Akademisyenler Osmanlı'da İlim ve Fikir Dünyasını Tartışıyor - Son Dakika
Yerel

Akademisyenler Osmanlı'da İlim ve Fikir Dünyasını Tartışıyor

Akademisyenler Osmanlı\'da İlim ve Fikir Dünyasını Tartışıyor

Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin düzenlediği "Sahn-ı Semandan Darülfünuna Osmanlıda İlim ve Fikir Dünyası" sempozyumunda yerli ve yabancı birçok ilim adamı ve akademisyen 17’nci yüzyıldaki Osmanlı’da ilim ve fikir dünyasını ele alacak.

21.12.2016 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin düzenlediği "Sahn-ı Semandan Darülfünuna Osmanlıda İlim ve Fikir Dünyası" sempozyumunda yerli ve yabancı birçok ilim adamı ve akademisyen 17'nci yüzyıldaki Osmanlı'da ilim ve fikir dünyasını ele alacak.

17'nci yüzyılda Osmanlı ilim ve fikir dünyası Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gün yüzüne çıkıyor. Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin işbirliği ile yapılacak sempozyumda Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen ilim adamları ve akademisyenleri 2 gün boyunca Osmanlı'da ilim ve fikir dünyasını konuşacak.

14 üniversiteden 34 akademisyen

Harvard Üniversitesinden Khaled Rouayheb, Cem Kafadar ve Himmet Taşkömür'ün yer alacağı sempozyumda; Marmara Üniversitesinden Erol Özvar, Kübra Şenel, University of South Floridadan Hüseyin Yılmaz, İstanbul Üniversitesinden Hidayet Aydar, Mustafa Celil Altuntaş, Şükrü Özen, Yılmaz Şentürk, Elif Tokay, Karabük Üniversitesinden Şükrü Maden, Uludağ Üniversitesinden Recep Arpa, İstanbul Şehir Üniversitesinden Berat Açıl, Özgür Kavak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinden Sami Arslan, Sakarya Üniversitesinden Harun Kuşlu, Gülsüm Korkmazer, Süleyman Kaya, Fuat Aydın, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinden Kadir Ayaz, Hitit Üniversitesinden Kaşif Hamdi Okur, Şırnak Üniversitesinden İbrahim Baz, Ankara Üniversitesinden Mehmet Kalaycı ve Universityof Houston Clear Laketen Cengiz Şişman konuşmacı olarak katılacak.

Tozlu raflardaki bilgiler gün yüzüne çıkıyor

"Sahn-ı Semandan Darülfünuna Osmanlı'da İlim ve Fikir Dünyası"sempozyumunda; Devşirme Kökenli Bir İstanbul Kadısının Müdafaasında Saklı Otobiyografisi, 17. Yüzyıl Sabataycı Messiyanik Hareketine Osmanlı ve Dünya Yahudilerinin Tepkileri, 17. Yüzyıl Hıristiyan Arap-Süryani Literatürüne Bir Bakış, Bir Islah Hareketinin Toplumsal ve Düşünsel Taşıyıcıları: Kadızadeliler ve Etrafındaki Ulema, Tahkik Kapısını Açmak: 17. Yüzyıl Osmanlı Ulema Geleneği ve Akli İlimler, İmparatorluğun En Çetin ve En Çelebi Yüzyılında Kültür ve Düşünce Hayatı Üzerine Mülahazalar, 17. Yüzyıl Osmanlı Yazma Eserleri Hakkında Bazı İstatistiksel Notlar, Avrupa-Merkezci Coğrafyacılığın Yükselişi ve Osmanlıların Tepkisi, 17. Yüzyıl Osmanlı Düşünce Hayatında Istılah Sözlükleri: Ebul Beka Kefevive Külliyatı, 17. Asır Osmanlı Tefsir Hareketine Panoramik Bakış, Osmanlı Halkının Muteber Kitapları: Tibyan Tefsiri Örneği, 17. Yüzyıl Osmanlı Kütüphaneleri ve Kitap Algısı gibi tarihin tozlu raflarına kalmış birçok konu ele alınacak.

22 Aralık Perşembe günü saat 09.30'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde başlayacak olan 17'nci yüzyılda Osmanlı İlim ve Fikir Dünyası Sempozyumu, 23 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademisyenler Osmanlı'da İlim ve Fikir Dünyasını Tartışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement