Akbük'te Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırılacak - Son Dakika
Yerel

Akbük'te Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırılacak

Akbük\'te Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırılacak

Didim'e bağlı Akbük beldesinde geçtiğimiz yaz çıkan yangında yanan ormanlık alan Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılacak.

24.10.2013 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim'e bağlı Akbük beldesinde geçtiğimiz yaz çıkan yangında yanan ormanlık alan Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılacak.

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı geçtiğimiz yaz çıkan yangında yanan ormanlık alanda incelemelerde bulunarak yanan yerlerin temizlenmesinin ardından Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılacağını söyledi. Başkan Sandalcı açıklamasında ""Bu yanan bölge özel mülkiyet değil Orman işletme Müdürlüğüne ait bir yer. Gerçekten de çıkan orman yangını nedeni ile büyük bir tehlike atlattık. Yangının akşam saatlerinde çıkması, yangın söndürme çalışmalarını etkileyerek zorlaştırmıştı. Şu anda orman işletme şefimiz ile de görüştük. Bu yanan ağaçların kurtulma şansları yok. Haliyle orman işletmesi tarafından kesilecekler. Ağaçların kesimlerinin hemen ardından arazi temizlendikten sonra yeni ağaçlandırma çalışmalarına başlanacak. Daha fazla miktarda ağaç dikimi yapılacak. Ağaç dikimleri orman işletmesi tarafından ağaç dikim mevsiminde başlatılacak. Bu bölgenin tekrar ağaçlandırılması için elimizden gelen çabayı sarf ederek yardımcı olacağız. İnşallah böyle bir felaketi bir daha yaşamayız" dedi.

"YANGIN KONUSUNDA VATANDAŞIMIZA İŞ DÜŞÜYOR"

Başkan Sandalcı, olası çıkabilecek yangınlar konusunda vatandaşlara büyük iş düştüğünü belirterek "Akbük yeşili ile kumu ile denizi ile ve çam ormanları ile havası ile rağbet gören bir yerleşim merkezi. İnsanlarımız da yerli ve yabancı turistlerimizde bu bölgeyi bunun için tercih ediyorlar. Ancak bu bölgede sürekli yangınlar çıkarılıyor. Buda bizlerde bir sabotaj ihtimali uyandırıyor. Akbük'ün en önemli değerlerinden bir tanesi ormanlar, çam ormanları çok büyük bir ormanlık alana sahibiz. Vatandaşlarımızın da ormanlarımıza sahip çıkmaları gerekiyor. Bizler Belediye olarak tedbir alıyoruz. Ama bazen yeterli olmayabiliyor. Bunun içinde bu konuda vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. En küçük bir ateş veya duman gördüğünde bizlere Belediyemize ve Orman işletmeye ihbarda bulunmalıdırlar. Biz görevde olduğumuz sürece ormanlarımıza kimse dokunamaz aksi olduğunda binlercesini yerine dikmeye hazırız.Özellikle göğüs hastalıkları ile mücadele eden nefes darlığı çeken, astım, bronşit hastalığı bulunan vatandaşlarımız Akbük beldesinde rahatlıyorlar. Havası, denizi ve çam ormanları nedeni ile iyileşiyorlar. Bu hastalarımız buraya geldiklerinde ilaçlarını dahi bıraktıklarını söylüyorlar. Bu da bu ormanlarımız sayesinde başarılabiliyor. Bunun için biz bu değerlerimizi asla kaybetmek istemiyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akbük'te Yanan Ormanlık Alanlar Ağaçlandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement