren Oscar Özel programıyla Euronews ekranlarında sizlerle buluşacak.

Kaynak: euronews

Akademi Ödülleri İçin Geri Sayım Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Akademi Ödülleri İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement