Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan Açıklaması

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan Açıklaması

Şanlıurfa’nın Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, muhtarların demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi.

20.10.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, muhtarların demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi. Ayhan, hizmet üretirken muhtarların görüş ve düşüncelerini her zaman dikkate alarak çalışmalarına yön verdiklerini kaydetti.

Ayhan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Öğretmenevinde muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Samet Can Acar, Emniyet Müdürü Şahaser Alaca, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyip notlar alan Ayhan, muhtarların belediye ile halk arasında köprü vazifesi gören çözüm ortakları olduğunu söyledi. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla yürüttükleri çalışmalarında muhtarların düşünce ve yönlendirmelerine her zaman ihtiyaç duyduklarını aktaran Ayhan, muhtarların demokrasinin de vazgeçilmezlerinden olduğunu anlattı.

"Kapısını çalanlara gönüllerini açarlar"

Muhtarların halkın sorunlarını yakından takip edip çözüm için çaba harcadıklarını anlatan Ayhan, "Belediye binalarında en çok rastladığımız kişilerden biridir muhtarlar. Mahalledeki çukurdan kendilerini sorumlu tutar, asfaltsız yol kalmasın isterler. Fakir fukaranın ısınacağı kömürün, yiyeceği ekmeğin peşine düşerler. Onlar için sabahın nuru gecenin karanlığı önemli değildir. Kapısını çalanlara gönüllerini açarlar" dedi.

"Halk muhtarı yanında görmek ister"

Ayhan, şehirlerin gelişmesine ve büyümesine rağmen mahallelerde, özellikle kırsal kesimlerde halkın, sünnette, nişanda, düğünde, cenazede, hastalıkta yanında görmek istediği kişilerin genellikle muhtarlar olduğunu hatırlattı.

"Çözüm için çabalıyorlar"

Akçakale'deki 115 mahalle muhtarı ile sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Ayhan, onlardan gelen istekleri belediyenin imkanları ölçüsünde karşılama gayreti içinde olduklarına dikkat çekti.

Ayhan, "İletişim çağı olmasına rağmen ilçenin en ücra yerine bile ancak muhtarla irtibat halinde olursanız ulaşırsınız. Bugün kırsalda yaşayanların sorunları çözülüyorsa, bunda orada işini hakkıyla yerine getiren muhtarların büyük payı vardır" diye konuştu.

Ayhan, toplantıya katılan muhtarlara tek tek teşekkür ederek,çeşitli hediyeler verdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek
    21:39 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına itiraz edecek

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kaza soruşturması kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasına ilişkin, avukatlar eliyle asliye ceza mahkemesine gerekli itirazlar delilleriyle birlikte yapılacağını ve çok sayıda iddianın çürütüldüğü eklerin ortaya konacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
    21:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz" dedi.

  • ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu
    21:35 ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass Türkiye'de Temaslarda Bulundu

    ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar'ın daveti üzerine resmi ziyarette bulunduğu Türkiye'de çeşitli temaslarda bulundu. Bass'ın Türkiye ile işbirliğini vurguladığı ve ilişkileri derinleştirme konusunda önemli adımlar atıldığını belirttiği bildirildi.

  • CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi
    21:35 CHP Milletvekili Okan Konuralp, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemeler istedi

    CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, TBMM Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, sosyal medyada troll saldırılarına karşı yasal düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Konuralp, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın sosyal medyada uğradığı cinsiyetçi saldırıları lanetleyerek desteklerini ifade etti. Konuralp ayrıca, Dijital Mecralar Komisyonu'nun bir an önce çalıştırılmasını talep etti.

  • AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler
    21:28 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz hakiki temyiz kudretine sahiptirler

    AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin, 'Siyasi manada Türkiye'de insanlarımız, seçmenimiz, hakiki temyiz kudretine sahiptirler. Her yaşam tarzından, her eğitim seviyesinden insan son derece özenle neye, niçin oy kullandığını bilerek sandığa gitmiştir.' dedi.

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • Meclis'te
    21:17 Meclis'te "jet yakıtı" tartışması! AK Partili ve CHP'li vekiller arasında tansiyon yükseldi

    İletişim Başkanlığı'nın yalanladığı "İsrail'in jet yakıtları, Türkiye'den gidiyor" iddiası Meclis'e taşındı. CHP, TBMM'ye verdiği öneride Türkiye'nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılmasını istedi. CHP'li Veli Ağbaba kürsüdeki konuşmasında "Namaz kılarken İsrail'in uçaklarına mazot satmaya devam ettiniz." dedi. AK Partili Özlem Zengin ise "Sayın Ağbaba, İsrail'i kınamıyorsun. Asıl faili gizliyorsun." ifadelerini kullandı. TBMM'deki gergin anlar kameraya yansıdı.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.


Advertisement