Akaryakıt Fiyatlarına Çifte İndirim Geldi - Son Dakika
Güncel

Akaryakıt Fiyatlarına Çifte İndirim Geldi

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Motorin fiyatı 49 kuruş, benzin fiyatı ise 1 lira 40 kuruş düştü. EPGİS, fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı.

05.05.2023 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Dünkü motorin indiriminin ardından bu kez de akaryakıta çifte indirim geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin fiyatı 49 kuruş, benzinin fiyatı ise 1 lira 40 kuruş düştü.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Fiyat değişikliğinin ardından benzini litresi İstanbul'da

İNDİRİMLER ÜST ÜSTE GELDİ

Ramazan Bayramı'nın ilk günü akaryakıta çifte indirim gelmiş ve benzinin litresi 1 lira 21 kuruş, motorinin 91 kuruş, 25 Nisan tarihinde ise motorinin litresi 47 kuruş düşmüştü. Dün de motorin 1 lira 30 kuruş indirim gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Akaryakıt Fiyatlarına Çifte İndirim Geldi

Son Dakika Güncel Akaryakıt Fiyatlarına Çifte İndirim Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement