Akbank nextalk"ta geleceğin bankacılığı konuşuldu - Son Dakika
Ekonomi

Akbank nextalk"ta geleceğin bankacılığı konuşuldu

Akbank nextalk"ta geleceğin bankacılığı konuşuldu

Teknoloji ve bankacılık hizmetlerini birleştirerek birçok inovatif ürün ve hizmet sunan Akbank, alanında lider Fintek (Finansal Teknoloji Firmaları) ve start-upların katılımıyla "Akbank nexTalk" buluşmalarının ilkini Akbank Bankacılık Merkezi'nde gerçekleştirdi.

10.10.2019 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknoloji ve bankacılık hizmetlerini birleştirerek birçok inovatif ürün ve hizmet sunan Akbank, alanında lider Fintek (Finansal Teknoloji Firmaları) ve start-upların katılımıyla "Akbank nexTalk" buluşmalarının ilkini Akbank Bankacılık Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Akbank çalışanlarının ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte fikir önderleri ilham verici konuşmalar ve tanıtımlar yaptılar.

Microsoft Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Yazılım Mühendisliği Yöneticisi Cavit Yantaç ve Google Türkiye Ajans Transformasyon Lideri Eren Kantarlı'nın da konuşmacı olarak katıldıkları "Akbank nexTalk"da; yapay zeka, büyük veri, ödemeler ve para transferleri, chatbot gibi konularda uzman Tarentum, Paym.es, Sor'un, Masraff, Vngrs, Techsign, TransferGo ve Etiya şirketleri de birer sunum yaptılar.Akbank Strateji ve İnovasyon Bölüm Başkanı Şebnem Dağ Güven, etkinlikte yaptığı açıklamada: "İnovasyon ve bankacılık alanlarında öncü rolümüzü sürdürmek için dünyadaki gelişmeleri, yenilikçi firmaları ve Fintek'leri yakından takip ediyoruz. Fintek'leri sektörde rakip olarak değil, gelecek vizyonumuzun önemli iş ortakları olarak görüyoruz. Birlikte yeni iş modellerine ve trendlere uygun ürünler geliştirerek özellikle müşterilerimizin finansal hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Kurduğumuz iş birliklerimizle ve vizyonumuzla bu yönde birçok olumlu adım atıyoruz. Gelecekte hem ülkemizden hem de dünyadan önemli oyuncularla yeni projelere ve ilklere imza atmaya devam edeceğiz. NexTalk, bu vizyonumuzu Akbanklılar ile buluşturmak ve bankamızda inovasyon kültürünü geliştirmek için çok önemli bir organizasyon. Sektörün lider isimlerini bir araya getirdiğimiz ve ilham verici konuşmalar dinlediğimiz bu etkinliği önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz."Akbank Bilgi Teknolojileri Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Bölüm Başkanı Gökhan Gökçay da açıklamasında; yeni teknolojileri, trendleri sürekli takip ettiklerini bunlardan uygun olanları Akbank'a kazandırmak için çalıştıklarını belirtirken, "Kısaca Fintek olarak bilinen finansal teknoloji startup'ları dijital geleceğin önemli bir parçası ve finansal kuruluşlar için büyük önem taşımakta. Fintek işbirlikleri ile sadece yeni teknolojilerin potansiyeline değil geleceğin bankacılığını inşa eden yeni iş ve operasyonel modellere odaklanıyoruz. Akbank nexTalk buluşmaları ile Fintek'lerin yolculuklarını, yaklaşımlarını ve teknolojilerini ilk ağızdan çalışanlarımıza aktarmalarını, Fintek dünyası ile ilişkilerimizi ve bankamız içinde desteklediğimiz start-up kültürünü pekiştirmeyi amaçladık" dedi. (Fotoğraflı)


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Akbank nextalk'ta geleceğin bankacılığı konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu
    14:39 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, gelir beyannamesi vermeyenlere çağrıda bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyannamesi vermeyen 400 binden fazla mükellefin olduğunu açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyenlere de çağrıda bulunarak, 'Pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz' dedi.

  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi
    14:05 Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ekonomiye etki eden faktörler, girdi maliyetleri, kur değerlemesi ve Gaziantep'in ekonomik önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi
    14:02 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni belediye binası inşaatında incelemelerde bulunarak, Aksaray'ın hem bugününe hem de geleceğine yatırımlar yapıldığını söyledi.

  • Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi
    13:59 Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi

    Mersin'in Erdemli ilçesinde serada yetiştirilen 'Yalova incisi' cinsi üzümler hasat edildi. İlk ürünler iç piyasaya pazarlandıktan sonra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden sipariş bekleniyor. Üreticiler, yeni sezonda ürün verimi ve kalitesinden memnun olduklarını belirtti.

  • Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu
    13:56 Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu

    Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış İlçe Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, yeni atanan Sarıkamış İlçe Tarım Müdürü Musa Bastem'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.


Advertisement