Akbank Sanat Caz Günleri Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Akbank Sanat Caz Günleri Başlıyor

Akbank Sanat Caz Günleri Başlıyor

Haziran ayında cazın nabzı akbank sanat'ta atacak.

30.05.2012 15:32  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank Sanat, 07-22 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Akbank Sanat Caz Günleri ile dünyaca ünlü ustaları ve genç yetenekleri ağırlıyor.

JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması"nın ödüllü müzisyenleri; Utku Akyol, Nilay Tezsay, Bengisu Önal, Ali Tolga Demirtaş, Efe Oğur ve Volkan Topakoğlu'nun 07 Haziran Perşembe günü gerçekleştirecekleri konser ile başlayacak olan Akbank Sanat Caz Günleri; 12 Haziran Salı günü 70'lerin jazz-rock müziğini günümüzle buluşturan başarılı İskandinav grup ODDJOB ile devam edecek. Müzik otoritelerinin İngiliz cazının ikinci altın çağının en önemli kaydı, bu yıl dinleyeceğiniz en mükemmel beste ve yorumlardan biri olarak değerlendirdiği Mark Lockheart's In Deep'in 14 Haziran Perşembe günkü konserinin ardından; 20 Haziran Çarşamba günü "Dünyanın en heyecan verici piyanolu üçlüsü" olarak tanımlanan Michael Wollny's (em) grubu sahne alacak. Akbank Sanat Caz Günleri'nin kapanış konserinde ise Oscar'lı yönetmen Clint Eastwood'un cazcı oğlu Kyle Eastwood grubu Kyle Eastwood Band ile 21 Haziran Perşembe Akbank Sanat sahnesinde olacak.

"AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ" BİRBİRİNDEN YETENEKLİ GENÇLERİN KONSERİ İLE BAŞLIYOR

21. Akbank Caz Festivali kapsamında ilk kez gerçekleştirilen "JAmZZ Akbank Caz Festivali Genç Yetenekler Yarışması"nın ödüllü müzisyenleri; Utku Akyol, Nilay Tezsay, Bengisu Önal, Ali Tolga Demirtaş, Efe Oğur ve Volkan Topakoğlu 07 Haziran 2012, Perşembe günü Akbank Sanat'ta sahne alıyor. Genç sanatçılar, konserde dünden bugüne unutulmaz caz eserlerini müzik severler için seslendirecekler.

ETKİNLİK: AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ- Genç Yetenekler

Tarih: 07 Haziran 2012, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatları: Tam 20 TL, öğrenci 10 TL

İSKANDİNAV CAZININ ÖNCÜ GRUPLARINDAN "ODDJOB" AKBANK SANAT SAHNESİNDE

Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında, 70'lerin jazz-rock müziğini günümüzle buluşturan İskandinav ODDJOB grubu, 12 Haziran 2012, Salı günü müzikseverlerle buluşuyor. Trompet'te Goran Kajfes, saksofonda Per "Ruskträsk" Johansson, kontrbasta Peter Forss ve davulda Janne Robertson'dan oluşan ODDJOB, konser öncesi Akbank Sanat'ta gerçekleştirilecek workshop'ta müzikseverlerle bir araya gelerek, deneyimlerini paylaşacak ve merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

ETKİNLİK: AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ- "ODDJOB"

Tarih: 12 Haziran 2012, Salı

Saat: 16.00- Workshop

20.00- Konser

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatları: Tam 20 TL, öğrenci 10 TL

İNGİLİZ CAZININ USTALARI AKBANK SANAT'TA BULUŞUYOR

Müzik otoritelerinin İngiliz cazının ikinci altın çağının en önemli kaydı, bu yıl dinleyeceğiniz en mükemmel beste ve yorumlardan biri olarak değerlendirdiği Mark Lockheart's In Deep, Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında 14 Haziran 2012, Perşembe günü caz tutkunları ile buluşuyor. Mark Lockheart, ayrıca 15 Haziran 2012, Cuma günü ücretsiz olarak gerçekleştirilecek workshop çalışmasıyla genç müzisyenler ile deneyimlerini paylaşacak. Polar Bear, Perfect Houseplants ve Loose Tubes gibi önemli grupların saksofoncusu ve bestecisi British Award sahibi Mark Lockheart'ın liderliğini yaptığı grup; saksofonda Mark Lockheart, trompette Christopher Batchelor, piyanoda Huw Warren, kontrbasta Jasper Hoiby ve davulda David Smith'ten oluşuyor.

ETKİNLİK: AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ- Mark Lockheart's In Deep

Tarih: 14 Haziran 2012, Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatları: Tam 20 TL, öğrenci 10 TL

ETKİNLİK: WORKSHOP- Mark Lockheart

Tarih: 15 Haziran 2012, Cuma

Saat: 12.00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatları: Tam 20 TL, öğrenci 10 TL

AKBANK SANAT ÖDÜLLÜ GENÇ PİYANİST MICHAEL WOLLNY'İ AĞIRLIYOR

Müzik otoritelerinin "Dünyanın en heyecan verici piyanolu üçlüsü" olarak tanımladığı Michael Wollny's (em), 20 Haziran 2012, Çarşamba günü Akbank Sanat Caz Günleri kapsamında caz tutkunlarıyla buluşuyor. Caz geleneğinin yanı sıra Stravinsky'den, Kurtag'dan, Avrupa müziğinden, romantik dönem şairlerinin karanlık sembolizminden ve 21. yüzyıl drum & bass müziğinden ilham alan ve "Alman cazının kuyruklu yıldızı" olarak isimlendirilen piyanist Michael Wollny, kontrbasta Eva Kruse ve bateride Eric Schaefer'den oluşan grup, konser öncesi gerçekleştirilecek workshop'ta müzikseverlerle deneyimlerini paylaşacak ve merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

ETKİNLİK: AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ- "MICHAEL WOLLNY'S"

Tarih: 20 Haziran 2012, Çarşamba

Saat: 16.00- Workshop

20.00- Konser

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatları: Tam 20 TL, öğrenci 10 TL

KYLE EASTWOOD AKBANK SANAT'A GELİYOR

Oscar'lı yönetmen Clint Eastwood'un cazcı oğlu Kyle Eastwood, 21 Haziran 2012, Perşembe günü Akbank Sanat Caz Günleri'nde sahne alıyor. Swing, groove ve funk tonları içeren besteleriyle tüm dünyadan cazseverlerin ve müzik otoritelerinin büyük beğenisini toplayan Kyle Eastwood, 1990'lı yılların başında kendi grubu ile çeşitli caz kulüpleri ve festivallerde çalmaya başladı. Babasının yönettiği 'Gizemli Nehir', 'Milyonluk Bebek', 'Gran Torino' gibi önemli filmlerinin müziklerine imza atan Kyle Eastwood, konserinin ardında 22 Haziran 2012, Cuma günü Akbank Sanat'ta düzenlenecek ücretsiz workshop'ta müzikseverlerle deneyimlerini paylaşacak ve merak ettikleri soruları yanıtlayacak.

ETKİNLİK: AKBANK SANAT CAZ GÜNLERİ "KYLE EASTWOOD"

Tarih: 21 Haziran 2012, Perşembe

Saat: 20.00- Konser

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatları: Tam 20 TL, öğrenci 10 TL

ETKİNLİK: WORKSHOP "KYLE EASTWOOD"

Tarih: 21 Haziran 2012, Perşembe

Saat: 14.00

Yer: Akbank Sanat

Etkinlik ücretsizdir

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Akbank Sanat Caz Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement