Akbank Girişimci Geliştirme Programı 11. Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Akbank Girişimci Geliştirme Programı 11. Dönem Mezunlarını Verdi

Akbank Girişimci Geliştirme Programı, 11. dönem mezunlarını verdi.

10.11.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank Girişimci Geliştirme Programı, 11. dönem mezunlarını verdi.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) ve Akbank iş birliğiyle girişimcilere destek olmak amacıyla yürütülen 5 günlük KOBİ "mini MBA programı" tamamlandı. Mezuniyet dolayısıyla tören düzenlendi.

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Girişimci Geliştirme Programı'na ilişkin bilgi verdi. Dünya ekonomisinin büyümeyi kalıcı kılacak, iş yaratacak, istikrarı getirecek fikirlere, girişimlere her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Oğuz, Türkiye'de girişimcilere daha fazla fırsat sağlanması gerektiğini ifade etti.

Oğuz, "Akbank olarak büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Çok uluslu dev şirketlerin büyük bir kısmı başlangıçta küçük girişimler olarak doğmuştur. Bir girişimin hayata geçebilmesi için orijinal bir iş fikri ve bu iş fikrinin uygulamaya konulabilmesi için gerekli finansman ve yönetim tecrübesinin bir araya getirilmesi gerekiyor. Ancak çoğu zaman girişimcilerimiz kendilerini destekleyecek imkanlardan yoksun. Bu bakımdan işlerini büyütme fırsatı yakalayamıyorlar. İşte bu noktada girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Oğuz, girişimcilere verdikleri desteğin sadece finansal destekle sınırlı kalmadığına dikkati çekerek, kendilerini finansman sağlayan bir kuruluştan öte "iş ortağı" olarak konumlandırdıklarını söyledi. Bilgiye ulaşım, danışmanlık ve yönlendirme konularında da faaliyet yürüttüklerini anlatan Oğuz, şunları kaydetti:

"Küresel rekabet ortamında girişimcilerin finans, pazarlama ve yeni stratejiler geliştirme noktasında bilgiye ihtiyaçları var. Sabancı Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz 'Akbank Girişimci Geliştirme Programı' ile girişimcilerimizin işlerini daha büyüterek yarının iş dünyasında önemli bir yer edineceklerini umuyoruz. Bundan sonra da girişimcilerimizin geleceğin başarılı KOBİ'lerine dönüşmesi için yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, bilgilendirme hizmetleri, iş birlikleri gibi geniş çözüm yelpazemiz ile onların yanında olmaya devam edeceğiz."

"KOBİ'ler Kore'de yatırımın yüzde 35'ini, Türkiye'de ise 6-7'sini alıyor"

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Direktörü Kutlu Kazancı da Girişimci Geliştirme Programı'nı KOBİ'lerin katma değerini ve büyümelerini artırmak için gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Türkiye'deki firmaların yüzde 99'unu KOBİ'lerin oluşturduğunu ve çalışanların yarısının KOBİ'lerde çalıştığını aktaran Kazancı, buna karşılık Kore'de KOBİ'ler yatırımın yüzde 35'ini alırken, Türkiye'de toplam yatırımın yüzde 6-7'sini aldığını belirtti.

Kazancı, KOBİ'ler için mini MBA programı sayılabilecek 5 günlük eğitimde, yalın yönetim, liderlik, finans, strateji, inovasyon, hukuk, fikri mülkiyet, kamu destekleri ve pazarlama derslerinin yanı sıra firma ziyaretinin bulunduğunun da altını çizdi. Kazancı, şöyle konuştu:

"Girişimci Geliştirme Programı ile Türkiye'deki KOBİ gündemini yakaladık. Bu yıl yüzde 10'dan fazlası İstanbul dışından KOBİ'lerle hep beraber 'Korkuyla mı yöneteceğiz?', 'Gerçek takım arkadaşlığı kurulabilir mi?', 'Hangi tip elemana nasıl davranacağız?', 'Yalın dönüşümle 1,5 senede kişi başı ciro yüzde 150 nasıl artırılır?', 'İşletme sermayemiz büyürken bizi sıkıyor mu geliştiriyor mu?', 'Hangi ürün gruplarına odaklanacağız?', 'Aile anayasasını nasıl kuracağız?' sorularına yanıt aradık".

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülden Türktan ise girişimciliğin yeni bir konu ve kurgu olduğunu belirterek, para kazandıracak dengeyi ve sürdürülebilirliği yakalamak için kurgunun sağlamlığının büyük önem taşıdığını vurguladı. Dünya Ekonomik Forumu tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına değinen Türktan, girişimcilere, kendi kurgularına kadın bakış açısını taşımalarını önerdi.

Türktan, pek çok izlenebilir dengede kadınların olumlu etkisinin bulunduğunu ve bunun başarının anahtarı olduğunu söyledi.

"Teknolojiyi kullanmamak, tek kolla savaşmak gibi bir şey"

Aslanoba Gıda ve Aslanoba Capital'in Başkanı Hasan Aslanoba da 2012 yılından bu yana teknoloji tabanlı start-up şirketlere yatırım yaptığını dile getirdi. Bugün yurt dışındaki projeler de dahil olmak üzere 53 teknoloji tabanlı start-up şirkete toplamda 46 milyon dolarlık yatırım yaptığını aktaran Aslanoba, girişimcilerin teknoloji kullanmaları konusunda sabit fikirli olduğunu savundu.

Aslanoba, "Teknolojiyi kullanmamak, tek kolla savaşmak gibi bir şey. Bugünün dünyasında teknolojiyi, başta interneti ve mobil teknolojileri kullanmamız gerekiyor. İnternet kesinlikle tüm alışkanlıklarımızı, ilişkilerimizi, ticaret yapma şeklimizi, öğrenmemizi, eğlenmemizi değiştirecek muazzam bir devrim" ifadelerini de kullandı.

Akbank Girişimci Geliştirme Programı

Ana sponsorluğunu Akbank'ın yaptığı, İnovent, Endeavor ve KAGİDER tarafından desteklenen Akbank Girişimci Geliştirme Programı, girişimcilere başarılı, verimli bir işletme kurmalarını sağlayacak sağlam bir altyapı sunabilmek, gerekli eğitimleri vermek ve uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirmek için planlandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akbank Girişimci Geliştirme Programı 11. Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement