Akbank Gönüllüleri, Öğrencilere Tasarruf Eğitimi Verdi - Son Dakika
Güncel

Akbank Gönüllüleri, Öğrencilere Tasarruf Eğitimi Verdi

Akbank Gönüllüleri, Öğrencilere Tasarruf Eğitimi Verdi

Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Göllü: "Akbank içinde gönüllülük çalışmalarını daha da yaygınlaştırmak bizim için çok önemli"

05.12.2013 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank çalışanları, "5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü"nde Türkiye genelinde 8 ilde binlerce ilköğretim öğrencisine "tasarruf eğitimi" verdi.

Akbank açıklamasına göre,  "Akbank Gönüllüleri" ismiyle 2011'den bu yana gönüllülük programı yürüten bankanın çalışanları, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde, Türkiye genelinde 8 ilde binlerce ilkokul öğrencisiyle bir araya gelerek öğrencilere tasarruf eğitimi verdi.

Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Akbank Gönüllüleri" isimli gönüllülük sistemi ile banka içinde birçok gönüllülük etkinliği yürüttüklerini belirterek, "Eğitim, gençlik, girişimcilik, kültür-sanat ve çevre konularında gerçekleştirdiğimiz ve desteklediğimiz projelerle kurumsal sosyal sorumluluk alanında çalışmalar yürütüyor, topluma değer katmaya çalışıyoruz.  Bu kapsamda 2011 yılında kurumsal sosyal sorumluluk çatısı altında başlattığımız gönüllülük sistemine büyük önem veriyoruz. Toplumsal duyarlılık, farkındalık ve ekip çalışması gibi pek çok amaca hizmet eden gönüllülük çalışmalarımızın üçüncü yılındayız" ifadelerini kullandı.

Göllü, Akbanklı gönüllüler olarak, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü, gönüllülük kavramının hem banka içinde hem de banka dışında daha geniş kitlelere yayılması için bir fırsat olarak gördüklerini dile getirerek, "Akbank içinde gönüllülük çalışmalarını daha da yaygınlaştırmak bizim için çok önemli. Bu amaçla proje sayısını artırma, yaygın ve etkin bir gönüllülük sistemi oluşturabilme konusunda yakın çalıştığımız sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini alıyoruz. 2013 yılı sonunda, Akbank Gönüllülük sistemine destek olmak ve gönüllülük projelerine katılımı teşvik etmek için İstanbul'dan ve bölge müdürlüklerimizin  bulunduğu  14 ilden birer "Gönüllü Lideri"  belirledik. Gönüllülük esası ile belirlediğimiz bu isimler yaşadıkları bölgelerde gerçekleştirilecek gönüllülük projeleri hakkında öneriler verecek ve bu projelere aktif olarak katılacaklar. Dolayısıyla yaptığımız her projenin var olduğu coğrafyada belli bir ihtiyacı karşılamasını sağlamış olacağız" bilgisini verdi.

"Tasarruf eğitimi verilen öğrenci sayısı 12 bine ulaştı"

Gönüllü Liderlerinin ilk olarak 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nde "Ekonominin Kahramanı Çocuklar" Projesi'nde  gönüllü olduklarını anımsatan Göllü, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü çalışmaları kapsamında, Akbank olarak 2012 yılında başlattıkları "Tasarruf Seferberliği" nedeniyle Akbank Gönüllülerinin verdiği tasarruf eğitimlerine ağırlık verdiklerini kaydetti.

Göllü, şunları kaydetti:

"Akbank Gönüllüleri, Dünya Gönüllüler Günü'nde, İstanbul ile birlikte Adana, Van, Antalya, İzmir, Trabzon, Bursa, Ayvalık- Balıkesir ve Denizli olmak üzere 8 ilde  'Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi' kapsamında tasarruf eğitimleri verdi. Tasarruf bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalara geniş çaplı destek veren Akbank Gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nde, 8 ilden bin 300 öğrenciye tasarruf konusunda ipuçları veren bir sunum yaptı.

Eğitim sonunda verilen kumbara ve kitap hediyesi ile eğitimde verilen bilgilerin kalıcı olmasına ve öğrencilerin günlük hayatlarında da tasarruf konusuna yer vermesini hedefliyoruz. Dünya Gönüllüler Günü ile birlikte Akbank Gönüllüleri'nin bugüne kadar, 'Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi' kapsamında tasarruf eğitimi verdikleri öğrenci sayısı 12 bine ulaştı." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akbank Gönüllüleri, Öğrencilere Tasarruf Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement